Bütçe
-

usainc

Uzman
31 Mart'ta Amazon'dan satın aldığım Razer Kraken V4 kulaklığım yaklaşık 2 hafta önce bozuldu. Kulaklığın sağ tarafından ışığının vb yanmasına rağmen tuşların çalışmasına rağmen ses gelmiyordu. Önce Amazon'la iletişime geçtim ancak direkt olarak Razer service sitesine attı. Oradan da case açarak 3-4 gün konuştum en sonunda Provideo'ya yönlendirdi. Ürünü paketleyip provideo yetkili servisine yolladım ancak 15-20 gün sonra bana ürünün Amazon tarafından ithal edildiği için servis desteği sağlayamadıklarını söylediler. Olabilir dedim sonucta kendileri ithal etmiyor ancak işin saçma tarafı şurada: Amazon bu ürüne servis desteğini global servise yönlendirerek yapıyorsa global de Provideo'ya yönlendiriyorsa biz nasıl servis desteği alacağız?

Şimdi ürün yaklaşık aldığımdan bu yana maksimum 10 gün kullanıldı. İade etsem paramı alayım desem ürünün sıfır fiyatı en aşağı 8.000₺ ben 4.000₺'ye almıştım 2 katı fark var. Tam burada ne yapmalıyım? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Amazonla konuştuğumda ürün stoklarında olmadığı ve ürünün stoklarına girdiği anda değişim yapacaklarını söylediler ürünün güncel fiyatı 8-10k arası ben indirimle 4k’ya almıştım. Ne kadar beklerim bilmiyorum umarım erken gelir.

Dosya Ekleri

• 1751043898367.webp
    1751043898367.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 70
  • 1751044085620.webp
    1751044085620.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
31 Mart'ta Amazon'dan satın aldığım Razer Kraken V4 kulaklığım yaklaşık 2 hafta önce bozuldu. Kulaklığın sağ tarafından ışığının vb yanmasına rağmen tuşların çalışmasına rağmen ses gelmiyordu. Önce Amazon'la iletişime geçtim ancak direkt olarak Razer service sitesine attı. Oradan da case açarak 3-4 gün konuştum en sonunda Provideo'ya yönlendirdi. Ürünü paketleyip provideo yetkili servisine yolladım ancak 15-20 gün sonra bana ürünün Amazon tarafından ithal edildiği için servis desteği sağlayamadıklarını söylediler. Olabilir dedim sonucta kendileri ithal etmiyor ancak işin saçma tarafı şurada: Amazon bu ürüne servis desteğini global servise yönlendirerek yapıyorsa global de Provideo'ya yönlendiriyorsa biz nasıl servis desteği alacağız?

Şimdi ürün yaklaşık aldığımdan bu yana maksimum 10 gün kullanıldı. İade etsem paramı alayım desem ürünün sıfır fiyatı en aşağı 8.000₺ ben 4.000₺'ye almıştım 2 katı fark var. Tam burada ne yapmalıyım? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Amazonla konuştuğumda ürün stoklarında olmadığı ve ürünün stoklarına girdiği anda değişim yapacaklarını söylediler ürünün güncel fiyatı 8-10k arası ben indirimle 4k’ya almıştım. Ne kadar beklerim bilmiyorum umarım erken gelir.
1. Amazon ile İletişim: Tekrar Amazon müşteri hizmetleri ile iletişime geçin. Ürününüzü satın aldığınız tarihten beri sadece 10 gün kullanabildiğinizi ve savaşır durumda olmadığını vurgulayın. Ürünün iade veya değişim sürecine dair net bir yanıt alın.

2. Razer Desteği ile İletişim: Razer'in destek portalına gidin ve oradan durumu güncelleyin. Provideo'nun ürünün ithal edilmesinden dolayı hizmet veremediğini belirtin.

3. E-posta Yazın: Razer destek ekibine e-posta gönderin. Durumunuzu ve Provideo'dan aldığınız yanıtı içerin. Garanti belgenizi ve satın alma makbuzunuzu ekleyin.

4. Ürünün Durumu: Eğer mümkünse Provideo’ya gönderilen ürünle ilgili daha fazla bilgi isteyin. Garanti dışı bir durum varsa, nasıl bir akıbet bekleyebileceğinizi sorun.

5. Başka Seçenekler: Eğer kısa zamanda bir çözüm bulamazsanız, benzer ürünleri araştırarak alternatifler oluşturun. İade süreci veya yeni bir ürün almayı değerlendirin.

6. Sosyal Medya: Razer ve Amazon’un sosyal medya hesapları üzerinden ulaşmayı deneyin. Daha hızlı bir geri dönüş alabilirsiniz.

7. Tüketici Hakları: Eğer hiçbir çözüm bulamazsanız, tüketici hakları derneğine başvurmayı düşünebilirsiniz. İhtiyaç duyabileceğiniz tüm belgeleri hazır bulundurun.

8. Fiyat Takibi: Amazon'un ürünün stoklarını takip etmeye devam edin. Eğer fiyatlar düşer veya varsa kampanyaları değerlendirin.

Bu adımları takip ederek durumu daha iyi bir noktaya taşıyabilirsiniz. Bol şans!

Arkadaşlar tekrardan merhaba, ürün stokta hala değil madem stokta yok ve garantisi ülkemizde geçmiyor bu ürünü nasıl satabiliyor bir de amazon yani bunu anlamış değilim. Bu arada servis Providyo* düzeltme yapayım sadece iki ithalatcı firmanın ürününe bakıyorlar.

Amazonla konuştum bugün Amazon ürünün stoğunun geldiği vakitte değişimi aksi taktirde de para iade olabileceğini söyledi, Razer garanti sunmuyor providyo'ya yönlendiriyor. Şu an garantisiz bir ürün aldım ancak ürünün garanti belgesi var ne yapacağımı da bilmiyorum stoğunu bekle dediler. Tüketici hakem heyetine gidersemde ürünün razer'a dava açılabileceğini amazonun sadece aynı ürünle değişim veya iade yapabileceğini söylüyor her türlü zarardayım.

Razer'a ulaştım ancak şunu söylediler komedi gibi :D

Amazondan razer ürünü almayın hatta amazondan, amazonun garantisini verdiği hiçbir ürünü almayın çünkü garantisi yok arkadaşlar Garantisiz ürün almış oluyorsunuz.

Kısaca şunlar oldu
Amazondan aldığım razer kraken v4 kulaklığım sağ tarafı bozuk geldi ancak ürünü amazonun yönlendirdiği razer globalden providyoya yolladım onlarda amazon ürünü olduğu için, ürünün garanti dışı olduğunu kendilerinin bakmadığını söyledi.
Amazonu arayıp bunu ilettiğimde de stok beklememi , beklemek istemediğimi söylediğimde iade edebileceğimi söylediler ürünü 5.000₺ye aldım şu an 10k olmuş iade edemeyeceğimi söyledim.
2 haftadır stok bekliyorum.
Razerda ürünü yurt dışındaki tanıdığım varsa ona yollamamı istedi.
Yani ürünün garanti belgesi var ancak garantisi yok komedi gibi.

Dosya Ekleri

• 1752224763135.webp
    1752224763135.webp
    44 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme: