Hocam yala parmağını sil iz olan yeri. Ben küçük vakalarda(izlerde) ciddiyim böyle yapıyorum.

OLED'le LCD aynı değil, OLED'ler aşırı hassas. LCD monitörleri örneğin ıslak mendille sil yine bir şey olmuyor. Zımpara kağıdı bile kullansan dert değil. Bu hem OLED hem de parlak kaplama. Aşırı hassas. Reddit zaten bu tarz sorun yaşayan insanlarla dolu. Ethanol, izopropil alkol, ekran temizleme solüsyonu ve damıtılmış su haricinde kesinlikle öneri yapmıyor kimse. Dell alkol bile kullanmayın diyor. Halbuki MSI kullanın diyor. Risk almamak için önermiyorlar. O kadar sıkıntılı bir durum.

Bırak parmak yalayıp ekranı silmeyi ekrana parmağını dokundursam çıkmayacak şekilde iz olacağına eminim. Mikrofiber bezle bile silerken parmak yağları monitöre geçiyor. Mavimsi bir iz sorunu oluyor.

OLED'le LCD aynı değil, OLED'ler aşırı hassas. LCD monitörleri örneğin ıslak mendille sil yine bir şey olmuyor. Zımpara kağıdı bile kullansan dert değil. Bu hem OLED hem de parlak kaplama. Aşırı hassas. Reddit zaten bu tarz sorun yaşayan insanlarla dolu. Ethanol, izopropil alkol, ekran temizleme solüsyonu ve damıtılmış su haricinde kesinlikle öneri yapmıyor kimse. Dell alkol bile kullanmayın diyor. Halbuki MSI kullanın diyor. Risk almamak için önermiyorlar. O kadar sıkıntılı bir durum.

Ben üzerinde sinek öldürüyorum bu OLED amma hassasmış ya. Neyse zaten 30k bütçem yok LCD'den devam.

Ben kefir döktüm monitöre bir sorun olmadı. Yüksek akım geldi bir süre yeşilimsi gösterdi kendiliğinden düzeldi. Bu Samsung'un başarısı mı yoksa LCD olduğu için mi:D.

Ben kefir döktüm monitöre bir sorun olmadı. Yüksek akım geldi bir süre yeşilimsi gösterdi kendiliğinden düzeldi. Bu Samsung'un başarısı mı yoksa LCD olduğu için mi:D.

Ha bir de su döktüm kurutma makinesinin sıcak tarafıyla 5 dakika yakın tutarak kuruttum. Hiçbir sorun olmadı gene:D.

LCD'nin üstünde afedersiniz de tepinseniz sorun olmaz. Özellikle parlak kaplama OLED kullananlar benim demek istediğimi daha iyi anlar. LCD'deki rahatlık bambaşka bir şey. Fiyatının getirdiği rahatlık, ekranın dayanıklılığı, çoğu şeyin işe yaraması vs relaks oluyorsun.

OLED'e geçince LCD'ye dönmek istemiyorsun, at desen atılmaz. Sat desen yine OLED alman gerek. Bir kere bulaştığın zaman kurtuluşun yok gibi bir şey. Mecbur sunduğu güzelliklere katlanıyorum.

LCD'nin üstünde afedersiniz de tepinseniz sorun olmaz. Özellikle parlak kaplama OLED kullananlar benim demek istediğimi daha iyi anlar. LCD'deki rahatlık bambaşka bir şey. Fiyatının getirdiği rahatlık, ekranın dayanıklılığı, çoğu şeyin işe yaraması vs relaks oluyorsun.

Aynen hocam. Peki burada Samsung'un bir artısı var mı? Hani cihazlarına ek koruma falan koyuyorsa Samsung OLED panel al.

Aynen hocam. Peki burada Samsung'un bir artısı var mı? Hani cihazlarına ek koruma falan koyuyorsa Samsung OLED panel al.

Samsung da aynı. Mat ve glossy kaplama farkı var sadece. Samsung genelde mat kaplama kullanıyor. Bildiğim kadarıyla mat kaplama temizlemek için daha uygun fakat yine LCD gibi değil. Parlak kaplama ise yani benim kullandığım en beteri. Nemden toz kapıyor resmen.

Kullanılan panel yine Samsung bu arada. Dell sadece kaplamayı farklı kullanmış. Parlak kaplama daha canlı ve gerçekçi gösteriyor diye aldım. Mat kaplamayı çoğu kişi sevmiyor.

Samsung bir açıklamasında %70 ethanol ve damıtılmış su kullanın demiş, başka bir açıklamasında ise damıtılmış su ve mikrofiber kullanın demiş. O da kendiyle çelişiyor.

Sadece toz için mikrofiber bez veya biraz suyla nemlendirilmiş bir mikrofiber bez kullanırım. Etanol, sabun veya su dışında herhangi bir temizlik çözücüsü kullanmanızı önermem çünkü bu, ekranın koruyucu kaplamasına zarar verebilir ve renk bozulması, parlama önleyici katmanın bozulması ve hatta etanolün güçlü çözücü özellikleri nedeniyle kalıcı hasar gibi sorunlara yol açabilir.

Samsung’un önerisi böyle.

Son düzenleme: