Isentropic

Uzman
Son Techolay videosunda Recep Baltaş, TT altyapısından 1000 mbps Türknet interneti test kapsamında kullandığını söylüyor. Bu test olayı ne zaman başladı, hangi kullanıcılar yararlanabiliyor? Türknet'in gerçekten de TT altyapısından gigabit hız verebilme niyeti/gücü var mı?
@Recep Baltaş
Video:

Son düzenleme:
Kendi altyapısı üzerinden simetrik 1Gbps verebilen firma, başka altyapı üzerinden verebilir. Bir engel yok. TT üzerinden TurkNet hizmet almaya VAE diyoruz. TurkNet VAE kapsamında 1Gbps paket için gerekli anlaşmaları yaparsa sana veya bana satabilir.

Hocam yorumlarda da belirtildiği gibi TurkNet'ten çok memnun olup da benim gibi 1000 Mbps satışa sunulsa üstüne çullanıp alacak çok fazla kişi var. Kendi altyapılarının yayıldığı alan Türk Telekom Fiber'in yayıldığı alana kıyasla hiç sayılır. O yüzden altyapılarının(kendilerine ait olan yurt dışı çıkışı gibi) bant genişliği yeterli olur mu, hızları kaldırır mı emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 Gigabit abonelik üzerinden +300Mbps hız aşımı nasıl yapılıyor, bu daha çok dikkatimi çekti. Editör benim internetimi kullanabilir bu videoyu yetiştirmek için. :D

Metini yazmaya başladım. Video bu hafta gelecek 🙏

Kendi altyapısı üzerinden simetrik 1Gbps verebilen firma, başka altyapı üzerinden verebilir. Bir engel yok.

Var. TT'de simetrik fiber yok.

Orijinal soruya cevap vereyim: TurkNet bana test projelerim için özel 1 Gbit internet tanımladı. Ben açıkçası uzun vadede bu hizmeti herkese sunacaklarını sanmıyorum ancak SAYE gibi bir altyapı paylaşım sistemi gelirse sunabilirler diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok berbat bir his. Arada devasa bir fark olmasa hiç düşünmeyeceğim ama ciddi fark yaratacak düzeyde. Genel bakım ve bölgesel arızalar hariç (ki bunlar birkaç saatten ibaretti) hiç sorun yaşamadım, aşırı memnunum. Şimdi farklı bir sağlayıcıya direkt geçesim gelmiyor. Ya sorun yaşarsam diye düşünmek yoruyor ama böyle giderse mecbur bir tanesini tercih etmem gerekecek. Fark çok büyük.
Kesinlikle.

Bende de aynısı mevcut. Kullanmadan önce 100/20 denmişti. İlk aktifleştiğinde 100/100 gördüm neredeyse 2-3 haftadır 100/1000 kullanıyorum. (İndirme/Yükleme) Evet Yükleme kısmı 1000 maalesef. Keşke tersi olsaydı... :)