Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
İznik, Bursa'da meydana gelen kazada, otomobilin çarptığı 63 yaşındaki bisikletli Ahmet Fidan hayatını kaybetti. Olay anına ait kamera görüntüleri, izleyenlerin kanını dondurdu.

Olay anına ait bir görüntü;

1773583415460.webp

Olay anına dair görüntüler;

Son düzenleme:
Herkese ehliyet verilmemeli. Sınavlar daha da zorlaştırılmalı, malum Türkiye'deyiz. Ek olarak IQ testi de yapılmalı. Şoför önündeki adamı görmüyor daha. Yazık olmuş...
Hatta önündeki adamı görmekten çok bilerek üstüne gidiyor gibi.

Bana çok kasıtlı gibi geldi. Kenardaki bir adama o şekil gazlamak...

Herkese ehliyet verilmemeli. Sınavlar daha da zorlaştırılmalı, malum Türkiye'deyiz. Ek olarak IQ testi de yapılmalı. Şoför önündeki adamı görmüyor daha. Yazık olmuş...

İstediğin kadar haykır, istediğin kadar çırpın, istediğin kadar isyan et ama her şey bitti. Artık yeni Türkiye bu. Üzgünüm ama gerçek bu. Sen istediğin kadar çözüm önerisi türet kafanda ama hiçbirisi gerçekleşmeyecek; umudunu kırmak için söylemiyorum, gerçekler bunlar.

Annemi sokağa çıkarmaya çekiniyorum artık; trafikteyken tereddüt ediyorum.

Günahını almayalım da bana kastılı gibi geldi. Kasıtlı olmasa bahçe gibi yere girmesi gerekirdi, geri yola çekti aracı.

Kasıtlı olmasa bile cinayete teşebbüs.
Velev ki kucağında çocuk var, direksiyonu aniden çevirebilir.
Telefonla oynuyor diyelim, daha kötü.

Yakınımın başına böyle bir şey gelse o şoförü boğarak ellerimle öldürürdüm mesela. Bir gram da tereddüt etmezdim, gururumla hapiste çürürdüm.

Ben çok detaycı bir insanım, üzüldüm ama şunları düşündüm; bisikletli için orası uygun muydu? araba bisikletlinin üzerine kasıtlı mı sürüldü? araba sürücüsü hakimiyetini kaybetmiş olabilir mi? bisikletli ve araç sürücüsü arasında tanışıklık veya husumet var mıydı? Kasıtlı mı yoksa kaza mı? Yarın bir gün ben araba sürerken aynı görüntüde olduğu gibi birine çarpabilirim, haberi orada burada paylaşırlar, aynı şekilde bisiklet sürüp ölen de ben olabilirim. Sadece birden fazla bakış açısıyla değerlendiriyorum. Ölüm hayatın gerçeği ama sorulması gereken sorular bunlar gibi geliyor bana.

Birini suçlamak her zaman kolay, bazı şeylerin telafisi yok. Kazaya sebebiyet verebilecek her detay değerlendirilmeli ve cezalandırılmalı.

Birileri mesajlarımı sürücüyü savunuyormuşum gibi başka yöne çekiyor, ben sadece aklımdakileri sizinle paylaşmak istedim, tanıdığı insanları trafik kazasında kaybeden biri olarak bunları yazıyorum, ama bazı insanların duyguları mantığının önüne geçiyor olmalı ki, konuyu farklı yöne çekiyor.

Bana dislike atan insanlar herhalde zalim falan.

Son düzenleme: