Donanım kimliği
RTK_BT\{5DBB7054-7951-4B40-B907-52F1E482C57F}&C&0BDA8922
Arkadaşlar dün kulaklığımdan cızırtı sesleri duymaya başladım. Aynı zamanda fare imlecim de kasıyordu. En sonunda Aygıt Yöneticisi'nden arızalı olan sürücüyü buldum sanırım ancak anakartımın Realtek ses sürücüsünü indirdiğimde hata alıyorum. Nedeni ve çözümü nasıl olmalıdır? Başlığa koyduğum sürücü kimliği arızalı olarak düşündüğüm aygıt sürücüsüdür. Bu arada kulaklığım JBL 520 BT. Farem de Logitech M.240 BT.

Sorun halen çözülmedi, dediğiniz gibi yükledim. Bu arada bilgisayarım masaüstü.

Selam. Bluetooth kulaklıktan cızırtı gelmedi ile Realtek ses sürücüsü arasında bir ilinti olmayabilir.

Yine de bu sürücüyü bir dener misiniz?

Realtek Bluetooth'le Audio driver.

Hatayı paylaşırsanız nedeni ve çözümü konusunda bilgi verebiliriz.

Recep bey dediğiniz gibi sürücüyü yükledim ancak sorun devam etmekte. Hem fare hem de kulaklık eş zamanlı kasma ve cızırtı yapmakta. Ben sorunu bulamadım sizce nedir teşekkürler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun halen çözülmedi, dediğiniz gibi yükledim. Bu arada bilgisayarım masaüstü.

Recep bey dediğiniz gibi sürücüyü yükledim ancak sorun devam etmekte. Hem fare hem de kulaklık eş zamanlı kasma ve cızırtı yapmakta. Ben sorunu bulamadım sizce nedir teşekkürler?
Etraftaki diğer Bluetooth cihazları veya modem gibi 2.4 GHz cihazların yoğunluğuyla ilgili parazit sorunu oluyor olabilir.

Fareniz de kablosuz değil mi? Verilen sürücüler Bluetooth sürücünüzü güncelledi mi?

Farem de kablosuz hocam ve evet Bluetooth sürücümü güncelledi verilen sürücüler ancak sorun halen devam etmekte. Fare ve kulaklık eş zamanlı hareket edince kulaklık cızırtı, fare de donma kasma yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda odaya giren başka bir cihaz oldu mu? Modeme bir güncelleme geldi mi? Bluetooth 2.4 GHz'te çalışır ve sorunun sebebi bu olabilir. Ya da Windows'a kurulan bir güncelleme veya program.

Malisef başka bir cihaz girişi olmadı modeme güncelleme gelse bile Wi-Fi kullanmıyorum Ethernet'e bağlıyım. Birazdan Windows'u sıfırlayacağım belki kurulu bir uygulamadan kaynaklı olabilir diye sizce sıfırlayamam gerekli mi?