Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nvmwhom

Becerikli
Merhaba, işlemcime termal macun sürmek için işlemci fanını ve RAM’leri çıkarttım. Fakat geri taktığımda ekran gelmiyor, DRAM ışığı yanıyor. RAM’leri tek tek B1 slota takarak test ettim, RAM’ler çalışıyor. RAM’i teker teker A1 slota taktığımda görüntü gelmiyor.
  • Anakart: Gigabyte B850M Force
  • RAM’ler: Patriot Viper 6000 MHz 32 GB 16x2

Son düzenleme:
Çözüm
@nvmwhom, pin temas sorunu var anlaşılan, soğutucuyu dengesiz aşırı sıktıysanız temas sorunu veya pin eğilmesi olabiliyor, önce soğutucuyu gevşetip çift RAM deneyin, olmazsa pinleri kontrol etmek lazım.

Bu konularda RAM'lerin tam oturmama olayı sık oluyor, tam oturduğundan emin olun.
Merhaba. Ne yaparsam yapayım bir turlu CMOS sifirlanmiyor. Yildiz tornavide ile uclarina 1 dakikaya yakin degdirdim halen sifirlanmadı.

Arkadaşlar, sorunun islemci pinlerinden dolayi oldugunu ogrendik. Servise yolladigimizda ücretsiz bir sekilde anakartin degisimini yaptilar. Yardiminiz icin teşekkür ederim.
Merhaba, işlemcime termal macun sürmek için işlemci fanını ve RAM'leri çıkarttım. Fakat geri taktığımda ekran gelmiyor, DRAM ışığı yanıyor. RAM'leri tek tek B1 slota takarak test ettim, RAM'ler çalışıyor. RAM'i teker teker A1 slota taktığımda görüntü gelmiyor.
  • Anakart: Gigabyte B850M Force.
  • RAM'ler: Patriot Viper 6000 MHz.

A2 slotunu kullanıcaksın çift kanalda yüzden A2 B2 kullanılıyor çift kanalda o slotlar kullanılır A2 slotu dene.

Tamam 2. slot şu an BIOS'ta B1 olarak gozukuyor ve takili fakat RAM'lar 16x2 diger 16 GB'yi takmam gerekiyor. Anakart her şey yeni dun calisiyordu fakat şu an calismiyor.

Tamam 2. slot şu an BIOS'ta B1 olarak gozukuyor ve takili fakat RAM'lar 16x2 diger 16 GB'yi takmam gerekiyor. Anakart her şey yeni dun calisiyordu fakat şu an calismiyor.

Güç kaynağından abartın beslemesine RAM tarafının o bölümüne yeteri kadar güç gitmiyor olabilir tutarsızlık olabilir güçle akakalı.

Eger BIOS'da RAM icin OC ya da EXPO aciktiysa RAM sokmeden once ondan oyle. Ayari kapat BIOS'tan istedigin RAM'i istedigin yere tak goruntu gelir fark etmez.

Merhaba, evet ayari kapatmadan yaptim fakat şu an BIOS'u guncelledim ve kapali durumda halen ilk slota takinca goruntu gelmiyor. Ekstradan BIOS'u guncelledim halen goruntu gelmedi.