Raspberry Pi 3B derin dondurucuda soğuyunca bozulur mu?

Raspberry Pi 3B cihaza Home Assistant kurulu ve Connection Lost hatası veriyor. Ben de hava dışarıda 43-45 derece arası olduğundan ısındığını düşünüp derin dondurucuya attım, 10 dakika kaldı.

Sonra Gemini'ye sordum ve nemden dolayı sıvı teması olabilir dedi ben de fişe takalı 5 dakika olmuştu çektim ve çevresine baktım, alttaki ekte olan fotoğraftaki gibi gözüküyor ve koymadan önce de sonra da yeşil lamba açılışta yanıyor sonra bir daha yanmıyor. Bozulmuş olabilir mi yoksa içindeki Home Assistant eklentilerden dolayı çöktü mü?

Lehimleri çatlamıştır, ısıtılınca düzelebilir. Daha iyi bilen biri yorum yapması iyi olur.

ESD torbaya koymadıysan muhtemelen bozulmuş olabilir. ESD torbaya koymuş olsan bile yine de 2 saat vesaire beklemen gerekir ki torbanın içinde yoğuşma olmasındansa dışında olsun.

O zaman nemden dolayı kısa devre yapmıştır. Cihazın üzerindeki nemin tamamen geçmesini bekleyin sonra tekrar çalıştırın. Umalım ki geçici bir kısa devre olsun.

Silika jel dolu bir poşette 48 saat beklet, nemi çekmede yardımcı olur.
Ayrıca belki daha sonra ısınınca dondurucuya atmak yerine bir fan almayı düşünebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…