Razer Barracuda X deneyimim

Sadece_Emir

Uzman
Yer
Adana
Evet uzun süre yoktum ve yine ben bu kulaklıktan önce bu kulaklığı kullanıyordum mükemmel bir kulaklıktı, ta ki kablosuz modülünün bir gün açtığımda çalışmadığını görene kadar -_- neyse iade falan ettim kısa keselim geldik Razer Barracuda X kısmına kulaklık genel olarak mükemmel bir kulaklık fakat kronik sorunlu bir kulaklık buraya değineceğiz.

1. İlk satın alım
Kulaklığı Teknosa'ya gittim satın aldım herkes çok övdü falan her şey çok iyiydi.

2. Kurulum
Çok zor değil aslında kulaklığın faturası ve seri numarası ile kendi Razer hesabınıza kaydedip 7.1 Surround sound uygulamasını indiriyorsunuz ve kullanmaya başlıyorsunuz, güzel bir program. İlk önce seri numarası ile kulaklığı hesabınıza tanıtıp aldığınız tarihi vs. giriyorsunuz, ondan sonra bir aktivasyon kodu veriyorlar ve o aktivasyon kodunu giriyorsunuz, bu kadar.

3. Bağlantı yöntemleri
Kulaklığın yanında jack kablosuz Type-C dongle ve USB'den Type-C'ye dönüştürücü var. Ekstradan kulaklığı Bluetooth ile de bağlayabilirsiniz bilgisayara. Hepsi mükemmel çalışıyor.

4. Modlar
Kulaklığın 3 modu var ve açma tuşuna 3 kere basınca değişiyor modlar (kulaklığı açmak için açılma tuşuna basılı tutmanız lazım belirtmek istedim nedense).

Modlara geri dönelim;
  1. Normal mod: Kablosuz Type-C dongle ile kullanabileceğiz mod (yeşil renk).
  2. Bluetooth ile çalışan mod: Bu modu açmak için kulaklığınız kapalıyken uzun süre açma tuşuna basılı tutun. İlk başta yeşil renk yanacak devam edin ve mavi renk yanmaya başlayacak. Bu mod, hem eşleştirme hem de Bluetooth modunu açar.
  3. HyperSpeed modu: Bu modda yine yeşil yanıyor kulaklık. Normal modda iken 3 kere açma tuşuna basınca HyperSpeed mod diyor zaten.
5. Kronik Sorun
Evet, kulaklık kronik sorunlu. Bir süre kullandıktan sonra USB-C alıcısı bozuluyor ve kulaklığınız Bluetooth ile bağlayınca da aşırı gecikmeli geliyor ses. Araştırırsanız Reddit gibi platformlarda neredeyse herkes bu sorunu çekmiş. Neyse, bu sorunu ben de yaşıyorum; garantiye göndereceğim en kısa zamanda.

6. Garanti
Bilkom aşırı dandik bir belge verdi sadece kulaklığın modeli yazıyor dediğim gibi gidip garantiye göndereceğim gelişmeleri size bildiririm.
Evet bu makaleye devam edeyim dedim.

7. Garanti 2
Bilkomun belgesine güvenemediğim için faturam ile beraber Teknosa'ya gittim ve ürünü 02/11/2025 tarihinde garantiye yolladım ve aynı günün akşamı bana "garanti işleminiz kullanıcı isteği ile iptal edilmiştir şeklinde mesaj geldi Teknosa'dan hatta ektede iptal olduğunu gösteren bir resim var neyse daha sonradan 06/11/2025 tarihinde Teknosa müşteri hizmetleri ile görüştüm ve yarına kadar beklememi sorun düzelmez ise aldığım mağaza ile görüşmemi istediler (numarasını verdiler) hatta adını da vereyim mağazanın.
07/11/2025 tarihinde ise bana bilkomdan bir mesaj geldi (saat 18.11) mesaj şu şekildeydi "değerli müşterimiz, yetkili servisimizden aldığınız hizmetin fişine (linki paylaşmak istemiyorum) linkinden ulaşabilirsiniz. B016" servis fişinde ise şu şekilde yazıyordu "arıza tespit: Wireless modülü arızalı. Servis sonucu: Üründe arıza tespit edilmiş olup, İADE/DEĞİŞİM formu düzenlenmiştir. Bu form ile satıcıdan iade veya değişim alınabilir. Arızalı ürün serviste kalacaktır. Not: Bilkom'a fatura edilecek ürünlerde fiş/referans numarasının ve seri numarasının fatura açıklamasına yazılması gerekmektedir" ben bu şekilde Teknosa'ya gittim ve verdikleri formu onlara gösterdim dediler ki aynı ürün mü yoksa hediye çeki mi aynı ürün dedim fakat bir de ne göreyim bana stokta yok dediler getirtemez miyiz dedim hayır Türkiye de 2-3 tane var dediler onlar 0 değil mi dedim evet dediler onları getirtelim bekleyebilirim dedim ve bana dediler ki onlar teşhir o zaman hediye çeki alayım dedim bilkomdaki formda "
Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;

A) satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
B) satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
C) aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
Ç) imkan varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür." şeklinde yazmasına rağmen bana dediler ki aldığınız fiyat üzerinden çek veriyoruz dedim ki bu durumda her türlü zarara uğramıyor muyum dedim yönetmelik böyle dediler Teknosa'da sonra malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; kısmını okur musunuz dedim okudu ve "eee bizim yapabileceğimiz bir şey yok yönetmelik böyle" dediler ben ufak bir sinir krizi geçirdim (asla hakaret küfür vs olmadı gözlerim doldu sadece) dedim ki şu anki enflansyon ile bu zaman ki aynı değil yani ben her türlü zarardayım sizin kusurunuz yüzünden fabrikasyon hatalı bir ürün yüzünden neden ben zararda oluyorum ki dedim bana şaka gibi "otobüse ekmek ya da benzine zam gelince itiraz edebiliyor musunuz" dediler boğazım düğümlenmiş şekilde olmasaydı "otobüs bozulunca parasını siz mi ödüyorsunuz" diyecektim ama demedim pişmanım kısaca 3.500TL'lik çekimi alıp 4.100TL ödeyerek kulaklık aldım firmanın fabrikasyon olarak bozuk olduğu üründen dolayı ben tam tamına 4.100TL zarara girdim hala hatırladıkça sinirleniyorum mağazadaki televizyonları falan indiresim geliyor ama böyle bir şey tabii ki yapmayacağım işin sinir bozucu tarafı bunlar yaşandıktan sonra müşteri hizmetlerindeki kadının bana pişkin pişkin sırıtmasıydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknosodan ürün almanız bence büyük hata hocam. Sattıkları ürünün arkasında durmuyorlar. Benim de Razer kulaklığım bozuktu rapor alıp direkt Amazon'dan iade verdim bilkom bu garanti işinde bence çok iyi.

Açıkçası bende pişman oldum hocam ama şu anki kulaklığımdan aşırı memnunum açık olmak gerekirse fakat şöyle bir şey daha var bir daha o mağazanın önünden bile geçmem.

Açıkçası bende pişman oldum hocam ama şu anki kulaklığımdan aşırı memnunum açık olmak gerekirse fakat şöyle bir şey daha var bir daha o mağazanın önünden bile geçmem.

Hocam peki genel olarak kulaklık alınır mı? Sipariş etmek üzereyken sizin kronik kısmınızı gördüm şu an ikilemdeyim.

Bende kullanıyorum ama dediğiniz dongle bozulma olayını ilk defa sizden duydum almadan önce yerli yabancı araştırmadığım inceleme vs kalmadı ama hiç böyle dongle bozulmasının kronik olduğunu duymadım 3-5 kişiye denk gelebilir ama kronik şey herkesin başına gelir. Nitekim Black Widow V4 %75 klavyeleri istisnasız herkeste çift tıklama yapmıştır ve RTINGS sitesinde uyarı da var. Ancak daha sonra yenilenmiş Switch'ler ile çıktı ve şimdi olmuyor. Bende kullanıyorum yaklaşık 6. ay olacak tık yok. Barracuda X ise 1.5 yıl oldu her şeyi taş gibi ne çatladı ne kırıldı en çok kırılmadan şikayet duymuştum ama bence tamamen düzgün kullanım ve dikkatli kullanım ile alakalı yoksa ben büküyorum eğiyorum ama hiçbir şey olmadı. Ayrıca dongle sorunsuz çalışıyor çekme kalitesi en iyi kulaklıklardan kafamda evde her yerde geziyorum tık yok.

3400'e alınacak en iyi kulaklıklardan biri ve millet safsatalara inanıp gidip paralarını fuxi vslere yatırıyor sonra elinde patlıyor. Bence bu ürün kaçmaz.

Ekstradan THX aldım 10 dolara indirim ile. Kulaklığı 2 kademe kalitesini arttırıyor. Oyunlarda özellikle THX'in kalitesi bir başka. Müzik için THX stereo oyunda THX 7.1 açınca level atlıyor. Ek olarak elinizde ekolayzer da gelmiş oluyor. Bass Boost, sound normalization. Bu programı da tavsiye ederim. Almak için yalnız Razer Store'dan alınıyor ve yabancı adres gerekiyor internette araştırın basit yöntemi var ben beyaz sarayın adresini girip aldım mesela.

Son düzenleme:

Aslında iyi bir kulaklık fakat Reddit gibi platformlara bakarsanız bu tarz şikayetler var atabilirim de isterseniz ama harbi çekim kalitesii iyi bir kulaklık ama ne bileyim aşırı özene bözene kullanıyordum ve bozulma ihtimali yoktu ki dediğim gibi Teknosa'nın suçu daha büyük zaten burada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…