Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
Rapor sınırı (günlük 25) bence oldukça düşük. Özellikle aktif üyeler veya moderasyona yardımcı olmaya çalışan kullanıcılar için engelleyici olabiliyor.

Sistemin suistimal edilme ihtimaline karşı bu sınır kademeli olarak artırılabilir.
Örnek olarak:

• Üyecik: 25 rapor
  • Başarılı: 35 rapor
  • Üstün: 50 rapor
  • Seçkin: 60 rapor

1. Her rapor, herhangi bir ceza ile sonuçlanmaz.
2. Çok fazla gereksiz rapor atan kullanıcıya duruma göre "Rapor sistemi yasağı" verilebiliyor.
3. Sitenin düzeninin sağlanması, üyeler yardımı ile de olur. Rapor sistemini kullanmak bir ispiyonculuk değildir.

Komple kaldırılmalı. TP'de modken bu kuralı getirdiklerinde de karşıydım, hala karşıyım.
Ama kaldırılırsa bu kez suistimal edilebilir bence. Moderatör sayısını vs. hesaba katarak düşünmek lazım. Yasak verilene kadar gece vakti doldurabilir bu sayede sistemi. Belki toplu rapor silme gibi bir şey vardır, bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de tamamen kaldirilmasi gerektigini dusunuyorum. Uyelerin icerik raporlarken sinira takilmamasi gayet mantikli. Sonucta forumdaki herhangi bir uye herhangi bir konuya tiklayabilir. Forumda anlık olarak 24.776 üye mevcut. 24.776'sı da anlık olarak farklı konuya tıklıyor olabilir (abarttım, böyle bir aktiflik mümkün değil). Moderatörler ise sadece 11 tane olduğu için pek çok konuyu gözden kaçırabiliyoruz.

Ama kaldırılırsa bu kez suistimal edilebilir bence. Moderatör sayısını vs. hesaba katarak düşünmek lazım. Yasak verilene kadar gece vakti doldurabilir bu sayede sistemi. Belki toplu rapor silme gibi bir şey vardır, bilmiyorum.
Noktayı, virgülü yanlış kullandın vs. diye grammer naziliğinden de ileri bir durumu istiyorsun belli ki bu kadar raporluyorsan. İnsanları forumdan soğutur bu hareket, başka bir şey değil.

Noktayı, virgülü yanlış kullandın vs. diye grammer naziliğinden de ileri bir durumu istiyorsun belli ki bu kadar raporluyorsan. İnsanları forumdan soğutur bu hareket, başka bir şey değil.
Techolay Sosyal Kuralları kapsamında yazım kurallarına dikkat etmemek, uyarı sebebidir. Bu kuralları okuduğunuz varsayılarak üyeliğiniz onaylanıyor. Mesela bu yazdığınız mesajın önceki hali de uyarı sebebi ama inisiyatif aldım ve uyarı vermedim.

Techolay Sosyal Kuralları kapsamında yazım kurallarına dikkat etmemek, uyarı sebebidir. Bu kuralları okuduğunuz varsayılarak üyeliğiniz onaylanıyor. Mesela bu yazdığınız mesajın önceki hali de uyarı sebebi ama inisiyatif aldım ve uyarı vermedim.
Benim de anlatmak istediğim olay bu aslında. Raporlayınca, aşırı ağır bir şey olmadığı sürece kimse ceza almıyor. Bir şeyi raporlamak ispiyonculuk değil, bir yeri daha iyi hale getirmek içindir. Bu sebeple “çocukça” ve “işsizce” bulma kavramını doğru bulmuyorum.

Uç bir örnek vereceğim; Techolay Sosyal Kuralları bir kanunname olsun. Bu kanunları çiğneyen kişiyi polise ihbar edince, ispiyoncu mu oluyor, yoksa vatandaşlık görevini yerine getiren biri mi?

@Milas, cok dogru bir ornek olmadi o :D Forumdaki bir gordugunu tonlarca kez farkli konularda gorebilirsin ama gercek hayatta gordugun insani bir kere sikayet edersin ve devam edersin. Burada sikayet edilen uye, hesabi kapatilacak duzeyde bir hata yapmadigi surece 1 saatten veya 1 gunden ote uyari almiyor. Sikayet eden kisi de o uyeyi gormeye devam ettigi icin kinlenip her mesajini raporlamaya veya her bulundugu konuda kavga etme girisiminde bulunuyor.

Aslında bir yerden sonra kullanan kişinin niyetine göre art niyet de sezilebilir ama kim umursar bu durumu :D Sonuçta biz paylaşmadığımız sürece karşı taraf kimin raporladığını görmüyor, ki bu bilgiyi biz de asla paylaşmayız.

@Milas, cok dogru bir ornek olmadi o :D Forumdaki bir gordugunu tonlarca kez farkli konularda gorebilirsin ama gercek hayatta gordugun insani bir kere sikayet edersin ve devam edersin. Burada sikayet edilen uye, hesabi kapatilacak duzeyde bir hata yapmadigi surece 1 saatten veya 1 gunden ote uyari almiyor. Sikayet eden kisi de o uyeyi gormeye devam ettigi icin kinlenip her mesajini raporlamaya veya her bulundugu konuda kavga etme girisiminde bulunuyor.
Evet, biraz uc bir örnek oldu. :d

Aslında bir yerden sonra kullanan kişinin niyetine göre art niyet de sezilebilir ama kim umursar bu durumu :D Sonuçta biz paylaşmadığımız sürece karşı taraf kimin raporladığını görmüyor, ki bu bilgiyi biz de asla paylaşmayız.
Eğer art niyet varsa, raporlayan kişinin de uyarı alması gerekmez mi? Ya da alıyor da biz bilmiyoruz.