Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustastu

Çalışkan
1759519099538.webp

Merhaba. Bende bu kasa var. Çok önceden beri kullanıyorum markası Ranker virgo. Fakat RGB'leri yanmıyor. Benim fanların birbirine Molex'le bağlanıyor. Ekran görüntüsündeki gibi olan 4 siyah Molex birbirine bağlı fakat son egzozdan gelen Molex'in başındaki beyaz Power şeysi bende yok. Fanlarım çalışıyor fakat ışıkları yanmıyor. Artı olarak ışıkları kontrol etmek için egzoz fandakı bir ekstra çıkıntıyı reet Switch'e bağlayınca renkler değebiliyor. Bu beyaz Power kablosu nedir nereden bulabilirm. Veya kasa ışıklarını o olmadan nasıl açabilirm. Ekstra olarak bu kurulum videosunu da ekleyim.

@20424 usta senin bu konuya benzer bir yorumunu gördüm senin bildiğin bir şeyse yardımcı olur musun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normalde zaten Molex 12v, kabloyu kesme işlemi yapmayın elinizde kalır. Fanların zaten Molex soketinde dört yuvanın ikisinde iletken yol vardır büyük ihtimalle, egzoz fanının ledleri yanıyor mu? Diğer fanın bitanesiyle bağlayıp reset düğmesine basıp denendi mi? Bu adımlara rağmen çalışmıyorsa arızalı olma durumu var.

Dediğimiz kablolarda 2. olanı yuvasından çıkarttık ve fanlar ışıklarıyla beraber çalıştı. Açıkta kalan kabloyu elektrik bandıyla beraber sarıp yuvasına koyduk.

1759526358913.webp
Videoya baktım. Fanların RGB kablosu yok. Gücü verince doğrudan RGB'ler de yanıyor. Garip.

Son egzozdan gelen Molex'in başındaki beyaz Power şeysi bende yok.

Bu durumda egzoz fanı değiştirmiş olabilirsiniz. Mevcut fanınıza bir bakın derim. Çalışıyorsa bir yerden enerji almak zorunda. Bu tür kasalarda da genelde Molex'ten alır.

RGB değişimi için de anakarta takılı olan reset tuşunun kablosunu sökün ve egzoz fandan çıkan kabloya takın.

Videoya baktım. Fanların RGB kablosu yok. Gücü verince doğrudan RGB'ler de yanıyor. Garip.

Bu durumda egzoz fanı değiştirmiş olabilirsiniz. Mevcut fanınıza bir bakın derim. Çalışıyorsa bir yerden enerji almak zorunda. Bu tür kasalarda da genelde Molex'ten alır.

RGB değişimi için de anakarta takılı olan reset tuşunun kablosunu sökün ve egzoz fandan çıkan kabloya takın.
Fanlarımı hiç ellemedim. Aldığımdan beri varlar videodan kıyasladığım zaman bendeki kabloları bende olmayan tek şey o beyaz takılı olan kablo. Dışında eksik ya da farklı bir durum yok. Bende tam anlamadım aslında olayı.

Egzoz fanında videodaki gibi iki tane kablo olması gerekiyor; bir tanesi Molex diğeri reset butonu soketi için. Önce bunu kontrol etmelisin, kasa önündeki fanlarda büyük ihtimalle o bahsettiği ikinci kısa kablo yok, arkada olması gereken fanın öne karışmadığından emin ol. Bu adımı tamamladıktan sonra gerisi kolay.

Egzoz fanında videodaki gibi iki tane kablo olması gerekiyor; bir tanesi Molex diğeri reset butonu soketi için. Önce bunu kontrol et, egzoz fanın tek soketliyse videodaki ile aynı değil demektir. Bu adımı çözdükten sonra gerisi kolay.
Reset butonunu sokmam gereken kablo var egzoz fanda çıkıyor o da molex gibi ayrı.

Reset butonunu sokmam gereken kablo var egzoz fanda çıkıyor o da Molex gibi ayrı.

Ön taraftaki üç tane fanın Molex bağlantısını biri birine ekledin, arka fandaki reset tuşu ile birleştirdiğin Molex kabloyu da öndeki molexlere ekleyeceksin, en son PSU'dan gelen Molex'i ekleyeceksin. Videodaki gibi Power ekleme soketin mi yok orasını anlamadım. Molexleri detaylı kontrol et illaki bitanesinin üstüne PSU'dan gelen Molex ekleniyordur.

Ön taraftaki üç tane fanın Molex bağlantısını biri birine ekledin, arka fandaki reset tuşu ile birleştirdiğin Molex kabloyu da öndeki molexlere ekleyeceksin, en son PSU'dan gelen Molex'i ekleyeceksin. Videodaki gibi Power ekleme soketin mi yok orasını anlamadım. Molexleri detaylı kontrol et illaki bitanesinin üstüne PSU'dan gelen Molex ekleniyordur.
Fanlarım çalışıyor. Yani bu durumda power ekleme soketim olmasaydı kasa fanlarım da çalışmaz mıydı? Şimdi kasayı söküp kontrol ediceğim.

Fanlarım çalışıyor. Yani bu durumda Power ekleme soketim olmasaydı kasa fanlarım da çalışmaz mıydı? Şimdi kasayı söküp kontrol edeceğim.

Fanları biri birinden ayırıp arka egzoz fanı ile tek tek kontrol edebilirsin. Ön fanlardan birtanesi arka fan ile birleştir, en sona PSU'dan gelen Molex Power'i ekle. Bu şekilde tek tek kontrol et. Arka fana bağlamadan da direk PSU'dan gelen Molex ile bütün fanları tek tek kontrol edebilirsin.

Son düzenleme:
Fanları biri birinden ayırıp arka egzoz fanı ile tek tek kontrol edebilirsin. Ön fanlardan birtanesi arka fan ile birleştir, en sona PSU'dan gelen Molex Power'i ekle. Bu şekilde tek tek kontrol et. Arka fana bağlamadan da direk PSU'dan gelen Molex ile bütün fanları tek tek kontrol edebilirsin.

Konuyu acan kisinin arkadasiyim. Fanlari dediginiz gibi bagladik ama hala daha isiklar gelmedi. O beyaz molex kablo sadece 12v icin olabilir mi? Yani sadece 2 bacagi olabilir mi?

Burada molexin 2.kablosunu iptal eden zımbırtı olduğunu göstermişler. Kasadan gelen molexin 2.kablosunu kesip elektrik bandıyla sarsak ne olur? @Recep Baltaş @X99

Son düzenleme:
Konuyu acan kisinin arkadasiyim. Fanlari dediginiz gibi bagladik ama hala daha isiklar gelmedi. O beyaz Molex kablo sadece 12v icin olabilir mi? Yani sadece 2 bacagi olabilir mi?

Burada Molex'in 2.kablosunu iptal eden zımbırtı olduğunu göstermişler. Kasadan gelen Molex'in 2.kablosunu kesip elektrik bandıyla sarsak ne olur? @Recep Baltaş @X99

Normalde zaten Molex 12v, kabloyu kesme işlemi yapmayın elinizde kalır. Fanların zaten Molex soketinde dört yuvanın ikisinde iletken yol vardır büyük ihtimalle, egzoz fanının ledleri yanıyor mu? Diğer fanın bitanesiyle bağlayıp reset düğmesine basıp denendi mi? Bu adımlara rağmen çalışmıyorsa arızalı olma durumu var.