Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar Ranch Simulator oynuyorum. Çok nadir de olsa oyunda kullanım arada bir %5-10'lara geriliyor. Normal şartlarda aşağıdaki görselde mevcut %30-50 arası seyrediyor. Nadiren de olsa 10'lara düşüyor. Neden olabilir, 2K çözünürlükte oynuyorum. Marvel Rivals'ta böyle bir sorun ile karşılaşmadım hep stabil 40'larda geziyordu. Sistem dün elime ulaştı yeni kurdum. Bu normal mi yoksa oyundan mı kaynaklıdır? Dediğim gibi her zaman böyle değil arada bir düşüyor sadece o da sadece Ranch Simulator'da.

Dosya Ekleri

• D1261A84-8E76-4ABF-8FE2-1BC8E9B00427.webp
    D1261A84-8E76-4ABF-8FE2-1BC8E9B00427.webp
    154,3 KB · Görüntüleme: 143
  • 4930BDEE-5A4C-44EB-A2B7-78A6581452B4.webp
    4930BDEE-5A4C-44EB-A2B7-78A6581452B4.webp
    243,9 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam işlemcinizde sorun olduğunu düşünmüyorum. Oyundan kaynaklı olabilir. OCCT testi yapabilirsiniz eğer garantiye almak istiyorsanız.
Test sonuçları ne oldu? Sıcaklık kaç derecelerde? Kaç saat test yaptınız?

Henüz yapmadım da bazıları yapma falan yük altında sıkıntı çıkarsa sorumlulık kabul etmiyorum diyor. Kısacası bu test bileşenlere zarar vermez mi? Superposition benchmar vs de var onları yapsam olmaz mı şahsen ekran kartı sağlam sadece bir oyunda düşük CPU sorunu yaşıyorum onun dışında tüm oyunlar akıcı Valorant, hunt, Marvel Rivals. Gibi oyunlarda denedim ama sizin için bir test yapmak istterim.

Sadece ekran kartında hafif coil whine mevcut oda Valorant da fark ettim menü de 1400 FPS alıyordu. Neredeyse kullandığım her kartta 4060 - 4060 Ti - 3060 Ti - RX6700 X bu kartlar dahil 400 FPS'den sonra cw uğruyordu ses çok olmadığı için kafama takmıyorum çünkü bu ekran kartlarının maalesef %90'unda mevcut. Çoğu insan 500 FPS göremediği için farkında değil sadece aslında bu bir sorun da değilmiş bobin vızıltısı yani yüke girdiğinde bir tık ses yapıyor sadece onun dışında hiçbir bileşende bir şey görmedim. Sistemden çok memnunum sadece ranch de bu nadir de olsa CPU düşmesi var. Oda sadece anlık diğer oyunlar sağlam.

Kısacası sıkıntı ranch Simulator de forumda çok fazla konusunu da gördüm. Bunu kesin anladım yani. 4090'ı olan adam da bile sorun çıkarıyor oyun.

Son düzenleme:
Hocam zarar vereceğini düşünmüyorum sağlıklı bir sistemde siz bilirsiniz yine de.

Hocam kısaca anlatır mısınız o halde testi nasıl yapacağım. Bir bilgim yok da bu konuda bir de CPU mu yoksa GPU'yu mu test edeyim? İkisini birden mi yoksa. Superposition Benchmark kullanıyordum ekran kartı için. O olmaz mı?