Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SadeceEfe

Üstün
Yer
Balıkesir
Merhaba bilgisayarı açtım ve bu çıktı bu nedir? Ne yapmam gerekiyor.

Dosya Ekleri

• 17455988019693424603794545832277.webp
    17455988019693424603794545832277.webp
    7,4 MB · Görüntüleme: 160
Çözüm
Bu hatanın genelde iki sebebi vardır: Sebeplerden bir tanesi depolama biriminizin (HDD/SSD) bozulmuş olması diğeri ise BIOS ayarlarınızın hatalı yapılandırılmış olmasıdır.

İlk olasılık: UEFI sistemleri CSM only veya Legacy only moda alırsanız ve kurulu diskteki işletim sistemi de UEFI (GPT) kurulu ise sistem önyükleme (boot) yapamaz ve bu hatayı alırsanız.

Öte yandan sisteminiz zaten CSM/Legacy BIOS mod için kurulmuşsa ve diskiniz de zaten MBR ise bu hatayı almanızın sebebi genelde disk arızasıdır.

Size ilk tavsiyem BIOS'a girip depolama birimleriniz bıos‘ta gözüküyor mu diye bakmanız.

Gözüküyor hocam.

Hocam yeniledim açıldı şu anda sorun yok.
Bu hatanın genelde iki sebebi vardır: Sebeplerden bir tanesi depolama biriminizin (HDD/SSD) bozulmuş olması diğeri ise BIOS ayarlarınızın hatalı yapılandırılmış olmasıdır.

İlk olasılık: UEFI sistemleri CSM Only veya Legacy only moda alırsanız ve kurulu diskteki işletim sistemi de UEFI (GPT) kurulu ise sistem önyükleme (boot) yapamaz ve bu hatayı alırsanız.

Öte yandan sisteminiz zaten CSM/Legacy BIOS mod için kurulmuşsa ve diskiniz de zaten MBR ise bu hatayı almanızın sebebi genelde disk arızasıdır.

Size ilk tavsiyem BIOS'a girip depolama birimleriniz BIOS‘ta gözüküyor mu diye bakmanız.

İlk olasılık: UEFI sistemleri CSM only veya Legacy only moda alırsanız ve kurulu diskteki işletim sistemi de UEFI (GPT) kurulu ise sistem önyükleme (boot) yapamaz ve bu hatayı alırsanız.

Size ilk tavsiyem BIOS'a girip depolama birimleriniz bıos‘ta gözüküyor mu diye bakmanız.

Gözüküyor hocam.

Hocam yeniledim açıldı şu anda sorun yok.

Çözüm