WebSmith

Deneyimli
Makaleler
1
Cihaz
Xiaomi Redmi Note 10S
Herkese merhaba.

Redmi Note 10S (rosemary) cihazımda farklı Android 16 Custom ROM'ları (AxionAOSP ve EvolutionX) denerken kamera, el feneri ve arama sonrası çökme sorunları yaşıyorum. Yaşadığım süreci ve teknik detayları aşağıda özetledim:

Yaşanan Sorunlar:
1. Arama Sonrası Hata: Telefon araması yaptıktan sonra cihaz ya kendini yeniden başlatıyor ya da kamera ve el feneri tamamen devre dışı kalıyor.
2. Kamera/Fener Çakışması: El feneri bazen geri gelse de kamerayı açmaya çalıştığımda siyah ekranda kalıyor ve ardından el feneri tekrar kullanılamaz hale geliyor.

Olası Tetikleyiciler:
  • AxionAOSP (Android 16 QPR1) sürümünde sorunlar başladı.
  • EvolutionX (Android 16 QPR2) sürümüne temiz kurulum ile geçtim. KernelSU kurulumu sırasında "fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img" komutunu kullandım. Sorunların bu müdahale sonrası tetiklendiğini veya kalıcı hale geldiğini düşünüyorum.

Not: Geliştirici, ROM içeriğine Firmware'in dahil olduğunu belirtmiş.

Sizce bu durum "Persist" bölümünün bozulmasından mı kaynaklanıyor yoksa vbmeta komutları sensör/kamera sürücülerini mi kilitliyor? Çözüm olarak en temiz yöntem stok ROM'a dönüp tüm bölümleri sıfırladıktan sonra tekrar Custom ROM kurmak mıdır? Yoksa sadece belirli bölümleri onarmanın bir yolu var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İlgili ROM Linkleri:
AxionOS: https://xdaforums.com/t/updated-18-...id-15-16-for-rosemary-redmi-note-10s.4735862/
EvolutionX: https://xdaforums.com/t/rom-android...ution-x-11-6-2-unofficial-2026-03-05.4746833/

197.webp

198.webp

196.webp

Hocam Custom ROM'larda bir offical yani resmi bir de unofficall resmş olmayan sürümler var indirdiğiniz linki paylaşabilir misiniz?
Şimdi anladım hocam Unofficial Custom ROM kullanıyorum.

Benim kafam Stok ROM'a gitti.

Hocam Custom ROM'larda bir offical yani resmi bir de unofficall resmş olmayan sürümler var indirdiğiniz linki paylaşabilir misiniz?
Linkleri unutmuşum hocam konu açıklamasında en altta vardı.

Son düzenleme:
Hocam ROM'u derleyen kişiye danışmanızı tavsiye ederim unoffical romlarda böyle sorunlar normalde bence crDroid 12.4 Unoffical'dan 12.8 Offical'a geçiyorum.
ROM kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum çünkü ilk kurduğum zaman bu sorun yoktu; yüksek ihtimalle KernelSU denemeleri sonrası vbmeta yüzünden bozuldu. Dirty flash yapacağım; olmazsa stok ROM kurup sonra tekrar Custom ROM kuracağım. O da çözüm olmazsa sürüm düşüreceğim.

Dirty Flash denedim sorun ilk başta çözüldü gibi olmuştu ama hayır düzelmemiş geri geldi sorun Stok ROM kurup o yöntemi deneyeceğim.

Çözüm:
Şimdiki testler ile sorun çözüldü gibi ama uzun vadede bakmam lazım; eğer çözülmezse çözümü geri alırım. Çözüm için aşağıdaki bağlantıdaki rehberi tam bir şekilde uygulayın. preloader.img dosyası olmayacaktır, onun yerine preloader.bin dosyasını yükleyin. Reboot attıktan sonra ROM yüklenmeyecektir; yapmanız gereken, ROM’un kendi boot dosyasını yeniden yüklemektir.
Bu işlemler verilerinizi ve aktif kurulu olan Custom ROM'u etkilemez.

Son düzenleme: