Yer
Ankara
Geçtiğimiz günlerde tutuklanan CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sonrası belediye meclisinde yapılan seçim sonucu AKP adayı Şahin Biba, Bursa'nın Büyükşehir Belediyesi başkan vekili oldu. 47 yıl sonra CHP'nin seçim kazandığı Bursa, tekrardan AKP'ye geçti.

Ne düşünüyorsunuz?

Hiçbir şey düşünmüyorum, bütün partilerin hepsi aynı. AKP kanadında yolsuzluk varsa, CHP'de var. Zaten torpil hepsinde dönüyor.

Memlekette parti sorunundan ziyade toplumun, yöneticilerin alayında ahlak sorunu var. Mesela şu belediye başkanlarına yapılan soruşturmalar bile parti bazlı yapılıyor. Kimse yanlış anlamasın herhangi bir parti veya grubun destekçisi değilim. İçimden ne geliyorsa onu yazıyorum. Kim hırsızlık yapıyorsa, kim milletin hakkı olan paradan bir kuruş kaçırıyorsa burnundan fitil fitil gelsin. Ama bu şekilde yapılınca da toplumu salak yerine koyuyorlar. Mesela memleketimde 25 senedir tek bir parti belediyeyi alıyor az çok tahmin edersiniz. Her gelen başkanı da ayrı ayrı çaldı ve Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri haline getirildi. Deprem zamanı milletten kaybolan ulaşım kartları için para isteyecek kadar gözleri kör olmuştu. Ama dönüp bakıyorum muhalefet belediyelerine karşı yapılan soruşturmaların tek bir tanesini kendilerine yapmadılar ve yapmıyorlar da.. Bu şekilde mi adaleti sağlayacağız. Bir tarafa her türlü soruşturma açılırken diğer tarafın milletten çaldıklarını göz ardı mı edeceğiz? Memleketimiz günden güne kötüye gidiyor. Televizyonları izleyen orta-ileri yaşlı kesimimizde uçup kaçtığımızı düşünüyor. Sonumuz hayrolsun. Bu gidiş iyi bir gidiş değil.

Hırsızlık ve utanmazlık… Ne diyeyim ki? Bunlarda utanma diye bir şey kalmamış. Hiçbir şey olmamış gibi gelip oturuyor, sanki millet seni seçmiş gibi konuşuyor. "Belediye işini yapacağım" falan diye boş boş konuşmalar… İnsanların verdiği oya saygı duymadılar, resmen hakkını çaldılar. Artık ne denir bilmiyorum. Umarım sonraki seçimde apolitik gibi takılmazsınız; ona göre, adam akıllı oyunuzu kullanırsınız.

Umarım Boşbeyin'in hallaç pamuğu gibi ettiği yollarımızı düzeltir. Başka bir beklentim yok kendisinden. 2 yıldır Bursa'nın en işlek yollarından birini çalışmaya soktu tek bir çivi çakmadı öyle bıraktı.
Burada bir caddeden daha büyük bir mesele var diye düşünüyorum.

Ankara'yı parsel parsel satan kişi ömür boyu hapse çarptırılmadığı sürece ne adaletin ne de hukukun işlediğinin delili var. Hala da "CAPS LOCK" açık bir şekilde millete saldırıyor.