Rehber Raspberry Pi 400 nasıl USB klavyeye çevrilir?

Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Bu konuyu şu anda Raspberry Pi 400 model klavyemden yazıyorum.

Klavye sipariş ettim. Ama daha gelmedi. Evde boş bekleyen ve Pi 4'ün klavye kasalı hâli olan cihazımı gördüm. Araştırdım ve onu USB klavye yapabileceğimi gördüm.

Not: Raspberry Pi OS'da denenmiştir.

Öncelike Raspberry Pi 400 cihazımızın Type-C portunu adaptörü değil de bilgisayarın USB soketine takalım. Sonuçta klavye olacak. Eğer Raspberry Pi OS kurulu ise voltaj uyarıları da verebilir. Bunun nedeni, orijinal adaptörü dışında cihazı bilgisayardan beslemenizdir. Ama bunu dert etmeyin ve Raspberry Pi cihazınıza HDMI kablosundan başka hiçbir şey takmayın. (Eğer SSH üstünden erişiyorsanız, ona da gerek yok.)

Bu arada "USB aygıt tanınmadı" hatası alabilirsiniz. Bu sizi korkutmasın. Programımızı kurunca bu uyarı gidecektir.

Gerekli paketleri Terminal/SSH/TTY üzerinden kuralım.

Bash:
sudo apt git make cmake install libconfig-dev

Boot ayarlarını yapalım;
1. /boot/firmware dizininde bulunan config.txt dosyasının en alt satırına ("[all]" kısmının altına gelecek şekilde) dtoverlay=dwc2 ekleyelim.
2. /boot/firmware dizininde bulunan cmdline.txt dosyasına da bu satırı ekleyelim.

[CODE]modules-load=dwc2/ICODE]

Şimdi root kullanıcısına geri geçin. Ardından cihazımızı klavyeye dönüştürecek o projeyi kurmaya başlayalım.

Sırasıyla bu kodları girin:

git clone https://github.com/Gadgetoid/pi400kb.git
cd pi400kb
mkdir build
cd build
cmake ..
make

Bu dizinde oluşan "pi400kb" yürütülebilir dosyamız programımızdır. Bunu sudo ./pi400kb komutu ile çalıştırdığınız anda cihazınız USB klavyeye dönüşecektir.

Ayrıca herhangi bir Input lag söz konusu değildir. FPS oyunu olarak Valorant üstünde de deneme yapılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…