Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
17
Sorunum başlıktaki gibi. TAA ayarını açınca bazı dokular gidip gidip geliyor, FXAA açınca da ekranın üst kısmında saliselik siyah kareler çıkıp geri gidiyor. Sorun ne olabilir?

Bu arada sorun sadece RDR2'de oluyor. Normalde Vulkan destekli oyunları Vulkan'da oynamayı tercih ederdim ancak kurduğum Türkçe yama, Vulkan'da sorun çıkardığı için mecburen DX12 modunda oynuyorum.

Sistem özelliklerim:

• Ryzen 5 5600
  • AMD RX 6700
  • 32 GB RAM
  • 750W PSU

Çözüm
Sorun direkt yamaya atfedilmiş, FXAA ve TAA'nın RDR2'de diğer oyunlara nazaran bozuk olduğuna değinilmemiş, RDR2'nin temelde TAA ile daha iyi çalıştığından bahsedilmemiş. Sorun yama da olabilir hocam ama öncelikle dediklerimi yaparak kolay yoldan gidelim olmazsa başka yama kurarız.
  • En başta tabi ki de oyun dosyalarını doğrulayın.
  • TAA > Medium.
  • FXAA >Kapalı olarak ayarla.
  • Hala artefakt (görüntü bozulması) varsa TAA > High ve FXAA> On ile test et, sonuçlara bak.
  • Oyunu başlatırken -ignorepipelinecacheparametresi ekle.
    • Özellikler>Başlangıç Seçenekleri kısmına ekleyin.
  • Eğer ekranın kenarlarındaki bınaklık harici bulanıklık devam ederse sorun yama dan kaynaklıdır, RDR2 için en iyisi diyebileceğim yama olan Makine Çeviriyi kullanabilirsiniz. Modlarla çakışmıyor bu yama.
  • İsterseniz de verdiğim modları kullanabilirsiniz, tavsiyem kullanmanız.

Bakmak isterseniz diye:

Bu linkteki yamayı kullanıyorum. Bahsettiğin yamayı atabilir misin? Çeviri kalitesi nasıl?

Bu linkteki yamayı kullanıyorum. Bahsettiğin yamayı atabilir misin? Çeviri kalitesi nasıl?
En iyi Rdr2 çevirisi. Makine Çeviri'nin discord sunucuna girip oradan indiriliyor. Google'a yazınca çıkar.

En iyi RDR2 çevirisi. Makine Çeviri'nin Discord sunucuna girip oradan indiriliyor. Google'a yazınca çıkar.
Tamamdır, yarın o yamayı da deneyeceğim. Niyeyse bana sorun DX12'denmiş gibi geliyor, Vulkan ile de denerim Makine Çeviri yamasını kurup. Teşekkürler önerin için.

Yamadan memnunum gayet iyi Vulkan sorunu yok criminal yaması buna geçmenizi tavsiye ederim.
Arkadaşlar konu iyice Türkçe yama önerisi konusuna döndü, lütfen başlıktaki soruna çözüm önerileriniz varsa yapabilir misiniz?

Arkadaşlar konu iyice Türkçe yama önerisi konusuna döndü, lütfen başlıktaki soruna çözüm önerileriniz varsa yapabilir misiniz?

Kurduğum yama Vulkan da sorun yapıyor demişsiniz bende bu yamanın volkan seçiliyken sorunsuz çalıştığından bahsettim sorun ne?
Yama onermedim türkçesinde sorun olmadığını belirttim sadece.

Artı -1 Eksi
Sorun direkt yamaya atfedilmiş, FXAA ve TAA'nın RDR2'de diğer oyunlara nazaran bozuk olduğuna değinilmemiş, RDR2'nin temelde TAA ile daha iyi çalıştığından bahsedilmemiş. Sorun yama da olabilir hocam ama öncelikle dediklerimi yaparak kolay yoldan gidelim olmazsa başka yama kurarız.
  • En başta tabi ki de oyun dosyalarını doğrulayın.
  • TAA > Medium.
  • FXAA >Kapalı olarak ayarla.
  • Hala artefakt (görüntü bozulması) varsa TAA > High ve FXAA> On ile test et, sonuçlara bak.
  • Oyunu başlatırken -ignorepipelinecacheparametresi ekle.
    • Özellikler>Başlangıç Seçenekleri kısmına ekleyin.
  • Eğer ekranın kenarlarındaki bınaklık harici bulanıklık devam ederse sorun yama dan kaynaklıdır, RDR2 için en iyisi diyebileceğim yama olan Makine Çeviriyi kullanabilirsiniz. Modlarla çakışmıyor bu yama.
  • İsterseniz de verdiğim modları kullanabilirsiniz, tavsiyem kullanmanız.

Bakmak isterseniz diye:

Çözüm