Makaleler
5
Yer
Winterfell
Bu konuyu anlatan hocanın çözüm şekli:

1753891099527.webp

Bu da benim çözüm şeklim:
a sayısı 4 aralıktan 3. de olduğu için 3/4 diğerleri de aynı mantık ve gerisi işlem zaten. Bu çözüm şekli her seferinde işe yarar mı?
1753890952651.webp

Evet. Kesiri tam sayı yapan değere bakıldığı için sayıların büyüklüğü önemsiz. İsterseniz c için 23/5 değil de 33/5 kullanın. Sayı negatif olur ama küsuratı değişmez.

Soru tiplerine takılıp kendinizi şartlamayın. Benzeri bir şey çıkar, onda böyle olmaz. Boşuna yanlış yapmış olursunuz. 1 dakikada çözülebilecek bir soru. Çözenin eksiği payda eşitleyecekken sayıların tam kısımlarını yazmamak. Yazsa bir işe yaramadığını görecek.

Evet. Kesiri tam sayı yapan değere bakıldığı için sayıların büyüklüğü önemsiz. İsterseniz c için 23/5 değil de 33/5 kullanın. Sayı negatif olur ama küsuratı değişmez.

Soru tiplerine takılıp kendinizi şartlamayın. Benzeri bir şey çıkar, onda böyle olmaz. Boşuna yanlış yapmış olursunuz. 1 dakikada çözülebilecek bir soru. Çözenin eksiği payda eşitleyecekken sayıların tam kısımlarını yazmamak. Yazsa bir işe yaramadığını görecek.
Ezberlemek değil de kendim bayağı kısa sürede ikinci görseldeki gibi çözdüm sonra çözümü izlerken çok uzun ve karışık geldi. İşlemler farklı ama cevabı aynı çıkınca ''acaba bu soru özelinde mi böyle çıktı?'' diye düşündürdü.

İşlemlerde çok da bir fark yok. Herkes anlasın diye her adımı yazıyorlar.

Siz bile gereksiz şekilde yazmışsınız. 29'u kafadan hesaplamış gibisiniz. Onu hesapladiginiz an işaretleyip sonraki soruya gecmeliydiniz. Ondan sonra yaptığınız her şey vakit kaybı.
Paydalarin ne ile carpilacagini yazmak bile vakit kaybı bence.

Yanlış yapmışsın. Sıfırdan başlayarak ilerliyorsun, 1 tam, 2 tam derken 2 ve 3 arasında durmuşsun. Yani elinde 2 tamdan daha fazlası var ama 3 tam yok.

O tam kısımları yok sayıp sadece 3/4 diyemezsin, 2 tam 3/4 veya 11/4 yazman gerekiyor.

Yanlış yapmışsın. Sıfırdan başlayarak ilerliyorsun, 1 tam, 2 tam derken 2 ve 3 arasında durmuşsun. Yani elinde 2 tamdan daha fazlası var ama 3 tam yok.

O tam kısımları yok sayıp sadece 3/4 diyemezsin, 2 tam 3/4 veya 11/4 yazman gerekiyor.
Aynı kapıya çıkmıyor mu?