emirockyx

Üyecik
Rezalet bir cihaz olduğunu biliyorum fakat cihazı bir süreliğine kullanmam gerekli. https://sourceforge.net/projects/wulan17/files/Angelica/Lineage/ ROM'unu kurmayı düşünüyorum fakat hiçbir rehber yok. Ayrıca ROM'un gapss desteği yok anladığım kadarıyla. Onu nasıl kuracağımı da haliyle bilmiyorum. Bu cihaza göre TWRP yok, ya da ben bulamadım. Bu konular hakkında yardımcı olabilecek bir kişi var mı?

Yardım istediğim konular:
Gapss yükleme (Rehber)
TWRP bulma yardımı
Veya daha iyi bir ROM

hocam anlatmaya çalıştığınız şeyi bek anlayamadım. daha detaylı günümüz tabiriyle cahile anlatır gibi anlatabilirmisiniz bu işlerden pek anladığım söylenemez.

hocam anlatmaya çalıştığınız şeyi bek anlayamadım. daha detaylı günümüz tabiriyle cahile anlatır gibi anlatabilirmisiniz bu işlerden pek anladığım söylenemez.
Hocam ilk defa yapacaksan bootloader kilidini açman gerekiyor yoksa cihaz kullanılamaz hale gelebiliyor. Buna brick diyoruz soft veya hard brick şeklinde kullandığımız oluyor. Soft brick kısaca açıklarsam telefona başlatma logosunun gelip açılmaması hard brick ise bildiğin telefonun çöp olması.

YouTube vs de birçok bl kilidi nasıl açılır şeklinde videolar var xiaomi için pcden yapman gereken işlemler var ve bir süre beklemen gerekiyor.

Pbrp twrp dediğimiz şeyden ilham alınarak yapılmış twrp benzeri bir kurtarma aracıdır.

Xda da cihazın için romları var. Bazılarının hangi bugları var yazarlar. Kafana uyanı yüklersin cihaza. Yükleme şekli romdan roma değişir. Gapps için lineageos sitesinde rehberimsi yazı var zaten. LineageOS yükleyeceksen onu kullanabilirsin. Diğer romda ise gapps içinde derlenmiş olarak bulunuyor yüklenene gerek kalmaz.

Yapman gereken ilk adım bootloader kilidini açıp nasıl açağın konusunda ise youtubeye redmi 9c bootloader kilidi açma vs yaz çıkar. Birkaç video izle kafanda soru kalmasın. Daha sonrasında pbrp veya xda da vasta TWRP'yi cihazına flashlaman gerekiyor. Xda rehberi vardır. Daha sonrasında ise TWRP'ye vs girip romu paylaşan kişinin nasıl yapacağını yazdığı kısmı uygulayıp cihazı yeniden başlatman. Cihaz ilk defa açılıyormuş gibi açılacak o yüzden 10dk+ bekleyebilirsin normal. Sonrası ise düz android kurulumu email gir next next next deyip arayüze gel. Bu kadar.

Bu arada çok deneyimin yok gibi duruyor. Yapacağın işlemlerden senin sorumlu olduğunu belirtmek isterim. Forum veya ben bozulan cihazlardan sorumlu değiliz. Sadece bilgilendirme amaçlı yazıyorum. (yazıyı eklemem gerekiyor)