Ben hayatımda bunlar kadar iğrenç insanlar görmedim...

Bu da burada kalsın:

Şüphelileri kendi sunucularımda bir süredir izliyorum. Neler neler gördüğümü akşam yayınlayacağım. Bu arada kafa kesme olayı ile ilgili dedikleri şahıs, sitemde de profil açmıştı. Sitemdeki tarayıcısı bir TP modu olduğundan şüphe ettiğimiz ve sitemizde sürekli TP'yi savunup duran şahısla eşleşti. İftira olduğunu iddia ederseler izin versinler, KVKK'ye uygun elimdeki veriyi göstereyim.

saldırdıkları yerler:
TeTeOS.Net
hasanmerkit.com domaini.
Çalıştığım kurye firmasının web sitesi: Muhasebe işlemleri bunlar yüzünden aksamalar yaşadı.
Mail sunucum.
Bulutova firması sunucuları.

Bunlar saf kötülük saf! Sunucularımı aylarca rahat bırakmadılar!

Drama'cıtoyum da beni X'den engellesin ve bana engelli desin. Ne güzel dünya! Böcektopat.

Kafa kesme olayı nedir? Bilgim yok.

Yeşil forumdakiler daha okuduklarını bile anlayamıyor, kahkaha attırıyor okurken. Birbirlerini bulmuşlar tam olmuşlar.

Bir avuç 12 yaşında çocuk.

Bazıları forumu bayağı komik duruma düşürüyor. Bir şey yapılmadığı halde "linç edildim" haline getirmiş ama yok öyle bir şey.

Ali Güngör haklı geldi bana. Şüphelendiğiniz kullanıcıyı Ali Güngör ile paylaşabilirdin. Direkt Technopat olarak hedef göstermek saçma gözüküyor.

Bazıları forumu bayağı komik duruma düşürüyor. Bir şey yapılmadığı halde "linç edildim" haline getirmiş ama yok öyle bir şey.

Ali Güngör haklı geldi bana. Şüphelendiğiniz kullanıcıyı Ali Güngör ile paylaşabilirdin. Direkt Technopat olarak hedef göstermek saçma gözüküyor.
Moderatörlerin yaptıklarını kendisine yazmaya gittiğimde benle iletişime geçmek yerine engelledi. Şüpheli ise bir Technopat Supervizor çıkıyor. Ekip arkadaşım orada Hasan Merkit imiş gibi muameleler görüyor ve sırf benim ekipten olduğu için zorbalanıyor. Ali Güngör bunları da görüp hiçbir şey yapmamaya devam ediyor. 2025 yılı Ocak ayında Technopat'ı da insanlara yardımcı olmak için tekrar kullanmaya başlamak istediğimde hesabımı kapatıp geçtiler.

Siz olsanız ne yapardınız? Ali Güngör dediğiniz şahıs çok iletişime geçilecek birine benzemiyor.

Moderatörlerin yaptıklarını kendisine yazmaya gittiğimde benle iletişime geçmek yerine engelledi. Şüpheli ise bir Technopat Supervizor çıkıyor. Ekip arkadaşım orada Hasan Merkit imiş gibi muameleler görüyor ve sırf benim ekipten olduğu için zorbalanıyor. Ali Güngör bunları da görüp hiçbir şey yapmamaya devam ediyor. 2025 yılı Ocak ayında Technopat'ı da insanlara yardımcı olmak için tekrar kullanmaya başlamak istediğimde hesabımı kapatıp geçtiler.

Siz olsanız ne yapardınız? Ali Güngör dediğiniz şahıs çok iletişime geçilecek birine benzemiyor.
O durum senin için geçerli hocam. Senin için insanlar üzerinde kötü intiban var. İnsanlar seninle dalga geçiyorlar. Neden, niçin bir bilgim yok. Senin durumun için böyle olabilir.

Recep Baltaş sahibi olduğu siteye saldırıda şüphelendiği veya emin olduğu kişiyi Ali ile paylaşıp, mantıklı bir cevap alamazsa direkt buna geçebilirdi. Ayrılışı da kötü olabilir, samimi de olmayabilirler. Yapan kişi oranın moderatörü çıkarsa ne mutlu Recep Baltaş'a ve iddiasına. Çıkmazsa köyün delisi ithamını yiyecek yani.

Techolay'ın kurulduğu ilk günden beri buradaki dinamizmi ve samimi ortamı keyifle takip ediyorum. Arkada devasa bir geçmişi bırakıp sıfırdan yeni bir topluluk kurmak ve bunu ayakta tutmak gerçekten büyük bir emek istiyor. Kuruluş sürecinde yaşanan siber saldırılar, DDoS krizleri ve arkasındaki iddialar hepimizin canını sıktı ve buradaki emeği baltalamaya çalıştı. Ancak bence bu tarz yıpratma süreçlerine verilebilecek en güzel cevap, geçmişteki gerginliklerle veya forum savaşlarıyla vakit kaybetmeden burada daha kaliteli, samimi ve toksiklikten uzak bir teknoloji ortamı inşa etmeye devam etmektir. Kendi gelişimimize odaklandığımız sürece buranın çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

Sonuçta gerçek elinde sonunda çıkacak. Konuyu gereksiz yere uzatmaya gerek yok.

Öncelikle geçmiş olsun ve bunu yapan her kimse en kısa zamanda umarım bulunur ve gerekli cezaları alır.

Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Buraların ilk kurulduğu anları hatırlıyorum da... başlarda sadece kendi aramızda ufak bir grupken daha sonra büyüyerek kısa sürede devasa bir topluluk olduk. Bu zor bir iştir, özellikle sıfırdan böyle bir topluluk kurmak daha da zor bir iştir.

O dönemler hatırladığım kadarıyla yeşil forum ve bu forum arasında bu kadar kanlı bıçaklı bir durum yoktu. Anlıyorum, rekabet hâli ama buna rağmen bu kadar nefret dolu bir kitle yoktu. İlginç bir durum.

Yeşil forumun mesajlarının tamamını dikkatle okudum, olayı iki taraftan da anlayabilmek için böyle bir şey yaptım. Fark ettim ki konudaki mesajlarının sadece çok küçük kısmı konu bağlamıyla alakalı. Geri kalan neredeyse herkes burayı suçlamış, oradaki moderatörlerin bunu yap(a)mayacağından bahsetmiş, burayla dalga geçmiş veya buranın kitlesiyle dalga geçmiş, kendi hallerinde komik(?) mizahi sohbet yapmışlar.

Olay açıklığa kavuşana kadar tarafsız olmak istiyorum ama yeşil forumun absürtlüğü fena durumda. Size de tavsiyem hemen gaza gelip, birileriyle kavgaya tutuşmamak olur hocalarım. Seviyenizi düşürmeyin. Umarım suçlu her kimse yakalanır ve cezasını yer. Herkese saygılar.

Son düzenleme: