fan konusuna gelecek olursak az ses çıkartan bir fan şart uyuduğum odaya koyacağım masamın üzerine.
Hem orijinal kutudaki fan, hem de aktif soğutucu oldukça sessiz. Anormal bir durum oluşmadıkça sesini dahi duyamazsınız. Ama orijinal olmayan/düşük kapasiteli adaptör takmanız durumunda Raspberry Pi 5, kendini koruma moduna alıp fanı yüksek sesle döndürüyor. Bu yüzden orijinal adaptör almanız önemli, bunun önemine de değinmek istedim.

NF-A4x20 PWM modeli
AirFlow 9.4 CFM
Static pressure 2,26
14,9 dB

NF-A4x10 PWM modeli
AirFlow 8.9 CFM
Static pressure 1,95
19,6 dB

Fiyatlarını bilmiyorum bütçeye göre attığınız fan daha iyi.

hocam kısmi hızlı olan bir internetim var 50 megabit kadar cihazın micro hdimi girişli olması biraz problem monitör olmadan kendi bilgisayarım üzerinden görüntü almam mumkünmü. fan konusuna gelecek olursak az ses çıkartan bir fan şart uyuduğum odaya koyacağım masamın üzerine.
Upload hızı yüksek olmalı. Aksi takdirde pek verim alamazsın. Monitör almana gerek yok sunucu amaçlı kullanacaksan ekranla işin yok zaten. Bilgisayarından SSH ile bağlanman yeterli olur. Raspberry Pi markasının kendi fanı var onu alsan daha iyi olur. Termal pedlerle işlemciye yapışıyor.

Upload hızı yüksek olmalı. Aksi takdirde pek verim alamazsın. Monitör almana gerek yok sunucu amaçlı kullanacaksan ekranla işin yok zaten. Bilgisayarından SSH ile bağlanman yeterli olur. Raspberry Pi markasının kendi fanı var onu alsan daha iyi olur. Termal pedlerle işlemciye yapışıyor.

Kule tipi olanlar daha perofrmanslı değil mi hocam.

teşekkürler bakacağım

@LazJedi, hocam ssh nedir ben windows gibi masaüstü görmek istiyorum cihazda
Kule tipi şunu önerebilirim.

Sunucu odaklı kurulum için masaüstü ortamı performansa olumsuz etki eder. Masaüstü görmek istiyorum diyorsan uzaktan masaüstüne bağlanabilirsin. Monitörün varsa veya alacaksan zaten uzaktan bağlanmana gerek yok.

Kule tipi şunu önerebilirim.

Sunucu odaklı kurulum için masaüstü ortamı performansa olumsuz etki eder. Masaüstü görmek istiyorum diyorsan uzaktan masaüstüne bağlanabilirsin. Monitörün varsa veya alacaksan zaten uzaktan bağlanmana gerek yok.
hocam şöyle linux kurup tarayıcı çalıştıracağım içinde ama oc şart