RDR 2 bir sanat eseridir ama iyi bir oyun değildir. Klasik bir western senaryosu, içine çekmeyen alternatif hikayeler boş bırakılmış bir ekonomi ve yüzeysel bırakılmış mekanikler. Ayrıca oyunculuk tarihinde bu oyundan daha yavaş ilerleyen tek oyun sekansı Skyrim'in başlangıcı olabilir ki 13 yıl geçmesine rağmen oyuncuların hala mizahını yapması bile bu olayın saçmalığını gösteriyor. RDR 2 ise bu yavaşlığı alıp oyunun bütün anlarına, mekaniklerine ve sekanslarına eklemiş. Eğitim bölümü 2 saat süren oyun olur mu hacım ya? Tamam arada ek mekanikler getirdiğinde "eğitim" bölümleri biraz yavaş olabilir ama oyunun başına hikaye anlatıyorum ayağına 2 saatlik dandirikten bir eğitim bölümü koymak nedir?
Yemin ediyorum şu yaşıma kadar ittire ittire bitirdiğim iki oyun aklıma geliyor birincisi inanılmaz buglu Cyberpunk'tu ikincisi ise RDR 2. kurdeşen döktüm. Oyunu ₺120'ye falan almıştım iade edip LoL'de kutu falan açsam daha fazla dopamin alırdım.
RDR 2'yi herkes övüyor diye her yıl en az 3 kere çıktığından beri oyunun ortalarına gelip bıraktım ve şu sonuca vardım hayatımda bu kadar kötü bir oyun görmedim. Oyunu oynayanlara sorsalar hikaye ne anlatıyor diye hiçbir şey söyleyemezler. Açık dünya diyorlar açık dünyayı gidip senin zorla orada bir şey var mı demenle oluyor. Mesela Skyrim oynarsın, merak edersin ama RDR 2 o kadar kötü olduğu için merak dahi etmiyorsun. Mesela Fallout'un açık dünyası bir evreni var, değil mi? Merak edip girersin ama RDR 2'de bu olay hiçbir şey olmadığı için merak da etmiyorsun. Başarılı olduğu bir nokta var, o da çok iyi at sürme simülasyonudur. Hayatımda bunu bu kadar iyi anlatan bir oyun görmedim at üstünde hiçbir vasfı olmayan adam ve atı.
Kötü olduğu için mi 175 kez yılın oyunu ödülü ve 250 kez tam puan almış. Hem TR de hem de yurt dışında RDR2 için en iyisi diyorlar? Yıllar geçmesine rağmen Steam de en çok satan oyunlar arasında. Bunlar kötü olduğu için mi? Daha geçen gün Enis'in yeni videosunu izledim kendisi de RDR2 seviyesine yaklaşabilen oyunun TLOU part 2'nin olduğunu söylüyor. TLOU part 2 için aynı zamanda açık dünya bile olmadığını RDR2'nin üstünden yıllar geçmesine rağmen benzer kalitede açık dünya oyunu gelmediğini söylüyor. Kendisiyle hemen hemen her konuda zıt görüşlü olan dost bile aynı şeyleri söylüyor.
Herkesin birleşip bu çok iyi oyun ya dediği nadir oyunlardan birisi RDR2.