Valla hocam her oyunda ve simde farkı ortaya çıkıyor. G29 ve türevi dişli motorlu setlerin hepsi çok sesli ve yapay bir geribildirimi var. Direct Drive modellerin en kötüsü dahi sessiz ve gerçekçi bir geri bildirim sunuyor. Simülasyon oyunlarında fark daha bariz oluyor tabiki. Forza ve Rally oyunlarında fark daha da fazla oluyor. Yoldan gelen tepki daha fazla olduğu için dişli setlerden çıkan ses komşuları uyandıracak derecede oluyor :D ETS'de çok bi geri bildirim yok onda fark edilmez ama direksiyonu çevirirken dahi dişli sesi geliyor her türlü sesli aletler bunlar.
Kesinlikle daha iyi olurdu, 1800 derece olması, Direct Drive olması, hall effect pedalları olması vs mükemmel.

Dişli sistemlerde arıza çıkma ihtimalide daha yüksek mantıken.

Bilgiler icin tesekkurler dostlar. Aradaki 3-4 bin lira hala bana cok fazla geliyor, sadece ETS odaklı bir gameplay icin acaba direct drive bir sistem nasil olurdu diye düşündüm ve ondan sordum. Sifir alacak olsam Moza kamyon setini alırdım muhtemelen, cok guzel gorunuyor. Bir de ömürlük bir settir oyle bir sey, o parayi verdikten sonra... Bu arada ses meselesini takmayın, tek yaşıyorum ve alt katımda fotoğraf stüdyosu var yan daire de bos.

Bir gun G29'u satıp uc beş kuruş koyup yükseltmek istersem bu setleri degerlendirebilirim belki.

Bilgiler icin teşekkürler dostlar. Aradaki 3-4 bin lira hala bana cok fazla geliyor, sadece ETS odaklı bir gameplay icin acaba Direct Drive bir sistem nasıl olurdu diye düşündüm ve ondan sordum. Sifir alacak olsam moza kamyon setini alırdım muhtemelen, cok guzel gorunuyor. Bir de ömürlük bir settir oyle bir şey, o parayi verdikten sonra... Bu arada ses meselesini takmayın, tek yaşıyorum ve alt katımda fotoğraf stüdyosu var yan daire de bos.

Bir gun G29'u satıp UC beş kuruş koyup yükseltmek istersem bu setleri degerlendirebilirim belki.

Ne demek, eğer öyle yapacaksanız VD 4 almanızı öneririm. Çok daha memnun edecektir genel olarak.

Bilgiler icin tesekkurler dostlar. Aradaki 3-4 bin lira hala bana cok fazla geliyor, sadece ETS odaklı bir gameplay icin acaba direct drive bir sistem nasil olurdu diye düşündüm ve ondan sordum. Sifir alacak olsam Moza kamyon setini alırdım muhtemelen, cok guzel gorunuyor. Bir de ömürlük bir settir oyle bir sey, o parayi verdikten sonra... Bu arada ses meselesini takmayın, tek yaşıyorum ve alt katımda fotoğraf stüdyosu var yan daire de bos.

Bir gun G29'u satıp uc beş kuruş koyup yükseltmek istersem bu setleri degerlendirebilirim belki.
O direksiyonla yarış vs yapılmaz sadece ETS oynanır :) Direksiyon tek başına 20K'ya satılıyor gereksiz bir harcama olur. ETS oynamak için değmez. Simracing işine başlamak istiyorsanız da minimum 5-6 nm torklu ve iyi bir pedal seti olan model gerekli.

Ben bunu aldım haftaya bir aksilik olmazsa gelecek. 26K iken kendimi yırttım alın diye zam gelmiş bugün :) Moza R5'ten daha üstün bir settir.