Recklees

Uzman
Arkadaşlar, sorunum şu: Bir kulaklık takıyorum, sadece mikrofon çalışıyor; başka bir kulaklık takıyorum, sadece hoparlör çalışıyor. Nedendir? Realtek Audio’dan yanlış mı seçiyorum acaba?

Dosya Ekleri

• image_2025-09-01_115726778.webp
    image_2025-09-01_115726778.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 48
  • image_2025-09-01_115738993.webp
    image_2025-09-01_115738993.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 41
Arkadaşlar, sorunum şu: Bir kulaklık takıyorum, sadece mikrofon çalışıyor; başka bir kulaklık takıyorum, sadece hoparlör çalışıyor. Nedendir? Realtek Audio’dan yanlış mı seçiyorum acaba?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Sağ alt köşedeki ses simgesine sağ tıklayın ve “Ses ayarları”nı seçin.
- "Giriş" ve "Çıkış" sekmelerinden, kullandığınız kulaklığı seçtiğinizden emin olun.

2. Realtek Audio Yöneticisini Kontrol Edin:
- Realtek Audio Yöneticisini açın ve "Hoparlör" ve "Mikrofon" ayarlarını kontrol edin.
- "Hoparlör" için doğru çıkış (örneğin, "Kulaklık") seçildiğinden emin olun.

3. Kablo ve Portları Kontrol Edin:
- Kulaklığınızın kablo bağlantılarını kontrol edin. Farklı bir portta deneyin.
- Farklı bir kulaklık ile test yapın ve her iki kulaklığın da çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

4. Driver Güncellemeleri:
- Bilgisayarınızın aygıt yöneticisine gidin.
- "Ses, video ve oyun denetleyicileri" altında Realtek ses sürücünüzü güncelleyin.

5. Varsayılan Aygıt Ayarları:
- “Ses ayarları”na geri dönün ve kullandığınız kulaklığın varsayılan aygıt olarak ayarlandığından emin olun (hem giriş hem de çıkış için).

6. Mikrofon Ayarları:
- Mikrofon için ayarları kontrol edin. Bazı durumlarda, mikrofon ayarlarında sessiz konum veya yanlış giriş seçilmiş olabilir.

7. Ses Servisini Yeniden Başlatma:
- Windows hizmetlerini açın (Windows + R tuşlarına basın, "services.msc" yazın ve Enter'a basın).
- “Windows Audio” hizmetini bulun, sağ tıklayıp “Yeniden Başlat” seçeneğiyle hizmeti yeniden başlatın.

8. Sorun Giderici Kullanımı:
- “Ayarlar” > “Güncelleme ve Güvenlik” > “Sorun Gider” bölümünden ses sorun gidericiyi çalıştırın.

Bu adımları izleyerek sorununuza bir çözüm bulmaya çalışabilirsiniz. Eğer hala problem yaşıyorsanız, daha fazla ayrıntı sağlayabilirsiniz.