Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustastu

Çalışkan
1759519099538.webp

Merhaba. Bende bu kasa var. Çok önceden beri kullanıyorum markası Ranker virgo. Fakat RGB'leri yanmıyor. Benim fanların birbirine Molex'le bağlanıyor. Ekran görüntüsündeki gibi olan 4 siyah Molex birbirine bağlı fakat son egzozdan gelen Molex'in başındaki beyaz Power şeysi bende yok. Fanlarım çalışıyor fakat ışıkları yanmıyor. Artı olarak ışıkları kontrol etmek için egzoz fandakı bir ekstra çıkıntıyı reet Switch'e bağlayınca renkler değebiliyor. Bu beyaz Power kablosu nedir nereden bulabilirm. Veya kasa ışıklarını o olmadan nasıl açabilirm. Ekstra olarak bu kurulum videosunu da ekleyim.

@20424 usta senin bu konuya benzer bir yorumunu gördüm senin bildiğin bir şeyse yardımcı olur musun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normalde zaten Molex 12v, kabloyu kesme işlemi yapmayın elinizde kalır. Fanların zaten Molex soketinde dört yuvanın ikisinde iletken yol vardır büyük ihtimalle, egzoz fanının ledleri yanıyor mu? Diğer fanın bitanesiyle bağlayıp reset düğmesine basıp denendi mi? Bu adımlara rağmen çalışmıyorsa arızalı olma durumu var.

Dediğimiz kablolarda 2. olanı yuvasından çıkarttık ve fanlar ışıklarıyla beraber çalıştı. Açıkta kalan kabloyu elektrik bandıyla beraber sarıp yuvasına koyduk.

1759526358913.webp
Normalde zaten Molex 12v, kabloyu kesme işlemi yapmayın elinizde kalır. Fanların zaten Molex soketinde dört yuvanın ikisinde iletken yol vardır büyük ihtimalle, egzoz fanının ledleri yanıyor mu? Diğer fanın bitanesiyle bağlayıp reset düğmesine basıp denendi mi? Bu adımlara rağmen çalışmıyorsa arızalı olma durumu var.

Dediğimiz kablolarda 2. olanı yuvasından çıkarttık ve fanlar ışıklarıyla beraber çalıştı. Açıkta kalan kabloyu elektrik bandıyla beraber sarıp yuvasına koyduk.

1759526358913.webp

Çözüm

Eki Görüntüle 189926

Çalıştığına sevindim sizin adınıza da değişik bir durum, Molex soketlerle RGBlerin çalışan halini fotoğrafını yükler misin bakalım nasıl gözüküyor bende Molex fanlar var kasaya eklemeyi düşünüyorum, tabii sizinki gibi uğraştırmıyor bağlayınca hemen çalışıyor.

Vallahi ustam, yaptık, çok şükür artık ışıklarım yanıyor ve istediğim gibi değiştirebiliyorum. Tek yaptığımız o PIN’i sökmek oldu; ardından taktığımızda çalıştı. Arkadaşımın bulduğu diğer forum, bu konuda bize büyük yardım sağladı. Sizin de emeklerinize teşekkür ederim.

1759527238879.webp