er3n

Uzman
Makaleler
1
Yer
Erzurum
Cihaz
Redmi 13C
İyi sosyaller hocalarım umarım iyisinizdir. Bu rehberimde size TWRP'siz basit root atmayı göstereceğim.

Şartlar:
  • Bootloader kilidinin açık olması lazım.
  • Cihazın üstünde mevcut olan Fastboot ROM'u.
  • ROM'un içindeki boot.img dosyası.
  • Magisk uygulaması.
  • Ve Minimal ADB and Fastboot uygulaması.
Kurulum:
  • Magisk uygulamasını açalım.
  • Yükle seçeneğine girelim.
  • "Bir dosya seç veyama yap" seçeneğine basıp Fastboot romundaki boot.img doyasını seçelim.
  • Yamalanan dosya indirilenler klasöründedir.
  • C:\program files (X86)\minimal ADB and Fastboot klasörünün içine yamalanmış boot dosyasını atalım.
  • Programı çalıştırıp 5-6 saniye boyunca güç ve ses kısma tuşuna basılı tutup cihazı Fastboot moduna alalım (driverlerin kurulu olması gerekmektedir)
  • Bilgisayarın cihazı görür görmediğini anlamak için Fastboot devices yazalım ekranda cihazın seri numarası gözükmelidir.
  • Sonra Fastboot flash boot yazıp yamalanan boot dosyasının ismini giriyoruz.
  • Dosya flashlandıktan sonra cihazın yeniden başlatılması için Fastboot reboot komutunu yazıyoruz.

Umarım faydalı olmuştur yapılan işlemleri bizzat kendi cihazımda denedim yapılan işlemlerden kesinlikler ben sorumlu değilim iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi sosyaller hocalarım umarım iyisinizdir. Bu rehberimde size TWRP'siz basit root atmayı göstereceğim.

Şartlar:
  • Magisk uygulaması.
Kurulum:
  • "Bir dosya seç veyama yap" seçeneğine basıp Fastboot romundaki boot.img doyasını seçelim.
  • C:\program files (X86)\minimal ADB and Fastboot klasörünün içine yamalanmış boot dosyasını atalım.
  • Programı çalıştırıp 5-6 saniye boyunca güç ve ses kısma tuşuna basılı tutup cihazı Fastboot moduna alalım (driverlerin kurulu olması gerekmektedir)
  • Bilgisayarın cihazı görür görmediğini anlamak için Fastboot devices yazalım ekranda cihazın seri numarası gözükmelidir.
  • Dosya flashlandıktan sonra cihazın yeniden başlatılması için Fastboot reboot komutunu yazıyoruz.

Umarım faydalı olmuştur yapılan işlemleri bizzat kendi cihazımda denedim yapılan işlemlerden kesinlikler ben sorumlu değilim iyi akşamlar.

Hocam benim cihazın 2 yıl garantisi var. Root atmayı baya kafamda düşünüyorum uzun süredir sizce değermi? Aynı zamanda bootloader kilidi açıldı uyarısını samsungdaki gibi boot ekranını modifiye ederek kapatabilir miyiz?

1. Bootloader açık uyarısı vermiyor sadece ufak bir kilit işareti gösteriyor.
  2. Root atmak isteğinize bağlı ama belli başlı sıkıntıları var mesela spoof modülü kurmadan WhatsApp ve banka uygulamaları çalışmaz.

1. Bootloader açık uyarısı vermiyor sadece ufak bir kilit işareti gösteriyor.
  2. Root atmak isteğinize bağlı ama belli başlı sıkıntıları var mesela spoof modülü kurmadan WhatsApp ve banka uygulamaları çalışmaz.

Hocam tamam sağ olun, en sonunda Çin saatinde tam 12 olunca bastım, kota limiti dedi yine ancak hesabı başarıyla ekledim. Pazartesi günü 19:04'te açılacak inşallah.

Hocam yamalanmış boot.img dosyasını flaşladım ancak Magisk kurulu değil, Süper kullanıcı devre dışı.

Şartlar:
  • Magisk uygulaması.
Kurulum:

Hocam yamalanmış boot.img dosyasını flaşladım ancak Magisk kurulu değil, Süper kullanıcı devre dışı.

Son düzenleme: