Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KutadguBilig

Uzman
Merhaba arkadaşlar, birkaç yıl önce aldığım 4TB’lık hard diskim bir anda erişilemez hale geldi. Disk Yöneticisi’nden kontrol ettiğimde diskin RAW formatında olduğunu görüyorum. CrystalDiskInfo ile kontrol ettiğimde ise disk sağlığı “İyi” olarak gözüküyor.

Merak ettiğim konu şu: Bu disk tekrar kullanılabilir hâle getirilebilir mi? Eğer kurtarılamazsa, içindeki verileri nasıl kurtarabilirim?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

1753786568211.webp

1753786589753.webp

1753787279688.webp

Hocam taramayı başlattım ama tamamlanması için tahmini 17.000 saat yazıyor, bu normal mi?
Eki Görüntüle 168139
Düşmeyecek ben 2 gün bekledim. Çünkü bozuk. Aynı şeyleri yaşadım. Önemli şeyler varsa hiç başka işlerle zaman harcamayın. Paralı bir uygulamayı indirin. İçindeki verileri buluyorsa parasını verin kurtarın. Diskin durumu kötüyse veriyi o tür uygulamalar da bulamayabilir.

Yok hocam, biraz bekleyin bakalım sürenin düşmesi gerekiyor. Gerçi şöyle de bir durum var, sizin disk 4 TB olduğu için normalden biraz fazla sürebilir.
Yani disk'in boyutundan dolayı bende öyle düşündüm ama yine de çok uzun bir süre.

Düşmeyecek ben 2 gün bekledim. Çünkü bozuk. Aynı şeyleri yaşadım. Önemli şeyler varsa hiç başka işlerle zaman harcamayın. Paralı bir uygulamayı indirin. İçindeki verileri buluyorsa parasını verin kurtarın. Diskin durumu kötüyse veriyi o tür uygulamalar da bulamayabilir.
Peki önerebileceğiniz bir uygulama var mı?

Çözüm
Eğer donanımsal olarak bozu ise @Lee Yubin haklı hocam. @KutadguBilig
Donanımsal olarak bozuk mu onu bilmiyorum işte.

Sağ olun hocam, deneyeceğim. 70 dolar biraz çokmuş, ama kurtaracaksa bir seferlik vereceğim artık.

Donanımsal olarak bozuk mu onu bilmiyorum işte.
Bu easeUS programı diski tarıyor. İçindekileri bulursa klasör klasör gösteriyor. Eğer zaten o şekilde bulursa içindekiler kurtarılabilir durumda demektir. Aylık 70 dolar ücreti var mış. Ömür boyu 150 dolar diyor? İlginç bir fiyatlandırma sistemi.

Sağ olun hocam, deneyeceğim. 70 dolar biraz çokmuş, ama kurtaracaksa bir seferlik vereceğim artık.
Kurtarmak için de ekstra bir depolamaya ihtiyacınız olacak. 4 TB diskin içinden 4 TB'den fazla veri bulabilir.

Kurtarmak için de ekstra bir depolamaya ihtiyacınız olacak. 4 TB diskin içinden 4 TB'den fazla veri bulabilir.
Diskin normalde yaklaşık olarak yarısı dolu. Ben içindeki her şeyi almayacağım. Benim kurtarmak istediğim veriler sanırım 200 gb civarında. Yani şuan ki kullandığım disklerden birine taşıyabilirim gibi.

Diskin normalde yaklaşık olarak yarısı dolu. Ben içindeki her şeyi almayacağım. Benim kurtarmak istediğim veriler sanırım 200 gb civarında. Yani şuan ki kullandığım disklerden birine taşıyabilirim gibi.
İstediğiniz Klasörleri Seçerek kurtarma vardı sanırım. O zaman sorun olmaz. Ama her klasöre girip bakmak mümkün oluyor muydu tam hatırlamıyorum.