Rapor sisteminin seriliğine aykırı şahsen raporlara dönüşü geciktirir ve az sayıdaki moderatöre gereksiz mesai. Zaten açıklama yapacakları durumda mesaj ekliyorlar ayrıyeten ceza sistemleri çok inisiyatif genelde mesaj silme veya düzenleme ile geçiştiriliyor.
Bilemedim hocam yahu. Basit kalıplar şeklinde cevap verilse bile yeter bence. Çok fazla etkisi olmaz serilik konusunda. Hem sonucu öğrenmek için bir daha rapor atmaya gerek kalmaz gibi.
Bilemedim hocam yahu. Basit kalıplar şeklinde cevap verilse bile yeter bence. Çok fazla etkisi olmaz serilik konusunda. Hem sonucu öğrenmek için bir daha rapor atmaya gerek kalmaz gibi.
Çok karşı olduğunuz konuda bilet açarsınız. Her cezai işleme bir açıklama yapılması onları zor durumda bırakır. Biraz empati ile anlaşılır olsa gerek. Yeni bir forumda çoğu moderatör ya minimal maaş ya da gönüllü çalışıyor. Yormaya gerek yok. Cezai işlemleri hak ettiğim durumlardan bile geçistirdikleri çok oldu. Kullanıcılar tarafından gerektiği kadar suistimal ediliyor, ekstra zahmete gerek yok.
Çok karşı olduğunuz konuda bilet açarsınız. Her cezai işleme bir açıklama yapılması onları zor durumda bırakır. Biraz empati ile anlaşılır olsa gerek. Yeni bir forumda çoğu moderatör ya minimal maaş ya da gönüllü çalışıyor. Yormaya gerek yok. Cezai işlemleri hak ettiğim durumlardan bile geçistirdikleri çok oldu. Kullanıcılar tarafından gerektiği kadar suistimal ediliyor, ekstra zahmete gerek yok.
Hocam dediğinize katılıyorum zaten. Amacım moderatörü yormak değil. Demek istediğim basit bir feedback sistemi. Zaten bu belirttiğim kalıp halinde olursa sıkıntı olacağını sanmıyorum. Copy paste mantığıyla kaç saniyenizi alır veya ne kadar yormuş oluruz?
Kişisel görüşümü paylaşacağım. Yönetim farklı düşünebilir.
Rapor sistemi, sizin hatalı olduğunu düşündüğünüz veya kurallara uygun olmadığını düşündüğünüz bir içeriği bildirmeye yarıyor. Bu sayede bizim gözden kaçırdığımız içerikleri de yakalama imkanı elde ediyoruz, siz de katkı sağlamış oluyorsunuz ya da kişisel olarak bir derdiniz varsa anlatabiliyorsunuz. Bunun sonucunda sizi ilgilendiren veya sizle alakalı bir geri dönüşü halihazırda zaten yapıyoruz.
Ancak bu isteğin mantıklı bir istek olup olmadığını ben anlayamadım. Karşı tarafın almış olduğu ceza veya bizim yaptığımız işlemi bilmenizin hiç kimseye bir faydası yok. Biz zaten kuralların dışında bir düzenleme yapmıyoruz. Kullanıcı ceza alacaksa tabloda alacağı ceza ve alacağı süre de belli.
Hocam benim görüşüm size ekstra iş çıkarmak değil. Siz moderasyon ekibinin verdiği emekler ortada size daha fazla yük olmak istemiyorum sizlere saygım sonsuz. Bunu belirtmek istedim.
Asıl konuya dönecek olursak... Ben rapor verdikten sonra uygulanan işlemin ne olduğunu anlamadığım için rahatsız olmaktayım. Rapor ediyorum, çözüme kavuştuğunu öğreniyorum ama sonucun ne olduğunu öğrenemiyorum. Direkt konuya atıyor beni. Bu durumda ne olduğunu anlayamıyorum. Belki mesaj düzeltilip geçiliyor belki başka bir şey oluyor. Sonucun ne olduğunu net bir şekilde bilmenin daha iyi olacağını düşünüyorum. Aynı uyarı sistemi gibi. Şu mesajınız yüzünden ceza yediniz diye mesaj geliyor. Yine aynı şekilde uygulanan işlem bildirilirse iyi olabilir gibime geliyor.
Mesela burada neden ceza yediğimi net bir şekilde anlamaktayım.
Benzerini dediğim sistemde görsek daha iyi olabilir.
Estağfirullah bize ekstradan iş çıkarıyorsunuz anlamında söylemiyorum. Örnek özelinden yola çıkarsak daha iyi anlatırım sanırım.
Sizin aldığınız cezada zaten durum şu şekilde oluyor, cezanızın sebebini başlıktan öğreniyorsunuz. Düzeltilmiş mesajınızı da aynı şekilde linke tıklayıp aradaki farklı gözlemleyerek anlayabilirsiniz.
Bizler uyarı verirken, uyarıyı düzenlemeden önce veriyoruz ki, fotoğrafta da görebileceğiniz üzere hatalı mesajınızını görün. Çünkü biz düzenledikten sonra uyarı verince size düzeltilmiş mesaj gidiyor, bu sefer gerçekten de nerede hata yapıldığını anlayamayabilirsiniz.
Bu hatalı mesajınız:
@Recep Baltaş dynabookta ürünün modeli bulunmamakta bir de sen bakabilir misin ağabey.
Bahsi geçen durumda hiçbir düzenleme notu bırakmamış olsak dahi -ki genelde biz düzenleme mesajı bırakıyoruz- buradan hatanızı kolayca anlayabilirsiniz
Başka kullanıcıları raporladığınızda raporun sonucunda ceza almış mı almamış mı konusuna tekrar gelirsek, yukarıda yazdıklarımla halen aynı fikirdeyim. Başkalarının aldığı cezayı paylaşmamız bence doğru değil.
Kişinin aldığı ceza ya da cezasının süresi sadece cezayı alan kişiyi ilgilendirir. Bunu getirmek yerine direkt Cezalı diye bir tag da getirebilirim ama gereksiz muhabbetleri görmek istemiyorum.
A kişisi B kişisini raporlar ve B kişisi uyarı almıştır, o sırada A kişisi:
"Noldu, seni banlattım hahaha"
Sonra kendisi de güzelinden uyarısını alır
Sosyal için bir şey önerirken kendinizi düşünmekten öteye geçin, ötesini görün. Belirttiğiniz şekilde bir rapor asla eklenmedi ve eklenmeyecektir.