YusufEymen

Becerikli
Arkadaşlar merhaba, PC dizmek istiyorum bu hafta içinde ve ekran kartı konusunda pek emin değilim. İki seçeneğim var: Red Devil mi ya da Pure 7900XT mi ya da iGame Ultra mı ya da Windforce 4070 Ti mı? Fiyatlar şöyle:

Red Devil 34K, iGame 43K. Amacım 2K ultrada oyun ve genel kullanım. 10k seve seve veririm eğer değecekse ama son güncellemeyle 7900XT'nin 4070 Ti'ı geçtiğini duydum. Emin olmadığım konular: 7900XT'deki coil whine ve hotspot sıcaklık problemleri, 4070 Ti'daki pembe renk. Pembe için şöyle bir fikrim var, LED'deki yazı LED'i mavi yapınca kaybolur ama büyük Ultra yazısı kaybolmaz. Figür koymak ya da sticker yapıştırmayı düşünüyorum alırsam. Önerilerinizi ve fikirlerinizi merak ettim. Bütün sistem bütçesi 95 ama 90 üstü vermek istemiyorum.

Genel kullanım amacı oyun ise 9070XT daha mantıklı bir kart. Red Devil alın geçin 43K verilmez kesinlikle.

Amaç %90 oyun,%10 Google, Word vs. Model öneriniz var mı? Bir de coil whine ve hotspot sıcaklık sorunları hakkında bilginiz var mı? Forumda geziyordum, AMD öneren vardı, kesinlikle uzak dur diyen vardı. Superler beklenir mi hocam?

Amaç %90 oyun,%10 Google, Word vs. model öneriniz var mı? Bir de coil whine ve hotspot sıcaklık sorunları hakkında bilginiz var mı? Forumda geziyordum, AMD öneren vardı, kesinlikle uzak dur diyen vardı. Superler beklenir mi hocam?

Coil whine tamamen şans işi. Kartın soğutması iyi hotspot sorunu olacağını sanmam. AMD kart sorunları çok öncedendi. Bende 3 kere kart değiştirdim hepsi AMD ama hiçbir sorun yaşamadım.

Coil whine tamamen şans işi. Kartın soğutması iyi hotspot sorunu olacağını sanmam. AMD kart sorunları çok öncedendi. Bende 3 kere kart değiştirdim hepsi AMD ama hiçbir sorun yaşamadım.

Peki hocam ben bu kartı alsam (Red Devil),coil whine problemi yaşasam RMA kabul eder mi? İade değil değişim amaçlı. Bir de tahmini olarak yüzde kaş şansım var coil whine için?

Peki hocam ben bu kartı alsam (Red Devil),coil whine problemi yaşasam RMA kabul eder mi? İade değil değişim amaçlı. Bir de tahmini olarak yüzde kaş şansım var coil whine için?

DB'nin büyüklüğüne göre değişim yapılır, şans için yüzde veremeyiz fakat THH'ye göre coil whine bir kusur olarak kabul ediliyor.

Burada coil whine için THH'ye başvuran bir arkadaşın sonucu var:

Bu arada ben 3 tane 4000 serisi super kart değiştirdim ve hepsinde coil whine vardı. ASUS Dual 4070 Super, MSI Gaming X Slim 4070 Super ve Galax 4070 Ti super. 9000 serisinde en çok nitroda şikayet duydum. Genel olarak değerlendirirsek hemen hemen hepsinde biraz duyulacak kadar oluyor. Yeni seri kartlarda çıkmama ihtimali düşük. Yüzde veremesemde yüksek ihtimalle bu sorun olacak.

DB'nin büyüklüğüne göre değişim yapılır, şans için yüzde veremeyiz fakat THH'ye göre coil whine bir kusur olarak kabul ediliyor.

Burada coil whine için THH'ye başvuran bir arkadaşın sonucu var:

Bu arada ben 3 tane 4000 serisi super kart değiştirdim ve hepsinde coil whine vardı. ASUS Dual 4070 Super, MSI Gaming X Slim 4070 Super ve Galax 4070 Ti super. 9000 serisinde en çok Nitro'da şikayet duydum. Genel olarak değerlendirirsek hemen hemen hepsinde biraz duyulacak kadar oluyor. Yeni seri kartlarda çıkmama ihtimali düşük. Yüzde veremesemde yüksek ihtimalle bu sorun olacak.

Anladım. Ne dersiniz? 5070 Ti mı 9070XT mi? İgamr Ultra tasarımı süper. Bir de pembeyi nasıl gizlerim?