İyi sosyaller. Evde lokal bir sunucu gibi bir şey kurmak istiyorum, içerisine birkaç sunucu kurup öyle takılmak istiyorum. Fakat 4 GB RAM'li bir Raspberry Pi yeterli olur mu? Ve bunların ısınma gibi bir durumda ne yapmam gerekiyor? Son olarak, genelde sürekli açık olacağı için elektrik faturasına etkisi fazla olur mu?
İçine ne kurmak istediğinizi yazarsanız daha doğru öneriler alabilirsiniz. Eğer pek bilginiz yoksa Pi Zero 2w ile hem küçük hemde az enerji tüketen bir sunucu oluşturabilirsiniz.
İçine ne kurmak istediğinizi yazarsanız daha doğru öneriler alabilirsiniz. Eğer pek bilginiz yoksa Pi Zero 2w ile hem küçük hemde az enerji tüketen bir sunucu oluşturabilirsiniz.
Hocam ne kuracağım hakkında bir fikrim yok şimdilik biraz da meraktan almak istemiştim. Bir kaç bot hostlarım belki local sunucumu falan açık tutarım bilemiyorum.
En az masraf ve en düşük güç tüketimi ile alınabilecek en iyi kart Pi Zero 2W olduğunu düşünüyorum. Pi 5 kartlar en düşük 3700 Tl den başlıyor. Zero üzerinde birçok projeyi çalıştırabilirsiniz, sadece Ram miktarının az olması nedeniyle projelerinizde biraz optimizasyon yapmanız gerekebilir.
En az masraf ve en düşük güç tüketimi ile alınabilecek en iyi kart Pi Zero 2W olduğunu düşünüyorum. Pi 5 kartlar en düşük 3700 Tl den başlıyor. Zero üzerinde birçok projeyi çalıştırabilirsiniz, sadece Ram miktarının az olması nedeniyle projelerinizde biraz optimizasyon yapmanız gerekebilir.