Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Selamlar, elimde bir telefon var fastboot ile ROM yüklemem gereken ancak bu işi daha önce hiç yapmadım sadece pratikte bilgi sahibiyim. Cihaz bilgilerini aşağıya bırakıyorum, doğru ROM'un linkini atarsanız memnun olurum. Sanırım Global olması gerekiyormuş vs.

• Model: 2201116TG
  • Pazarı: Global
  • Cihaz adı: Redmi Note 11 Pro 4G
  • Codename: viva

ROM yüklemek için Mi Flash Tool kullanacağım.

Çözüm
Güncel durumu yazayım, cihazın kaçak olduğunu belirtmeyi unutmuşum. Başta da birkaç hatalı bilgi vermişim, güncel bilgileri düzenledim ilk sayfada. Viva olduğunu öğrendikten sonra en güncel global ROM olan OS1.0.4.0.TGDMIXM sürümünü indirdik ancak Mi Flash Tool "Antirollback check error" hatası verdi. Bu hata, sürüm farkı gibi problemler neticesinde çıkıyor diye biliyordum; en azından araştırınca bunlar çıkıyordu. Ancak sorun çok daha basitmiş, indirdiğim ROM farklı bir isimle veya belki klasör ismindeki boşluk ile kayıt olduğu için program hata veriyormuş. İndirdiğim ROM ismini değiştirince problem çözüldü ve telefonu tekrar açabildim. İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.
1767875907420.webp
1767875916418.webp
1767875934983.webp

Bu demek Hasancığım, biraz açar mısın?
CMD açtığın zaman "adb" yazdığında komut bulunamadı hatası alırsan, indireceğin ROM yanına "adb.exe" ve "fastboot.exe" de atmam gerek. 🙏

Hızlı çözüm için üçüncü parti kurucu olan Minimal ADB Fastboot Installer indirip kurabilirsin de.

Güncel durumu yazayım, cihazın kaçak olduğunu belirtmeyi unutmuşum. Başta da birkaç hatalı bilgi vermişim, güncel bilgileri düzenledim ilk sayfada. Viva olduğunu öğrendikten sonra en güncel global ROM olan OS1.0.4.0.TGDMIXM sürümünü indirdik ancak Mi Flash Tool "Antirollback check error" hatası verdi. Bu hata, sürüm farkı gibi problemler neticesinde çıkıyor diye biliyordum; en azından araştırınca bunlar çıkıyordu. Ancak sorun çok daha basitmiş, indirdiğim ROM farklı bir isimle veya belki klasör ismindeki boşluk ile kayıt olduğu için program hata veriyormuş. İndirdiğim ROM ismini değiştirince problem çözüldü ve telefonu tekrar açabildim. İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Çözüm