Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maximum

Uzman
Açmak istediğim 4K bir video var, 6 GB boyutunda. PC üzerinde oynatırken sorun yaşamıyorum, ancak telefonda maalesef oynatılmıyor. Videoyu açtığımda zaman çubuğu ilerliyor ancak görüntü devam etmiyor. Videoyu rastgele sardığımda bir sahne görebiliyorum, fakat yine de oynatılmıyor. Farklı oynatıcılarla da denedim ancak sonuç aynı. Bu işi nasıl halledebilirim? Yoksa telefonun gücüyle mi ilgili bir sorun olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tam emin olmamakla beraber videonun 4K 60 FPS ve üstüne bir de H264 olması telefonu yoruyor olabilir. (işlem gücünden dolayı) Yani H264 normalde H265'e kıyasla çok daha fazla cihazda sorunsuz çalışabiliyor normalde desteklemesi açısından.

Burada sorun, Videonun gerçek 60 FPS ve Bitrate'ı yüksek olması olabilir. Tabii bu benim yorumum eksik veya hatalı olabilir.

@DarthGorsoy ve @vanillamint hocalarım, sizde yorum yaparsanız iyi olur tablo hakkında.
Bir fps sınırlaması yok, bitrate yükseliği donmalara yol açabilir ama videoyu direkt oynatmaması gibi duruma yol açmaz. Benim önerim PC'de bir render alması olacak hala. Ayrıca videoyu PC'den USB kabloyla telefona aktardıysa o sıralarda sıkıntılar çıkması muhtemel, o da videoyu bozabiliyor.

1709760542817.webp
Redmi Note 7 kullandım ve 4K kayıt da alıyordum (GCam), o 4K kayıtları da rahatça oynatıyordu. Videonun formatı ya da türüyle ilgili olabilir.

Telefon özellikleri 4K video açmak için çok düşük bence. Bu yüzden olabilir.
Yok hocam çıktığı seneye göre gayet güzel bir telefondu, 4K kayıt almayı bile başarmıştım hatta 4K EIS bile çalıştırıyordu. Onları da rahatça oynatıyordu. Bu sorun bence videoyla ilgili. Redmi Note 7 sonrasında Note 9S kullandım, onda da bazı videolar formattan dolayı vs. çalışmıyordu. Şu an S23 FE'de bile bu durumu yaşadığım oluyor.

Yok hocam çıktığı seneye göre gayet güzel bir telefondu, 4K kayıt almayı bile başarmıştım hatta 4K EIS bile çalıştırıyordu. Onları da rahatça oynatıyordu. Bu sorun bence videoyla ilgili. Redmi Note 7 sonrasında Note 9S kullandım, onda da bazı videolar formattan dolayı vs. çalışmıyordu. Şu an S23 FE'de bile bu durumu yaşadığım oluyor.
Bilmiyordum hocam teşekkürler. Telefonun özellikleri 4K video için düşük duruyor çünkü cidden. 4GB RAM ve Snapdragon 660.

Videoyu MP4 formatına çeviren sitelerde MP4'e çevirmeyi deneyin ama boyut sınırı sorun olabilir. PC'de VEGAS gibi uygulamalardan farklı codeclerde render almayı denemek durumu çözer diye düşünüyorum.

MX Player ile denedin mi? O uygulamada "HW+ çözücü" gibi "donanım hızlandırma" ayarları var. Belki sorununu çözer.

Bir de videonun formatı ne?
Denedim ama maalesef işe yaramadı.
Redmi Note 7 kullandım ve 4K kayıt da alıyordum (GCam), o 4K kayıtları da rahatça oynatıyordu. Videonun formatı ya da türüyle ilgili olabilir.

Video .mp4 formatında.

Bilmiyordum hocam teşekkürler. Telefonun özellikleri 4K video için düşük duruyor çünkü cidden. 4GB RAM ve Snapdragon 660.
Orijinal kamera yazılımı 4K desteklemiyor zaten ama modlu bir GCam işi çözüyor. Zamanında yüksek ayarlarda 60fps PUBG açıyordu, hatırlıyorum güzel cihazdı.

Denedim ama maalesef işe yaramadı.

Peki başka bir 4K video denediniz mi hiç? Film veya dizi gibi. Eğer denemediyseniz 4K bir film veya dizi indirip sorunu anlayabilirsiniz kolayca. Video ile ilgili olabilir.

Yani farklı farklı codec veya video formatları var bunlar sorun yaratıyor olabilir. Bazen bende de oluyordu böyle çünkü.

Peki başka bir 4K video denediniz mi hiç? Film veya dizi gibi. Eğer denemediyseniz 4K bir film veya dizi indirip sorunu anlayabilirsiniz kolayca. Video ile ilgili olabilir.

Yani farklı farklı codec veya video formatları var bunlar sorun yaratıyor olabilir. Bazen bende de oluyordu böyle çünkü.
Benim de tahminim tam olarak buydu. Windows bile yer yer bazı codeclerde sorun çıkarıyor, Android cihazların genelinde çok sık karşılaşılan bir durum. Bunu anlamanın en kolay yolu farklı bir video denemek.