- Makaleler
- 62
Konu Başlıkları Gizle
Bir döneme damga vurmuş, çoğumuzun internetle tanışmasında büyük payı olan Windows Messenger (MSN), 2013 yılında kapatıldığında kullanıcıların içinde bir boşluk oluştu. Nostalji severler ve eski günleri yad etmek isteyenler için güzel bir haberim var. Escargot adlı bir proje sayesinde MSN yeniden kullanılabiliyor!
Kısacası, MSN’in aynısı, ama Microsoft sunucuları yerine Escargot sunucularına bağlanarak kullanıyorsunuz.
Oturum açtığınızda gelen ekran:
Zaten MSN uygulamasını bilenler, nerede ne olduğunu iyi bilir.
Bütün MSN özelliklerini kullanabiliyorsunuz.
Bu bölümde, çok da iyi çalışmasa da Escargot Forum'a ulaşabiliyorsunuz (aktiflik ölmüş durumda).
Bütün profil resimleri var:
Durumunuzu buradan seçebiliyorsunuz:
Daha fazla gösterilecek veya incelenecek bir şey kaldığını düşünmüyorum. İnceleme bu kadardı. Kısa ya da eksik bulduysanız kusura bakmayın. Yukarıda da belirttiğim gibi, Escargot yalnızca MSN programını kendi sunucusuna bağlar; programın kendisinde herhangi bir değişiklik yapmaz. Yani tamamen orijinal MSN Messenger’ı kullanıyorsunuz.
Proje sayfası:
escargot.chat
Eğer indirirseniz beni de eklemeyi unutmayın. İyi Sosyaller!
Escargot Nedir?
Escargot, Microsoft’un eski MSN Messenger istemcilerini çalıştırmak için hazırlanmış alternatif bir sunucu sistemidir. Escargot, MSN Messenger’ın farklı sürümlerini kendi sunucularına yönlendirerek orijinal programı tekrar kullanılabilir hale getiriyor.Kısacası, MSN’in aynısı, ama Microsoft sunucuları yerine Escargot sunucularına bağlanarak kullanıyorsunuz.
Nasıl Kurulur?
Kurulum oldukça basit, birkaç adımda MSN'e kavuşabilirsiniz:- Escargot’un resmi sitesine girin (yazı sonunda link var).
- Siteden hesap oluşturun. Size özel bir e-posta adresi (@escargot.chat) verilecek.
- Siteden MSN'i ve gerekli dosyaları indirin. Benim önerim MSN 8.5 çünkü Windows 11’de stabil çalışıyor.
- MSN'i kurduktan sonra "run after install" adlı dosyayı çalıştırın.
Oturum Açma
Windows Live Messenger’ı açtığınızda karşınıza klasik oturum ekranı çıkıyor. Buraya, Escargot sitesinden aldığınız e-posta adresini (@escargot.chat) ve şifrenizi giriyorsunuz.İnceleme
Ben Windows 11 üzerinde MSN Messenger 8.5 sürümünü denedim. Kurulum sorunsuzdu ve program stabil çalıştı. Arayüz, o eski haliyle karşımdaydı. Hiçbir modernleştirme yapılmamış, bu da nostalji açısından harika.Oturum açtığınızda gelen ekran:
Zaten MSN uygulamasını bilenler, nerede ne olduğunu iyi bilir.
Bütün MSN özelliklerini kullanabiliyorsunuz.
Bu bölümde, çok da iyi çalışmasa da Escargot Forum'a ulaşabiliyorsunuz (aktiflik ölmüş durumda).
Bütün profil resimleri var:
Durumunuzu buradan seçebiliyorsunuz:
Daha fazla gösterilecek veya incelenecek bir şey kaldığını düşünmüyorum. İnceleme bu kadardı. Kısa ya da eksik bulduysanız kusura bakmayın. Yukarıda da belirttiğim gibi, Escargot yalnızca MSN programını kendi sunucusuna bağlar; programın kendisinde herhangi bir değişiklik yapmaz. Yani tamamen orijinal MSN Messenger’ı kullanıyorsunuz.
Proje sayfası:
Escargot | MSN Messenger and Windows Live Messenger
Eğer indirirseniz beni de eklemeyi unutmayın. İyi Sosyaller!