Razer BlackShark V2X kulaklıkta Realtek Audio mikrofon ve hoparlör sorunu

Recklees

Uzman
Arkadaşlar, sorunum şu: Bir kulaklık takıyorum, sadece mikrofon çalışıyor; başka bir kulaklık takıyorum, sadece hoparlör çalışıyor. Nedendir? Realtek Audio’dan yanlış mı seçiyorum acaba?

Dosya Ekleri

• image_2025-09-01_115726778.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 49
  • image_2025-09-01_115738993.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 42
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Sağ alt köşedeki ses simgesine sağ tıklayın ve “Ses ayarları”nı seçin.
- "Giriş" ve "Çıkış" sekmelerinden, kullandığınız kulaklığı seçtiğinizden emin olun.

2. Realtek Audio Yöneticisini Kontrol Edin:
- Realtek Audio Yöneticisini açın ve "Hoparlör" ve "Mikrofon" ayarlarını kontrol edin.
- "Hoparlör" için doğru çıkış (örneğin, "Kulaklık") seçildiğinden emin olun.

3. Kablo ve Portları Kontrol Edin:
- Kulaklığınızın kablo bağlantılarını kontrol edin. Farklı bir portta deneyin.
- Farklı bir kulaklık ile test yapın ve her iki kulaklığın da çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

4. Driver Güncellemeleri:
- Bilgisayarınızın aygıt yöneticisine gidin.
- "Ses, video ve oyun denetleyicileri" altında Realtek ses sürücünüzü güncelleyin.

5. Varsayılan Aygıt Ayarları:
- “Ses ayarları”na geri dönün ve kullandığınız kulaklığın varsayılan aygıt olarak ayarlandığından emin olun (hem giriş hem de çıkış için).

6. Mikrofon Ayarları:
- Mikrofon için ayarları kontrol edin. Bazı durumlarda, mikrofon ayarlarında sessiz konum veya yanlış giriş seçilmiş olabilir.

7. Ses Servisini Yeniden Başlatma:
- Windows hizmetlerini açın (Windows + R tuşlarına basın, "services.msc" yazın ve Enter'a basın).
- “Windows Audio” hizmetini bulun, sağ tıklayıp “Yeniden Başlat” seçeneğiyle hizmeti yeniden başlatın.

8. Sorun Giderici Kullanımı:
- “Ayarlar” > “Güncelleme ve Güvenlik” > “Sorun Gider” bölümünden ses sorun gidericiyi çalıştırın.

Bu adımları izleyerek sorununuza bir çözüm bulmaya çalışabilirsiniz. Eğer hala problem yaşıyorsanız, daha fazla ayrıntı sağlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…