Isentropic

Uzman
Son Techolay videosunda Recep Baltaş, TT altyapısından 1000 mbps Türknet interneti test kapsamında kullandığını söylüyor. Bu test olayı ne zaman başladı, hangi kullanıcılar yararlanabiliyor? Türknet'in gerçekten de TT altyapısından gigabit hız verebilme niyeti/gücü var mı?
@Recep Baltaş
Video:

Son düzenleme:
TurkNet bazı bölgelerde Türk Telekom altyapısını kullanma iznine sahip gibi görünüyor. Aşağıdaki yazıda "100 Mbps'e kadar" denilse de bu yazı güncellenmemiş de olabilir.

1739204521918.webp

Kaynak: İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet

Son Techolay videosunda Recep Baltaş, TT altyapısından 1000 mbps Türknet interneti test kapsamında kullandığını söylüyor. Bu test olayı ne zaman başladı, hangi kullanıcılar yararlanabiliyor? Türknet'in gerçekten de TT altyapısından gigabit hız verebilme niyeti/gücü var mı?

Video:

Test hattı olduğunu söylemişti ama bir bilgi vermedi, bilgi vermesi yasak olabilir. Verebiliyorsa da konuya gelecektir kendisi.

Tam olarak bunu sormak için konu açacaktım karşıma çıktı. TürkNet'i de arayıp soracaktım da hazır cevap sistemini geçemedim. Zaten TürkNet hariç neredeyse her firma bana şuan 1000Mbps veriyor fakat aralarından hangisine güveneceğimi bilemediğim için aksiyon almadım ve kaldı böyle.

TurkNet bazı bölgelerde Türk Telekom altyapısını kullanma iznine sahip gibi görünüyor. Aşağıdaki yazıda "100 Mbps'e kadar" denilse de bu yazı güncellenmemiş de olabilir.

Eki Görüntüle 123277

Kaynak: İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet
Konu onay aşamasından geçerken başlıktaki 1000 Mbps ibaresi kaldırıldığı için ortaya yanlış anlam çıkmış. Sonradan raporlayıp tekrar eklenmesini sağladım. Evet, Türknet uzun zamandır TT fiber altyapısından hizmet veriyor fakat 100 mbps ile sınırlı paylaştığınız gibi.

Tam olarak bunu sormak için konu açacaktım karşıma çıktı. TürkNet'i de arayıp soracaktım da hazır cevap sistemini geçemedim. Zaten TürkNet hariç neredeyse her firma bana şuan 1000Mbps veriyor fakat aralarından hangisine güveneceğimi bilemediğim için aksiyon almadım ve kaldı böyle.
Tam olarak içinde olduğum durumu yazmışsın. TürkNet'in hizmetinden çok memnunum ama 1000 Mbps kullanma şansım varken diğer firmalara güvenemediğim için değiştiremiyorum. Ne var yani Türk Telekom ile anlaşıp güzel bir 1000 Mbps hizmeti sunsalar?

)Türknet'in gerçekten de TT altyapısından gigabit hız verebilme niyeti/gücü var mı?
Kendi altyapısı üzerinden simetrik 1Gbps verebilen firma, başka altyapı üzerinden verebilir. Bir engel yok. TT üzerinden TurkNet hizmet almaya VAE diyoruz. TurkNet VAE kapsamında 1Gbps paket için gerekli anlaşmaları yaparsa sana veya bana satabilir.

Her şey toptan tarafta yapılacak anlaşmaya bakar. Bu zor bir şey değil. TurkNet'in tek fiyat tek paket politikası kendi elini bağlıyor. Fiber(FTTH ve FTTB/Eth) paketlerde bundan kurtulması lazım.

Tam olarak içinde olduğum durumu yazmışsın. TürkNet'in hizmetinden çok memnunum ama 1000 Mbps kullanma şansım varken diğer firmalara güvenemediğim için değiştiremiyorum. Ne var yani Türk Telekom ile anlaşıp güzel bir 1000 Mbps hizmeti sunsalar?
Çok berbat bir his. Arada devasa bir fark olmasa hiç düşünmeyeceğim ama ciddi fark yaratacak düzeyde. Genel bakım ve bölgesel arızalar hariç (ki bunlar birkaç saatten ibaretti) hiç sorun yaşamadım, aşırı memnunum. Şimdi farklı bir sağlayıcıya direkt geçesim gelmiyor. Ya sorun yaşarsam diye düşünmek yoruyor ama böyle giderse mecbur bir tanesini tercih etmem gerekecek. Fark çok büyük.