Redmi Note 12 4G'ye global ROM yükleyip Bootloader tekrar kilitlenirse ne olur?

emirr4211

Uzman
Merhabalar,

Cihazım Redmi Note 12 4G (tapas) modeli. Telefon bana Türkiye ROM’u yüklü halde geldi. Bildiğiniz üzere TR ROM’ları hem sorunlu hem de güncelleme desteği çok zayıf. Bu yüzden global ROM yüklemek istiyorum.

Cihazın bootloader kilidi açık. Global ROM’u yükleyip ardından bootloader kilidini tekrar kapatırsam herhangi bir sorun yaşar mıyım? ChatGPT’den aldığım bilgiye göre, model numarasının sonunda “G” harfi bulunuyorsa cihaz global uyumlu oluyor ve risk olmuyor. Benim cihazda da “G” yazıyor.

Yine de emin olmak istiyorum:
Bu işlemi yaparken telefon brick olma riski taşır mı?

Sorun olmaz hatta Bootloader kilidini açmadan telefon içerisindende yapabiliyorsunuz. ROM'lar arası geçiş diye aratırsanız YouTube'ta bir sürü video var.

Sorun olmaz hatta Bootloader kilidini açmadan telefon içerisindende yapabiliyorsunuz. ROM'lar arası geçiş diye aratırsanız YouTube'ta bir sürü video var.

O durumu biliyorum fakat sürekli elle güncellemek istemiyorum hem de garantisi hala devam ediyor bir şey olursa diye garanti etmek istiyorum, teşekkürler.

O durumu biliyorum fakat sürekli elle güncellemek istemiyorum hem de garantisi hala devam ediyor bir şey olursa diye garanti etmek istiyorum, teşekkürler.

Biraz yanlış anlatmışım istediğiniz iki farklı ROM arasında global india Endonezya falan geçiş yapabiliyorsunuz bunun hakkında YouTube'ta videolar var.

Sıkıntı olmaz. Herhangi bir stock ROM kurup Bootloader kapatabilirsin.

Biraz yanlış anlatmışım istediğiniz iki farklı ROM arasında global india Endonezya falan geçiş yapabiliyorsunuz bunun hakkında YouTube'ta videolar var.

Anladım peki play integrity sorununu çözebilir miyiz? Nedense sadece 1 tanesi tikli o yüzden Bootloader'i açık tutmak istemiyorum.

Telefon region yanlış ROM kurup kitlersek brick olur diye biliyorum.

Bunun gibi bir durum yaşanır mı?

Region fark etmiyor. Stock ROM olması yeterli. İntegrity'i Bootloader kapatmadan geçme yöntemleri var tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…