Blackraven
Üstün
Başlıkta Kojima Productions'tan bahsedilmiyor ki...Marjinal olacağım diye dünyanın en iyi oyunlarını yapan firmayı kötülemek için her türlü şeyi yapan tayfa. Sıktı artık.
Başlıkta Kojima Productions'tan bahsedilmiyor ki...Marjinal olacağım diye dünyanın en iyi oyunlarını yapan firmayı kötülemek için her türlü şeyi yapan tayfa. Sıktı artık.
Kısaca oyun oynamayı bilmiyorum diyebilirdin. Başka hobilere yönelebilirsin.Eki Görüntüle 158500
Eki Görüntüle 158501
Tanıdık geldi mi? Dünya'nın en kötü iki oyunu. Sahneleri bile aynı! Formülü söylüyorum; silahsız ve gizli (istemeye istemeye zorla) girmeye zorlandığınız bir mekan, her şeyin bir anda klişe şekilde sarpa sarması, 15 dakika boyunca geçemeyeceğiniz bir ara sahne, yarım saat sürekli basmanız gereken bir W tuşu, ölümden dönen klişe ve boş ana karakter!
Ya şu oyunu oynarken kimse mi çıkıp demedi "W tuşuna basmaktan elim ağrıdı, atla tuşu eklemek lazım." diye? Kimse demedi mi bu hikaye bu kadar klişe hatta kopya diye? Geçilemeyen ara sahneler ve konuşmalar oyun zevkimi sıfıra indiren, nefret ettiğim, oynanışı yapay olarak uzatmak için yapılmış şeyler. Hikayeleri de iyi veya ilgi çekici değil ki izleyesin, bir de gidip üstüne bunu oynanış elementi haline getiriyorsun. Bıktırdı vallahi. Call of Duty gibisini yapamıyorsanız geçilemeyen ara sahne yapmayın abi.
Not: Konuyu açtığımdan beri hala oyun salmadı beni, ara sahne izlemeye devam ediyorum.
Hiçbir firma dünyanın en iyi oyunlarını yapmıyor, buna karar verebilecek kişi veya kurum yok. Sana göre en iyisidir, bana göre dünyanın en sıkıcı oyunlarıdır bunlar. Dünyanın en kaliteli oyunlarını yapıyor olabilirler ona bir şey diyemem, harcadıkları bütçe ortada çünkü. Ancak ne kadar bütçe harcandığı oyunu iyi veya kötü yapmaya yetmiyor tek başına. Daha önce de belirttiğim gibi, ben Rockstar'da muhasebeci olarak çalışmıyorum, ne kadar bütçe harcandığı umurumda dahi değil, ben oyun ne kadar keyifli bir deneyim sunuyor ona bakarım, size de bunu tavsiye ederim. Rockstar'ın GTA 6'ya ne kadar bütçe harcadığı sizi çok enterese etmemeli.Marjinal olacağım diye dünyanın en iyi oyunlarını yapan firmayı kötülemek için her türlü şeyi yapan tayfa. Sıktı artık.
Bu konuda hiçbir şey yazmayıp sadece mesajlara dislike atan arkadaş da geçenlerde GTA 6 fragmanında oynanış yok diye oyuna çöp olacak diyordu. Sizin amacınızı bilmediğimizi sanıyorsunuz.
Hiçbir firma dünyanın en iyi oyunlarını yapmıyor, buna karar verebilecek kişi veya kurum yok. Sana göre en iyisidir, bana göre dünyanın en sıkıcı oyunlarıdır bunlar. Dünyanın en kaliteli oyunlarını yapıyor olabilirler ona bir şey diyemem, harcadıkları bütçe ortada çünkü. Ancak ne kadar bütçe harcandığı oyunu iyi veya kötü yapmaya yetmiyor tek başına. Daha önce de belirttiğim gibi, ben Rockstar'da muhasebeci olarak çalışmıyorum, ne kadar bütçe harcandığı umurumda dahi değil, ben oyun ne kadar keyifli bir deneyim sunuyor ona bakarım, size de bunu tavsiye ederim. Rockstar'ın GTA 6'ya ne kadar bütçe harcadığı sizi çok enterese etmemeli.
Rockstar dediğin firmanın GTA 3'ten beridir farklı yaptığı tek bir oyunu bile yok, RDR2 bile GTA 3'ün oyun dizaynıyla birebir aynı. Sen buna sırf daha iyi grafiklere, daha iyi fiziklere veya animasyonlara sahip diye en iyisi diyebilirsin, ancak ben demiyorum, denmesinin doğru olduğunu da düşünmüyorum. Komik geliyor yani bunlar bana, Rockstar'ın en iyisi olabilmesi için önce oyun dizaynı öğrenmesi gerekiyor.
Bazı eleştirileri anlayabilmek veya kabullenebilmek için Rockstar'a tapınmayı bırakmak gerek, aksi takdirde kimse kimseyi eleştiremez. Ne Rockstar, ne de geliştirdikleri oyunlar eleştirden mauf falan değiller.
"Koskoca xxx'den iyi mi bilecen yeğenim" savunması da geldiğine göre, bu konuyu daha fazla ciddiye almamak gerek. Aynen kardeşim, milyon dolarlık şirketler biz oyunculardan daha iyi bildiği için her sene birbirinin tıpatıp aynısı rezalet AAA oyunlar çıkıyor, o yüzden insanlar AAA oyunlar yerine indie oyunlardan giderek daha fazla keyif almaya başlıyorlar, Sony benden çok daha iyi bildiği için Concord diye bir facia çıkarıp 2 hafta içinde oyunu piyasadan kaldırdı aynen çok iyi bu kafa yapısında devam.Koskoca Rockstar firması dizayn bilmemek ile suçladın ya pes! O yüzden mi 200 milyon üstünde sattı?
Yahu arkadaşım sen sipariş misin başımaMarjinal olacağım diye dünyanın en iyi oyunlarını yapan firmayı kötülemek için her türlü şeyi yapan tayfa. Sıktı artık.
Bu konuda hiçbir şey yazmayıp sadece mesajlara dislike atan arkadaş da geçenlerde GTA 6 fragmanında oynanış yok diye oyuna çöp olacak diyordu. Sizin amacınızı bilmediğimizi sanıyorsunuz.
Önce dizayn öğrensinler diyen sensin Ben değil O noktaya sen çektin GTA 3 beri adamlar fırtına gibi esiyorsa işlerinde iyiler dizayn konusu onların konsepti böyle Birbirinin aynı oyunlar meselesine gelirsek o bambaşka mevzu hiç bir yapımcı parası riske atmak istemez Sony yediririm sandı ellerinde patladı Dizayn konusunda şikayetçiysen iyisini yap oynayalım ciddi söylüyorum Her oyunu gömelim sizin mantığına göre aslanım"Koskoca xxx'den iyi mi bilecen yeğenim" savunması da geldiğine göre, bu konuyu daha fazla ciddiye almamak gerek. Aynen kardeşim, milyon dolarlık şirketler biz oyunculardan daha iyi bildiği için her sene birbirinin tıpatıp aynısı rezalet AAA oyunlar çıkıyor, o yüzden insanlar AAA oyunlar yerine indie oyunlardan giderek daha fazla keyif almaya başlıyorlar, Sony benden çok daha iyi bildiği için Concord diye bir facia çıkarıp 2 hafta içinde oyunu piyasadan kaldırdı aynen çok iyi bu kafa yapısında devam.
Daha kötüsü gelmez herhalde diyorum ama, her seferinde daha kötüsünü yazıyor ya şaka gibi. Az önce parasını verdiğim bir ürünü eleştirdiğim için "daha iyisini yap da görelim" dedi adam. Benim bir şeyi eleştirebilmem için daha iyisini yapmama gerek yok. Sen aldığın bir üründen memnun kalmadığın zaman onu eleştirebilmek için onun daha iyisini yapıp mı getiriyorsun? Hayır bir de.. Rockstar'dan daha iyi oyun dizayn edebilmek bir başarı değil ki, biraz game design kitabı alıp okumuş herkes Rockstar'ın oyun dizaynındaki hataları görür ve daha iyisini yapar zatenÖnce dizayn öğrensinler diyen sensin Ben değil O noktaya sen çektin GTA 3 beri adamlar fırtına gibi esiyorsa işlerinde iyiler dizayn konusu onların konsepti böyle Birbirinin aynı yunlar meselesine gelirsek o bambaşka mevzu hiçbir yapımcı parası riske atmak istemez Sony yediririm sandı ellerinde patladı Dizayn konusunda şikayetçiysen iyisini yap oynayalım ciddi söylüyorum Her oyunu gömelim sizin mantığına göre aslanım.
Kim üstüne alınır kim alınmaz bilmem, umurumda da değil. Yıllardır söylediğim bir lafım vardır benim "Rockstar'ın hayranları yok, köleleri var" diye. Bu teorim giderek daha fazla sağlamlaşıyor, adamlar resmen parasını verip aldığın bir oyunu beğenmediğin için terörist ilan ediyorlar insanı. Hani utanmasalar onu da yapacaklar da, içlerinde biraz utanma kalmış olsa gerek. Ciddiye almaya gerek yok, konuyu göz ardı edip keyfime bakacağım, yorumları okudukça IQ seviyem düşüyor.Yahu arkadaşım sen sipariş misin başıma? Ben ne zaman öyle bir şey dedim, nerede çöp dedim, lütfen gösterir misin? Ben o lanet olası konuda dedim ki: "Bana göre fragman vasat, yıllarca beklenen bir oyun için, öncekilere göre, az biraz farklılık yap da, oynanış fragmanı sun. Ne bileyim, kullanıcı oyunu alıp, indirip açtığında ne görecek? Onları göster, araya sinematik sok falan, iyice azdır bizi." ama sen işine ne gelirse onu anlıyorsun, şu firmaları yalamayı bir bıraksanız mı artık
? Bir tane lanet oyun için kalkıp da bana bilmem ne sendromu, oyundan anlamayan, vizyonsuz, ezik ne varsa salladın bana. Bir anama babama küfür etmediğin kaldı. Yazık...
Çok şikayet ediyorsun diyecek başka şey kalmıyor Belki oyun yapanlar bir çok sey denemek istiyor onaydan geçmiyor Tamam işt geame desing e alıp okuyan herkes yapabillyiorsa Rd2 modla adam herkesi game dizayn ustası yaptıDaha kötüsü gelmez herhalde diyorum ama, her seferinde daha kötüsünü yazıyor ya şaka gibi. Az önce parasını verdiğim bir ürünü eleştirdiğim için "daha iyisini yap da görelim" dedi adam. Benim bir şeyi eleştirebilmem için daha iyisini yapmama gerek yok. Sen aldığın bir üründen memnun kalmadığın zaman onu eleştirebilmek için onun daha iyisini yapıp mı getiriyorsun? Hayır bir de.. Rockstar'dan daha iyi oyun dizayn edebilmek bir başarı değil ki, biraz game design kitabı alıp okumuş herkes Rockstar'ın oyun dizaynındaki hataları görür ve daha iyisini yapar zatenÇok zor bir şey değil yani.
Abart abart sen ağzına geleni say karşılığını alınca bizi bilmem ne ilan ediyorsunuz de yukarıdaki mesajlara bak Temposu ağır geldi bıraktım demiş Siz sizin gibiler bu oyunu oynayanları çekemiyorsunuzDaha kötüsü gelmez herhalde diyorum ama, her seferinde daha kötüsünü yazıyor ya şaka gibi. Az önce parasını verdiğim bir ürünü eleştirdiğim için "daha iyisini yap da görelim" dedi adam. Benim bir şeyi eleştirebilmem için daha iyisini yapmama gerek yok. Sen aldığın bir üründen memnun kalmadığın zaman onu eleştirebilmek için onun daha iyisini yapıp mı getiriyorsun? Hayır bir de.. Rockstar'dan daha iyi oyun dizayn edebilmek bir başarı değil ki, biraz game design kitabı alıp okumuş herkes Rockstar'ın oyun dizaynındaki hataları görür ve daha iyisini yapar zatenÇok zor bir şey değil yani.
Kim üstüne alınır kim alınmaz bilmem, umurumda da değil. Yıllardır söylediğim bir lafım vardır benim "Rockstar'ın hayranları yok, köleleri var" diye. Bu teorim giderek daha fazla sağlamlaşıyor, adamlar resmen parasını verip aldığın bir oyunu beğenmediğin için terörist ilan ediyorlar insanı. Hani utanmasalar onu da yapacaklar da, içlerinde biraz utanma kalmış olsa gerek. Ciddiye almaya gerek yok, konuyu göz ardı edip keyfime bakacağım, yorumları okudukça IQ seviyem düşüyor.