xalvorath 6

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Ekipmanlarım yıllandı artık, aktif de kullandığım için biraz yazalım bakalım, kısa bir yazı olacak, mouse ve herhangi bir sorun çıkarmadı.

Kronik olarak pil kapağının kırılma olayı var, benimki de kırık, yatağa geçip hareket ettirdiğim de S3 mini gibi dağılması haricinde oyun oynarken bazen çıkabiliyor o kadar.

Tüm tuşları aktif şekilde çalışıyor, yan tuşları bolca kullandım ve hala aynı ses ve basma olarak çalışıyor.

Skatez ise benim masam adını bilmediğim bir şeyden yapıldığı için üstünde farelerim yağ gibi kaydığı için uzun süre mouse pad olmadan kullandım ve skatezlerim biraz fazla çizik, şu an pad ile kullanıyorum bir sorun olmuyor.

Kendi dongle'ının mesafesi bayağı bir rezalet olduğu için masaüstü ile kullanımda USB uzatma kablosu almanız şart yoksa kullanamazsınız.

Üstüne birkaç kez çay vs döküldü, temizledim sildim ve kullanmaya devam ettim.

Üstündeki dokuda herhangi bir soyulma vs mevcut değil, pil kapağını ve skatezleri saymaz isek ilk günkü gibi gözüküyor.

Pil durumu ise, kullanıma göre (Duracell olarak konuşursam) 2 ila 4 hafta arası kullanım sunuyor, biraz pil canavarıdır.

Bilgisayaranıza ilk defa taktığınız zaman otomatik Razer Synapse kurulum ekranı geliyor, içeriden makro, tuşları özelleştirme vs ayarlanabiliyor ve 1 kez ayarladığınız zaman belleğe kayıt ediyor, başka bilgisayara taksanız da kullanılıyor.

Sensör olarak beni hiç üzmedi, sağ sol yaptığınız da sapıtma vs yok, 800 DPI 0.3 sens birisiydim, bir sorun yaşamadım yaşamam da sensörü kaliteli.

Tutuş olarak claw tutuyorum, şekli şemali yeni nesil ucube fareler gibi yamuk yumuk değil, ağırlığı da 80-90 gram civarı, ben ağır seviyorum ama haricinde ideal bir ağırlık diyebilirim. Uzun süreli kullanımda elde ve kolda bir ağrı acı vs. yapmıyor.

8K Hz muhabbeti de var da adaptörü mouseudan daha pahalı olduğu için denemedim, 8K da bayağı boş iş olarak geliyor açıkçası.

Uzatma kablosu alınır ise şahane bir mouse, gönül rahatlığı ile alınabilir.

Tertemiz mouse, ben de 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum ve memnunum. En iyisi olmasına gerek yok, ben en iyi oyuncu değilim zaten. Yeterince iyi olsun yeterli. Pilli olması da bence her türlü avantaj. Anında şarj oluyor, pili yıprandı derdi yok, pil ömrü kısaldı derdi yok. Ofisten Duracell çorluyorum 1 ay gidiyor :rofl:

Aynı mouse bende de mevcut 2 seneye yakın süredir ben de kullanmaktayım. Pil kapağı hor kullanmama rağmen bende bir problem çıkartmadı. Tuşlar olsun, skatezler olsun ilk günkü gibi sapasağlam. Sensör olarak ben çok başarılı buluyorum, düşük sens kullanmama rağmen bu iki sene içerisinde bana bir kez dahi olsa problem çıkartmadı. Ara sıra sensöre toz kaçabiliyor, bir sıkıntı yaşatmasa da arada bir bakıp kontrol etmekte fayda var. şarjlı 1300mAh duracell piller ile kullanıyorum günde 7-8 saat pc başındayım, kullanım süresi olarak 2 hafta rahat gidiyor. Kendi USB 2.4 GHz Dongleu ile bende bahsettiğiniz gibi kopma vb. problem de olmadı. Sorunsuz sıkıntısız kullanmaktayım. Farklı odalardan da kontrol ettiğim oldu, bahçeye projeksiyon cihazıyla görüntü alırken yanımda sadece mouse u götürüyorum 5-6 metre mesafeden ve arada duvar olmasına rağmen kopma vb olmuyor. Eksi yönü ağırlık olabilir, pil ile birlikte oldukça ağır bir model oluyor. Dahili bataryayla uğraşmak istemeyenler bu ağırlık mevzusuna mecbur katlanacaklari ben gibi.

Tertemiz mouse, ben de 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum ve memnunum. En iyisi olmasına gerek yok, ben en iyi oyuncu değilim zaten. Yeterince iyi olsun yeterli. Pilli olması da bence her türlü avantaj. Anında şarj oluyor, pili yıprandı derdi yok, pil ömrü kısaldı derdi yok. Ofisten Duracell çorluyorum 1 ay gidiyor :rofl:

En temiz yol haha.

Aynı mouse bende de mevcut 2 seneye yakın süredir ben de kullanmaktayım. Pil kapağı hor kullanmama rağmen bende bir problem çıkartmadı. Tuşlar olsun, skatezler olsun ilk günkü gibi sapasağlam. Sensör olarak ben çok başarılı buluyorum, düşük sens kullanmama rağmen bu iki sene içerisinde bana bir kez dahi olsa problem çıkartmadı. Ara sıra sensöre toz kaçabiliyor, bir sıkıntı yaşatmasa da arada bir bakıp kontrol etmekte fayda var. Şarjlı 1300MAH Duracell piller ile kullanıyorum günde 7-8 saat PC başındayım, kullanım süresi olarak 2 hafta rahat gidiyor. Kendi USB 2.4 GHz dongleu ile bende bahsettiğiniz gibi kopma vb. problem de olmadı. Sorunsuz sıkıntısız kullanmaktayım. Farklı odalardan da kontrol ettiğim oldu, bahçeye projeksiyon cihazıyla görüntü alırken yanımda sadece fareyi götürüyorum 5-6 metre mesafeden ve arada duvar olmasına rağmen kopma vb olmuyor. Eksi yönü ağırlık olabilir, pil ile birlikte oldukça ağır bir model oluyor. Dahili bataryayla uğraşmak istemeyenler bu ağırlık mevzusuna mecbur katlanacaklari ben gibi.

5 6 metre mesafeyi çözemedim, benim mouse da sorun var o zaman ya da Hz muhabbeti ile ilgili bir durum olabilir. Masamda alttaki kasaya taktığım zaman algılıyor ondan yana sorun yok ama kopma sorunu oluyordu, şimdi laptop ile kullanıyorum tam yanında ve sorun olmuyor bilemedim. Toz için evet toplanıyor ama minik bir fırça ile 2 3 darbede temizleniyor zaten.

1000Hz kullanıyorum, benim de kasam masanın altında. Anakart üzerindeki portlara takılı hatta, biraz daha aşağıda yani. Herhangi bir kopma sorunu bir kere dahi yaşamadım. Oda değiştirmemde bile bir sakınca olmuyor. kutu içerisinden çıkan ufak dongle ile kullanmaktayım.

1000Hz kullanıyorum, benim de kasam masanın altında. Anakart üzerindeki portlara takılı hatta, biraz daha aşağıda yani. Herhangi bir kopma sorunu bir kere dahi yaşamadım. Oda değiştirmemde bile bir sakınca olmuyor. Kutu içerisinden çıkan ufak dongle ile kullanmaktayım.

Bozuk mouse kullanıyormuşum o zaman, çok dar bir mesafede çalışıyor, neyse çalışıyor mu çalışıyor np.