ekremarda5

Başarılı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Şubat 2024 saat 13:00'te Rize Belediye Başkan Adaylarının tanıtımında özellikle katılımın düşük olduğunun belirli mercilerce söylenmesi ve bazı yerel basın kuruluşlarının sosyal medya üzerinden tepki gösterenlerin yorumlarının silindiğinin belirtilmesi, sizce Rize'de gerçekten de bir değişimin olabileceğini gösterebilir mi?

Özellikle Çaykur'da çalışanların tepkilerinin diğer kesimlere göre daha yüksek olması, sizce 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bazı belediyelerin başta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gibi partilerin Rize'de belediye kazanma ihtimalini artırır mı?

Not: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) halihazırda Rize'nin Fındıklı ilçesini yönetiyor ve 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 46 yıl aradan sonra (5 Haziran 1977 seçimleri) 1. sıra milletvekili adayı olan Tahsin Ocaklı'yı meclise yollamayı başarmıştı.

Ek olarak Ahmet Mesut Yılmaz'ın (21. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı) 23. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Rize'den bağımsız aday olarak katıldığı seçimi kazanması sonucu Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), kuruluşundan bu yana Rize'de ilk kez 3 milletvekili çıkaramamasına sebep olmuştu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın 17 Şubat 2024 saat 13:00'te Rize belediye başkan adaylarının tanıtımında özellikle katılımın düşük olduğunun belirli mercilerce söylenmesi ve bazı yerel basın kuruluşlarının sosyal medya üzerinden tepki gösterenlerin yorumlarının silindiğinin belirtilmesi, sizce Rize'de gerçekten de bir değişimin olabileceğini gösterebilir mi?

Özellikle çaykur'da çalışanların tepkilerinin diğer kesimlere göre daha yüksek olması, sizce 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bazı belediyelerin başta cumhuriyet halk partisi (CHP) gibi partilerin Rize'de belediye kazanma ihtimalini artırır mı?

Not: Cumhuriyet halk partisi (CHP) halihazırda Rize'nin fındıklı ilçesini yönetiyor ve 14 Mayıs 2023 seçimlerinde cumhuriyet halk partisi (CHP), 46 yıl aradan sonra (5 Haziran 1977 seçimleri) 1. sıra milletvekili adayı olan tahsin ocaklı'yı meclise yollamayı başarmıştı.

Ek olarak Ahmet mesut yılmaz'ın (21. Turkiye Cumhuriyeti başbakanı) 23. dönem milletvekilliği seçimlerinde Rize'den bağımsız aday olarak katıldığı seçimi kazanması sonucu adalet ve kalkınma partisi (AKP), kuruluşundan bu yana Rize'de ilk kez 3 milletvekili çıkaramamasına sebep olmuştu.

İzmir'i nasıl AKP alamaz ise, Trabzon ve Rizeyi de asla CHP alamaz. İki kitlede kıt ve düşünce yapıları oluşmamış. Trabzon ve Rize belediyeleri nasıl bilmiyorum, ama İzmir'in haline üzülüyorum rezalet içinde pis bir şehir.

İzmir'i nasıl AKP alamaz ise, Trabzon ve Rizeyi de asla CHP alamaz. İki kitlede kıt ve düşünce yapıları oluşmamış. Trabzon ve Rize belediyeleri nasıl bilmiyorum, ama İzmir'in haline üzülüyorum rezalet içinde pis bir şehir.

Rize'de son dönemde özellikle Ak Parti Rize il başkanlığı dahil olmak üzere şu anki belediye başkanı (ki kendisi bir kez daha aday gösterildi) Rahmi Metin ilk başlarda rizelilerin çoğunluğu tarafından sevilirken şu anda tepki görmeye başladı ancak bu tepki sandığa yansırmı yoksa öylesine bir tepkimi bilmek zor.

Rize'de son dönemde özellikle ak parti Rize il başkanlığı dahil olmak üzere şu anki belediye başkanı (ki kendisi bir kez daha aday gösterildi) rahmi metin ilk başlarda rizelilerin çoğunluğu tarafından sevilirken şu anda tepki görmeye başladı ancak bu tepki sandığa yansırmı yoksa öylesine bir tepkimi bilmek zor.

Emin ol yansısaydı Hatay'da ve Kahramanmaraş'da Erdoğan'a bu kadar oy çıkmazdı.

%100 oy ile bile CHP alsa ne olacak ki sanki :D Illa bir degisim istiyorlarsa o degisimi cumhurbaskanligi seciminde yapacaklardi, belediye seciminde degil.
Rizelilerde hemşericilik biraz fazla abartıldığını düşünüyorum. Yani seçimlerde Rizelilerde gidişattan memnun değil ama hemşerisine oy vermeyerek ihanet edeceğini düşünenler var. O yüzden seçimlerde malum sonuçlar çıktı. (bir Rizeli olarak söylüyorum)

Recep Baltaş hocam'da Rizeli onada sorabiliriz aslında onun görüşünüde almak bence güzel olabilir.

@Recep Baltaş

%100 oy ile bile CHP alsa ne olacak ki sanki :D Illa bir degisim istiyorlarsa o degisimi cumhurbaskanligi seciminde yapacaklardi, belediye seciminde degil.
Kesinlikle katiliyorum. Belediyeleri yonetenlerin benim nezdimde hic bir onemi yok. Adam kayirmayi ve diger burada yazmak istemedigim isleri yapmayan birilerinin oldugunu dusunmuyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Şubat 2024 saat 13:00'te Rize Belediye Başkan Adaylarının tanıtımında özellikle katılımın düşük olduğunun belirli mercilerce söylenmesi ve bazı yerel basın kuruluşlarının sosyal medya üzerinden tepki gösterenlerin yorumlarının silindiğinin belirtilmesi, sizce Rize'de gerçekten de bir değişimin olabileceğini gösterebilir mi?

Özellikle Çaykur'da çalışanların tepkilerinin diğer kesimlere göre daha yüksek olması, sizce 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bazı belediyelerin başta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gibi partilerin Rize'de belediye kazanma ihtimalini artırır mı?

Not: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) halihazırda Rize'nin Fındıklı ilçesini yönetiyor ve 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 46 yıl aradan sonra (5 Haziran 1977 seçimleri) 1. sıra milletvekili adayı olan Tahsin Ocaklı'yı meclise yollamayı başarmıştı.

Ek olarak Ahmet Mesut Yılmaz'ın (21. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı) 23. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Rize'den bağımsız aday olarak katıldığı seçimi kazanması sonucu Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), kuruluşundan bu yana Rize'de ilk kez 3 milletvekili çıkaramamasına sebep olmuştu.
Ben Giresunluyum, Karadeniz yöresi %80 Akp'li, Akp yoksa 2. tercih Mhp'ye oy atar. O da aynısının laciverti, bir değişim olacağını ben sanmıyorum.