Port açmak için statik IP lazım gelir.
Ama ISP'ler genelde SSH ve e-posta portlarını bloklar.
ISP'nize bu durumu bildirin bloklamaları kaldırsınlar.

Hatırladığım kadarıyla Superonline modemlerde DNS değişemiyorsun. Bunu Kenetic ile halledebiliyorsun.

DNS'yi cihaz başı değiştirmek en mantıklısı hem kriptolu DNS kullanmak çok kolay.
Modem sadece DHCP sunucusuna atama yapıyor. Cihaz ise otomatik bu ayarı alıyor yani cihazda otomatik almak yerine manuel girersini olur biter.

Turkcell'de çok gelişmiş bir firmadır. ISS olarak kullanıcıları iyi bir şekilde dinleyebilirler yani. Sen sunucuna diyelim Cloudflare ya da statik IP ile bağlantı sağlarsan dışarıya, izleme şansları yüksel olur yine de.

Hele Cloudflare ile yaparsan, onlar bile dinler.
DPI cihazını bypasslar isen izlemeleri zor olur. En azından otomasyon izlemez. Birilerinin seni merceğe alması lazım.

Hocam onun ne olduğunu hiç bilmiyorum açıkçası. Ondan bir şey diyemem.
İnternette ne yaptığını izleyen cihaz DPI'dir. DPI Derin Paket İnceleme anlamına gelir.
Sen mesela şu an discorda veya malum sitelere giremiyorsan sebebi bu DPI cihazıdır.
Zapret, DPI-Tunnel ve Goodbye DPI gibi yazılımlar kullanarak DPI cihazını kandırırsın ve paketlerini incelemeden karşı sunucuya gönderir.
Bazı DPI cihazının incelemede zorlandığı IP paketlerine çevirir isteklerini. Ve DPI cihazı yanıt vermeyip takılı kalmak yerine senin bağlantına izin verir. Eğer izin vermese bu sefer durmadan DPI cihazı çökecek ve internet olmayacak TR'de. Mecbur izin veriyorlar.

Mahremiyetim adına en iyi korumayı kendimin yapabileceğini düşündüğüm için eve Server kuracağım.
Statik IP olmadan kurulamıyor diye biliyorum. Sizin gibi ben de Raspberry Pi 5 4 GB ve Superonline kullanıyorum ama kurmaya çalıştığım e-posta sunucusu, kullanacağım alan adını girdiğimde statik IP istedi.