Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    8
Razer Viper V3 Pro kullanıyorum. Ancak pil ömrü biraz az geldi. V4 Pro'ya geçmek mantıklı olur mu? Performans açısından da farkları var. Logitech Superstrike X2/X3 de bakıyordum ama farklı sitelerde Viper V4 Pro'nun daha iyi denildiği söyleniyor. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Razer Viper V3 Pro kullanıyorum. Ancak pil ömrü biraz az geldi. V4 Pro'ya geçmek mantıklı olur mu? Performans açısından da farkları var. Logitech Superstrike X2/X3 de bakıyordum ama farklı sitelerde Viper V4 Pro'nun daha iyi denildiği söyleniyor. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Cevap Superstrike X3. Çünkü Viper V4 proyu WLMOUSE Huanis alıp daha iyi deneyin yasarsin fakat Haptik istiyorsan Superstrike X3'ten daha iyisi yok.

Superstrike X3 teknolojide daha üstün, Viper V4 pro ise yapımda daha üstün.

Superstrike X3 , X2'ye göre ağırlık dengesi geliştirilmiş, daha yeni Logitech'e öz mcu kullanilmis ve bu sayede sensörde güçlendirilmiş biraz, ayrıca haptik sistemide daha iyi fakat fark minimal ve yeni mcu sayesinde 135 saate çıktı şarj ömrü . Logitech coatingi ve malzeme kalitesi kötü diye şeyler duyabilirsin, öyle birşey yok plastiği aşırı kalın, iç iskelet kullanıyor ve coatingi Razer kadar olmasada iyi.

Viper V4 pro ise Viper V3 proya kıyasla daha kötü switchle geliyor ses olarak, fakat scroll endokeri optik, daha hafif ve bataryasi 180 saat. Malzeme kalitesi, Side clickleri Logitech'ten daha üstün.

Bencede Superstrike alın. Çünkü her şeyden önce Logitech daha çok bilgisayara nasıl uyum sağlaması gerektiği konusunda yapılandırmada Razer'a göre daha çok ilgili. Razer daha çok tıpkı BenQ Zowie gibi chip üzerine yoğunlaşıyor. Emin olun Logitech'de bunu yapıyor ama arasında ki fark oluyor. Bir mouse'da isterse sensör aynı olsun, chip önemli elbette. Söylentilere göre Pixart sensör 3370 ama sensör üzerinde yazılan Razer Viper v4 Pro adı oluyor. Bu tıpkı panel sahibi şirket LG'nin genel olarak üretip patentleri x markalara verdiği gibi, ama burada BenQ firmasına ayrıcalıklı yapıyordu, çünkü çoğu markada panel içi açıldığında LG'nin olduğu belli olurken çoğunda LG yazarken BenQ monitör panel içinde tıpkı Razer gibi kendi adı yazıyordu.

Ekran görüntüsü 2026-09-28 095150.webp

O yüzden Pixart sensör + direkt kendi chip ve diğer donanımsal yapılandırmada Razer böyle. Logitech kendi sensörü üreten firmadı. Aynı zamanda sadece işin donanımsal olarak yapılandırma ve donanım yazılımına bakmıyor, özellikle firmware içinde donanımların kullanılan bilgisayarlar arasında ki iletişimede çok önem veriyor. Razer bu konuda nasıl bilemiyorum ama Logitech ilk çıkardığı seride bunu yapmaya başladı.

Bu Razer V4 Pro'nun anakartı, ve burada konusu hiç edilmemiş, bu tür kaynakları aradım ama bulamadım. Logitech için direkt kendi makalesinde Superligth 2 de resimler ve yazılı şekilde görmüştüm. Şimdi bakmadım tekrar.
1790578255392.webp

Burada asıl önemli olan kalibrasyonu direkt ilgilendiren konuya yönelmek gerekir, donanımın hem kendi içinde ki hemde bilgisayara bağlantılı olduğu için bu yöndeki uyumu. Bu yüzden MCU üreticilerine bakmak gerek. Razer Airoha, Logitech NxLOGI firmasına ait chip kullanıyor.

Logitech patent aldığı chip üretici (NxLOGI) firma daha çok siber güvenlik ve yazılım üzerine işler yapar.
Razer'in birlikte haraket ettiği firma Airoha, MediaTek gibi işini çok iyi yapan bir firmayla ortaklaşa çalışır, aynı zamanda kendi çalışma alanıda yarı iletken, mikroçip tasarımı (Fabless IC) genel olarak işler çıkarır ortaya.

Bana kalırsa her iki mouse yapılandırması birbirine yakındır. Genel özellikleri için demiyorum, tüm yapılandırma içinde kendi içinde çalışma yapılandırmasını daha çok alakadar eden tarafı. Biri direkt donanımsal chip, yani aslında demek istediğim kendi içindeki yapılandırma çalışma tarafına bakarken, diğeri yani Logitech güvenliği ilgilendiren bir firmanın chip'ini kullanıyor. SPI; Serial Peripheral Interface (Seri Çevresel Arayüz) önemlidir. Razer kendi içinde donanımsal yapılandırmaya daha çok önem verirken, Superlight bunu daha çok donanım parçalarına önem vererek, chip konusunda yani SPI konusunda daha çok yazılıma önem vermiş, çünkü Windows işletim sistemi üzerinde bir Windows defender ile arasında ki anlaşmayı bile önemsemiş, dolasıyla donanım yapılandırmada donanım parçalarını ateşlemiş, ve bu tarafınıda düşünmüş.

Sonuç; Fiziksel yapıda ki kullanılan donanımlar ve kendi içinde ki anlaşmaya daha çok önem vermiş Razer.
Logitech fiziksel donanımlara daha çok önem vermiş ama Razer'a göre kendi içinde ki donanımsal anlaşma eksik kalmış, ama bunuda Windows anlaşması ve anakart BIOS anlaşmasına kadar düşünerek önem vermiş. Tercih sizin.

CS2 ve Valorant güvenlik korumasını ilgilendiriyor. TPM, Secure boot, SVM vb vb :)

Logitech, ben basit adamım kardeşim, anlamam öyle Wraith, Mraith, ATK, karbon fiber; G Pro Superlight alır, geçerim.

Kısa bir sürede olsa Razer Viper 4 Pro deneyimledim ama tabii ki X3 Superstrike daha mantıklı yeni bir teknoloji ve ilerde diğer markalarında bu teknolojiyi kullanacağını biliyoruz o yüzden direkt X3 Superstrike.

Realtek bu sektörde kendini göstermeye başladı, ama daha çok klasik Çin marka mouselar içinde. Firmware yazmak önemli, ve tabii ki diğer geri kalan her şey. Merak edip Realtek chip olan bir model almıştım. Mouse'da bazen takılmalar oluyordu ve sık sık firmware güncellemesi geliyordu. Logitech firmware konusunda bile oldukça kararlı, Razer'da bile nadiren geliyor. Tabi her iki firmada bu konuda genele göre işini kusursuz olmaya yakın yapıyor.

Bir Mouse'ta genelde aradıklarım tasarım ve kasa kalitesi oluyor. V4 Pro'nun tasarımı çok hoş bu konuda. Kasa olarak değişkenleri olduğunu düşünmüyorum.

Sırf tasarım dolayısıyla Rawm ER21 Pro modelinden WAIZOWL Triania Abyss modeline geçesim var sonraki ay.