Asetonsuz olduğu sürece, standart LED ekran temizleyici de iş görür öyleyse talimatlara göre. Öyle belirtmişler çünkü. Ama bayağı hassas bir panel türü benim bildiğim, bezi çok iyi seçmelisiniz.

Bu ürünlerin içerisinde aseton yok sanırım, araştırdınız mı?
Açıkçası aseton ile alakalı bilgi baktım ama göremedim. Eğer asetonlu ise fena ters köşe olurum, oled ekran için uygun olduğunu belirtmeleri, kullanıcı yorumu ve fiyatından kaynaklı seçtim. Diğer 200-400 TL'lik spreylerde oled ekran değilde normal LCD ekran falan yazmışlar. Oled ile alakalı ibare göremeyince ve fiyatı da uygun olunca güvenemedim. Fiyat pahalı olunca daha kaliteliymiş gibi hissettim açıkçası. :D

Kendi sitesinde sadece şu yazıyor:
  • 1x Temizleme Spreyi: Alkolsüz, %100 vegan ve pH nötr
  • 1x ELDİVEN: Hochwertiger Mikrofaserschuh, yıkama çubuğu ve doppellagig
Şimdi doğruladım, QD oled için uygun olduğunu ve aseton içermediğini söylediler.

Son düzenleme:
Açıkçası aseton ile alakalı bilgi baktım ama göremedim. Eğer asetonlu ise fena ters köşe olurum, OLED ekran için uygun olduğunu belirtmeleri, kullanıcı yorumu ve fiyatından kaynaklı seçtim. Diğer 200-400 TL'lik spreylerde OLED ekran değil de normal LCD ekran falan yazmışlar. OLED ile alakalı ibare göremeyince ve fiyatı da uygun olunca güvenemedim. Fiyat pahalı olunca daha kaliteliymiş gibi hissettim açıkçası. :D

Kendi sitesinde sadece şu yazıyor:
  • 1X temizleme spreyi: alkolsüz, %100 vegan ve ph nötr.
  • 1X eldiven: hochwertiger mikrofaserschuh, yıkama çubuğu ve doppellagig.
Şimdi doğruladım, qd OLED için uygun olduğunu ve aseton içermediğini söylediler.

Şimdi kendi aracımda da ph nötr ürünler kullanırım, aşındırıcı ve zarar verici değil. Asidik ürün olmuyor nötr ürünler. İçiniz rahat olsun hocam o konuda. Aseton zaten içermiyormuş, tercih edilebilir diyorum kendi kanaatimce.

Ama yine de, temizlik esnasında fazla baskı uygulamayın. Telefon kamerası ışığıyla, ya da fener ile detaylı bakın iş bittikten sonra. Ekranınızı yakından ışık ile inceleyin.

Eğer güzel işe yarar ise, OLED kullanan başkalarına da faydası olur bu konu şayet.

Toz açısından sorun yok, izleri çıkarmak için sprey alıcam. Yarın sorun olmazsa sipariş vericem, unutmazsam bilgilendiririm buradan.
Bilgisayarımı yüzey temizleme mendili ile silip ardından mikrofiber bez ile kuruluyorum, kasasına ve ekranına zarar vermedi. Oled monitöre zarar verir mi bilmiyorum hocam. Yanlış bir şey yazmak istemem.

Aslında mikrofiber bez iyi oluyorda parmak izlerini görmek biraz canımı sıkıyor. Bu yüzden mikrofiber bezin yanında birde temizleme spreyi düşünüyorum. Normalde mikrofiber bez ve damıtılmış su ile temizliyordum.

Bu üçünden birini almayı düşünüyorum, muhtemelen eyeshaker alırım.
Ne aldın?

Asetonsuz olduğu sürece, standart LED ekran temizleyici de iş görür öyleyse talimatlara göre. Öyle belirtmişler çünkü. Ama bayağı hassas bir panel türü benim bildiğim, bezi çok iyi seçmelisiniz.

Bu ürünlerin içerisinde aseton yok sanırım, araştırdınız mı?

Eye shaker aldım, tozları almak dışında bir işe yaramadı. Sonra başka bir şey denemeyi düşünüyorum, şimdilik böyle devam.

Eye shaker aldım, tozları almak dışında bir işe yaramadı. Sonra başka bir şey denemeyi düşünüyorum, şimdilik böyle devam.

O zaman araştırmaya devam hocam. Bende bakayım müsait oldukça, Reddit'ten bir şeyler yakalayabilirim belki.

İşe yarar bir şey bulunursa, sizde rehberini yapın derim. Neler kullanılır, nasıl temizlenir, neler kullanılmamalı gibi.