Cedrina300mg

Çalışkan
Merhaba,

Aylardır Redragon GS550 kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamamıştım ancak 2 gündür hoparlörden ses gelmiyor, ışığı yanıyor ama ses yok. Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt USB aygıtı hatası var. Sildim yeniden başlattım birkaç kere işe yaramadı sistem güncellemeleri yaptım yine işe yaramadı. Sağ altta ses çıkışı seçmeye çalıştığımda hoparlör bazen gözüküyor bazen gözükmüyor.

Hoparlör Linux'ta gayet sorunsuz çalışıyor. Daha önce faremde de benzer bir sorun yaşamıştım. Başka bir fare takınca sorun yaşamayınca fareden olduğunu düşündüm ama Linux kurunca denedim orada sorunsuz çalışıyordu sonra tekrar Windows 11'de deneyince burada da sorunsuz kullanmaya başladım ama bu sefer de hoparlör sorun çıkarmaya başladı.

Merhaba,

Aylardır Redragon GS550 kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamamıştım ancak 2 gündür hoparlörden ses gelmiyor, ışığı yanıyor ama ses yok. Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt USB aygıtı hatası var. Sildim yeniden başlattım birkaç kere işe yaramadı sistem güncellemeleri yaptım yine işe yaramadı. Sağ altta ses çıkışı seçmeye çalıştığımda hoparlör bazen gözüküyor bazen gözükmüyor.

Hoparlör Linux'ta gayet sorunsuz çalışıyor. Daha önce faremde de benzer bir sorun yaşamıştım. Başka bir fare takınca sorun yaşamayınca fareden olduğunu düşündüm ama Linux kurunca denedim orada sorunsuz çalışıyordu sonra tekrar Windows 11'de deneyince burada da sorunsuz kullanmaya başladım ama bu sefer de hoparlör sorun çıkarmaya başladı.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. USB Portunu Değiştirin:
- Redragon GS550'yi farklı bir USB portuna takın. Mümkünse, arka taraftaki anakartın doğrudan USB portlarını kullanmayı deneyin.

2. Sürücüleri Güncelleyin:
- Aygıt Yöneticisi'ni açın.
- "Ses, Video ve Oyun Denetleyicileri" bölümünde Redragon GS550'yi bulun.
- Sağ tıklayın ve "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçin.
- "Otomatik olarak güncellenmiş sürücü yazılımını ara" seçeneğini seçin.

3. Bilinmeyen Aygıtı Kontrol Edin:
- "Bilinmeyen Aygıt" olarak görünen USB aygıtına sağ tıklayın ve "Kaldır" seçeneğini seçin.
- Bilgisayarı yeniden başlatın. Windows, bu aygıtı yeniden tanıyabilir ve gerekli sürücüleri otomatik olarak yükleyebilir.

4. Ses Seçeneklerini Kontrol Edin:
- Ses simgesine sağ tıklayın ve "Ses ayarlarını aç" seçeneğine gidin.
- "Çıktı" sekmesinde Redragon GS550'nin görünüp görünmediğini kontrol edin.
- Eğer görünüyor ise, varsayılan aygıt olarak ayarlayın.

5. Ses Hizmetlerini Kontrol Edin:
- Windows tuşu + R tuşlarına basarak Çalıştır penceresini açın.
- "services.msc" yazın ve Enter'a basın.
- "Windows Ses" ve "Windows Ses Çalıştırıcısı" hizmetlerini bulun. Bu hizmetlerin çalıştığından emin olun. Eğer çalışmıyorsa, sağ tıklayıp "Başlat" seçeneğini seçin.

6. Windows Sorun Gidericiyi Kullanın:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Gider > Ek sorun gidericiler bölümüne gidin.
- "Ses Çıkışı" sorun gidericisini çalıştırın ve önerilen adımları izleyin.

7. BIOS/UEFI Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Anakart üreticinizin web sitesini kontrol edin, BIOS/UEFI için en son güncellemeleri indirip uygulayın.

8. Veri Kablolarını Kontrol Edin:
- Redragon GS550 kablosunu ve bağlantı noktalarını kontrol edin; fiziksel hasar olup olmadığını inceleyin.

Bu adımlardan sonra sorun çözülmezse, daha fazla bilgi verebilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim. Hoparlörün çalışıp çalışmadığına ve bilgisayarınızın yapılandırmasına dair detaylar sağlayabilirsiniz.