RDR 2 texture sorunu

Yer
ALANYA
Arkadaşlar bilmiyorum sizde de oldu mu? Ben RDR2 oynarken çok garip, hatta absürt bir texture sorunu yaşıyorum. Hani oyun içi atmosfer, hikaye, karakter animasyonları vs. hepsi şahane ama bir noktada oyunun görsel kalitesi bir anda çöplüğe dönüyor. Bazı bölgelerde dokular o kadar bulanık, o kadar detaysız ki resmen bu ne lan, PS2 döneminden kalma oyun mu bu diye gülüyorum. Özellikle karakter yüzleri, kıyafet detayları, yer zeminleri ve çevre modelleri Hepsi sanki oyunun yüklenmemiş halini izliyormuşum gibi görünüyor. Sadece uzaktaki objeler değil, direkt olarak kamera dibindeki yüzeyler bile çamur gibi. Atın kas yapısı, su yansımaları, ağaç yaprakları her şey low-res. Doku kalitesi yerlerde sürünüyor. Başta ekran kartımda ya da oyun dosyalarında bir sorun vardır diye düşündüm. Oyunu sildim, tekrar yükledim. Grafik ayarlarını sıfırladım, ultra’ya çektim. Shader önbelleğini temizledim. NVIDIA ayarlarını sıfırladım. Hiçbir değişiklik olmadı. Doku kalitesi hala rezalet. Asıl saçmalık burada başlıyor Oyunu 1080p çözünürlükte oynarken bu sorun var sanırım. Fakat çözünürlüğü 2K’ya veya 4K’ya çektiğim an, bu problem ortadan kalkıyor. Dokular bir anda canlanıyor, her şey keskinleşiyor. Yani anlayacağınız, oyun yüksek çözünürlükte kendine geliyor. Ama herkesin 4K monitörü ya da 2K destekli sistem yok ki Eğer siz de bu tarz bir sorun yaşıyorsanız ve sisteminiz destekliyorsa denemeniz gereken ilk şey çözünürlüğü artırmak. Biliyorum, her sistem kaldırmaz ama en azından 2K yapabiliyorsanız farkı direkt göreceksiniz. Kısacası, Rockstar gibi dev bir firmanın böyle bir optimizasyon kazasını oyuncuya yıkması sinir bozucu Umarım bu sorun bir gün ciddiye alınır ve bir güncelleme ile düzeltilir. O zamana kadar çözüm, ya 2-4K oynamak.

Bahsettiğim durum:

Son düzenleyen: Moderatör:
Optimizasyon dehası Rockstar'a sormak lazım bunu bu oyun niye böyle görünüyor diye. Oyunu mümkün olduğunda en az 2K da oynamak gerekiyor ama hala yeterli değil. 1080p de 1.5x ölçek yapıp oynuyordum düşük FPS'ye rağmen çamur görüntüyü göreceğime kassın daha iyi dedim. Native 2K da ise hala çamur 2K da 1.5x yapınca anca adama benziyor.

https://www.nexusmods.com/reddeadredemption2/mods/2189 böyle bir mod var bayağı başarılı ama tüm texurelara etki etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…