mertaydin.p1

Üyecik
Yer
Bursa/Osmangazi
Merhaba arkadaşlar,

İkinci el olarak bir gaming laptop satın aldım. Cihazı aldığımda içerisindeki termal padlerin durumu aşağıdaki fotoğraftaki gibiydi. Fotoğrafı cihazı satın aldığım ilk gün, soğutma bloğunu söktüğümde çektim.

Cihazın bakımını yaparken termal padlere herhangi bir işlem yapmadım, yalnızca CPU ve GPU'nun termal macununu yeniledim. Ancak sonrasında oyunlarda zaman zaman ciddi takılmalar ve performans düşüşleri yaşadığımı fark ettim.

Bu nedenle soğutma sistemini tekrar açıp hem termal macunu hem de termal padleri kaliteli ürünlerle yenilemeyi düşünüyorum.

Şu anda özellikle şu konularda önerilerinize ihtiyacım var:
  • CPU ve GPU için hangi termal macunu önerirsiniz?
  • Termal pad olarak hangi marka/model tercih edilmeli?
  • Fotoğraftaki mevcut padlerin kalınlıkları hakkında bir tahminde bulunabilir misiniz?
  • Bu cihazda klasik termal pad yerine thermal putty kullanmak daha mı mantıklı olur?
  • Termal pad kalınlığının yanlış seçilmesi durumunda soğutucu bloğun GPU/CPU'ya düzgün temas etmemesi ve dolayısıyla sıcaklıkların/performance'ın kötüleşmesi mümkün mü?
  • Mümkünse cihazın mevcut soğutma bloğuna göre hangi bölgede hangi kalınlığın kullanılması gerektiği konusunda da yardımcı olabilir misiniz?
Aklımda şu anda Honeywell PTM7950 veya kaliteli bir termal macun kullanmak var. Pad tarafında ise Thermalright Odyssey gibi ürünlere bakıyorum. Thermalright Odyssey'nin 0,5 mm modeli 12,8 W/mK olarak belirtiliyor; ayrıca 0,5 mm kalınlığın doğru olduğundan emin olmadan sipariş vermek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: