Merhaba bir süredir RDR 2 oynuyorum. Chapter 3'e geldim. Bilgisayarımda RDR 2'den başka hikayeli olarak Cyberpunk 2077, God of War ve TLOU 1 kurulu. Bu oyunları sırayla bitirmeyi düşünüyorum. Normalde RDR bitince Cyberpunk'a geçecektim ama her gün RDR 2 oynamak da ufaktan sıktı gibi farklı oyunlar görmek istiyorum. Sizlere sorum ise hem RDR 2 hem de saydığım diğer oyunlardan birini paralel şekilde oynasam (bir gün RDR diğer gün başka oyun) hikaye veya karaktere bağlanma anlamında sıkıntı yaşar mıyım? İlk önce RDR 2'yi mi bitirmemi önerirsiniz yoksa yanında başka bir oyun da götürülebilir mi? Götürülür diyorsanız saydıklarımdan hangisi mantıklı? Ben Cyberpunk düşünüyorum.

Yani ben olsam RDR2'nin yanında başka bir oyun oynamazdım, oyuna olan odağını ve hikaye ile karakter ile olan bağını zayıflatabilir, bunu söylüyorum çünkü oyun bu bağı oluşturmak için ciddi çaba sarf ediyor. Bence önce RDR2 bitirin sonra diğer oyunlara bakarsınız, şöyle bir durumda var RDR2 bitirdikten sonra diğer oyunlar pek tat vermeyebilir en azından bende öyle oldu. Oyunu bitirdikten sonra bir boşluğa düştüm AC Valhalla oynamaya başladım ama öyle bir oyun bile hiç sarmadı, GOW denedim o da sarmadı, bende tekrardan RDR2 girdim o açık dünyada manyak gibi gezdim :D İlla ki başka oyunda oynamak istiyorum diyorsanız TLOU eleyin hemen çünkü hikayesi oynanışı başka bir oyun ile paralel gidecek bir şey değil o oyuna tam odaklanmalısınız (RDR2 içinde aynısı geçerli) Cyberpunk 2077 uzun soluklu ana hikaye bitse bile açık dünyasını bitiremeyeceğin bir oyun yani onu da ele. Geriye GOW kalıyor onunda ana hikayeyi bitirip çıksan yan görevleri yapmadım diye pişman olmazsınız, bana GOW iyi bir seçenek gibi geldi.

Oynanır yani ama kişisel bir şey ya, mesela RDR 2 ağır bir oynanışı olan bir oyun ve daha hızlı diyebileceğimiz Cyberpunk 2077, GoW gibi oyunlar oynamak RDR 2 ağırlığını çekilmez kılabilir ki RDR 2'ye çok bayılsam da bir süreden sonra bayıyor bir miktar.

Her gün RDR 2 oynamak bayabilir ama bu büyük oyunları uzun kitaplar gibi düşünün bi', aynı anda 2 kitap okunur mu sorusuna benziyor bu yönden.

Oynanır yani ama kişisel bir şey ya, mesela RDR 2 ağır bir oynanışı olan bir oyun ve daha hızlı diyebileceğimiz Cyberpunk 2077, GoW gibi oyunlar oynamak RDR 2 ağırlığını çekilmez kılabilir ki RDR 2'ye çok bayılsam da bir süreden sonra bayıyor bir miktar.

Her gün RDR 2 oynamak bayabilir ama bu büyük oyunları uzun kitaplar gibi düşünün bi', aynı anda 2 kitap okunur mu sorusuna benziyor bu yönden.
Evet ben her gün kitap da okuyorum ve bir kitap bitmeden öbürüne geçilmiyor. Bunun dizi tarafına baktığımızdaysa aslında aynı anda 2-3 dizi bile götürülebiliyor. Hikayeli oyunlar da zaten bizim kontrol ettiğimiz diziler gibi bir şey.

Merhaba bir süredir RDR 2 oynuyorum. Chapter 3'e geldim. Bilgisayarımda RDR 2'den başka hikayeli olarak Cyberpunk 2077, God of War ve The Last of Us part ı kurulu. Bu oyunları sırayla bitirmeyi düşünüyorum. Normalde RDR bitince Cyberpunk'a geçecektim ama her gün RDR 2 oynamak da ufaktan sıktı gibi farklı oyunlar görmek istiyorum. Sizlere sorum ise hem RDR 2 hem de saydığım diğer oyunlardan birini paralel şekilde oynasam (bir gün RDR diğer gün başka oyun) hikaye veya karaktere bağlanma anlamında sıkıntı yaşar mıyım? İlk önce RDR 2'yi mi bitirmemi önerirsiniz yoksa yanında başka bir oyun da götürülebilir mi? Götürülür diyorsanız saydıklarımdan hangisi mantıklı? Ben Cyberpunk düşünüyorum.

Oyunun amacı seni eğlendirmektir eğer zevk almıyorsan ve yeni oyuna geçmek istiyorsan en doğru kararı vermişin.

Hangi oyunu oynamak istiyorsan onu oyna zevk meselesi.

@Ateş Hekimoğlu, denenebilir yine de ama mesela Cyberpunk 2077 çok sarar ve bir süre onu da oynamak isteyebilirsiniz, GoW da çok sarabilir. Araya biraz zaman girmesi RDR 2'yi özletip daha şevk ile dönmenizi de sağlayabilir, başka oyunlara dalıp kopmanıza da yol açabilir. Kişisellik durumu burada yatıyor bence, mesela ben aynı anda 2-3 dizi götürebilen biri değilim😝. Hatta Last Of Us 2.sezon 3.bölümde koptum yani diziden ve 4.bölümü izleme isteğim olmadı. 5te de olmayacak 6da da, merakımı cezbedecek bir şey olursa o zaman kaldığım yerden devam ederim.

RDR 2'de de o merak duygusu beni oyunda tutuyordu, "şurada ne olacak, o kadının sonu ne olacak, şu olay ne zaman bitecek" diye diye bir baktım oyun bitmiş. Bunda Arthur Morgan etkisi de var ama o başka konu 😌

Kısacası aklında başka oyun oynama düşüncesi varsa dene gitsin yani, bi' bak bakalım sen aynı anda 2 oyunu götürebilir misin götüremez misin.

Hikayeli oyun yanında başka bir hikayeli oyun oynanmaz hocam. Çünkü iki oyununda hikayesine bağlanamazsın ve karakterlerden koparsın. İkisinden de bir şey anlamazsın.

Benim taktiğim şu: Bir tane hikayeli oyun + bir tane online olan ve görevleri olan chill oyun.
The Last of Us part ı ve The Last of Us Part II'yi oynarken yanında GTA 5 online oynuyordum. Şimdi Reternal'a başlayacağım yanında yine GTA 5 online oynarım sıkıldığımda ya da mola vermek istediğimde. Bir de BF2042 var, eğer GTA 5 Online'da sıkarsa ona geçiyorum.

RDR 2 yeterince uzun soluklu ve ağır bir oyun. Bitir sonra başka hikayeli oyuna geç bence. Hiç beğenmedim dersen direkt boş ver, oynama. (RDR'den nasıl sıkılırsın 😡🤬🤬) The Last of Us Part I-2 tavsiyemdir. God of War ve Uncharted devamında gelebilir.