2.2.2
versiyonunun artık desteklenmediğini ve güvenlik güncellemeleri almayacağını belirtiyor ve paketin güncellenmesini öneriyor. create-react-app
kurulurken istemsizce kuruluyor.)1. Bozuk CRA'yi kullanmayi birakin, daha kolay ve hizli Vite kullanin.
2. Hata değil bu, sadece tar 2.2.2 surumunden daha guncel bir surum var. Fakat create-react-app bagimliliklari hala eski surumu kullaniyor.
create-react-app
kaynaklı bir durummuş bu. Öncelikle kaynağımı paylaşayım:create-react-app
, tar-pack
isimli bir başka pakete bağlı -3.4.1
versiyonuna- ve tar-pack
de tar
paketine bağlı, spesifik olarak ^2.2.1
versiyonuna, başındaki işaretten dolayı da 2.2.2
olmuş oluyor. Çok ayrıntıya girmeyeyim, araştırmalarımı özetlemiş oldum.create-react-app
yerine Vite kullanmanızı öneririm.create-react-app
bagimliliklari hala eski surumu kullaniyor.Gösterdiğiniz komutu VSC terminalinden yazdım bu şekilde çıktı verdi.Bu bir sorundan ziyade uyarı, "WARN" ibaresinden anlaşılacağı üzere. Bahsi geçen paketin -sanırsam bir dependency mevcut-2.2.2
versiyonunun artık desteklenmediğini ve güvenlik güncellemeleri almayacağını belirtiyor ve paketin güncellenmesini öneriyor. Sizde hâlihazırda bu versiyon kuruluymuş demek.
npm i -g tar@latest
komutu işinize yarayacaktır.
Not: React içincreate-react-app
yerine Vite kullanmanızı öneririm.
npm i -g create-react-app
komutunu çalıştırınca aynı uyarıyı vermekte.Not: React içincreate-react-app
yerine Vite kullanmanızı öneririm.
1. Bozuk CRA'yi kullanmayi birakin, daha kolay ve hizli Vite kullanin.
2. Hata değil bu, sadece tar 2.2.2 surumunden daha guncel bir surum var. Fakatcreate-react-app
bagimliliklari hala eski surumu kullaniyor.
Speedy Web Compiler.
Gösterdiğiniz komutu VSC terminalinden yazdım, bu şekilde çıktı verdi.
![]()
Tekrarnpm i -g create-react-app
komutunu çalıştırınca aynı uyarıyı vermekte.
Peki Vite'yi kurarken JavaScript'lerden hangisini seçmeliyim?
![]()
props
). Öğrendim ki TypeScript ile mümkün olabiliyormuş bu. Gayet yeterli bir sebep oldu bu, TypeScript tarafına geçmem için.