Cranxiel

Yetkin
Makaleler
5
Redmi Note 12 kullanıyorum. Bluetooth kulaklık taktığımda telefonu elimde bile taşıdığımda bazen sinyal kesilip geri geliyor. Cebime koyarsam da aynı sorun oluyor. Bu sorun bazen olurken bazen hiç olmuyor, tamamen rastgele zamanlarda oluyor. Bazı günler telefonu çantama koyup 10 metre ötesinde bile sesi duyarken bazı günler neredeyse elimdeyken bile sesi kesiliyor. Bu sorunu hem Lenovo LivePods LP3 hem Anker Soundcore R50i Bluetooth kulaklıklarıyla yaşadım. Şu anda aktif olarak Anker kullanıyorum ve bu kulaklığı başka telefona bağladığımda hiç bu sorunu yaşamadım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250410-231217.webp
    Screenshot_20250410-231217.webp
    491,5 KB · Görüntüleme: 41
Geliştirici seçeneklerinden değiştirebilirsiniz. Kulaklık uygulaması varsa oradan da değişir.
Bluetooth ses codeci varsayılan olarak SBC olarak seçilmiş.

Bluetooth ses aptX adaptif mod kısmında yüksek kalite modu seçilmiş. Bunu düşük gecikme moduna almam sorunu çözer mi?

Bluetooth ses codeci varsayılan olarak SBC olarak seçilmiş.

Bluetooth ses aptX adaptif mod kısmında yüksek kalite modu seçilmiş. Bunu düşük gecikme moduna almam sorunu çözer mi?
Eğer SBC ise sizin bu ayarı düzeltmeniz bir işe yaramaz. O aptx codeci kullanılırken olabilir.
Kulaklığı sıfırlamaya denediniz mi?

Eğer SBC ise sizin bu ayarı düzeltmeniz bir işe yaramaz. O aptx codeci kullanılırken olabilir.
Kulaklığı sıfırlamaya denediniz mi?
Evet hem kulaklığı hem Bluetooth verilerini daha önceden sıfırladım. Sıfırladıktan sonra 1-2 gün boyunca herhangi bir sorun olmuyor fakat bir süre sonra sorun yeniden oluşuyor.

Şu an tekrar dikkat ettim. Bluetooth kulaklığı bağladığımda Bluetooth ses codeci devamlı SBC ile AAC arasında geçiş yapıyor.