Herkese yanıtları için teşekkür ediyorum hocalarım, geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Sabaha kadar yazılım vs. ile uğraştım.
Bu olayların üstüne olan olaylar şu şekilde:
-Dün her şeyden bağımsız olarak crDroid 10.4 kurdum cihaza. Her şey çok güzel iyi çalıştı ancak Google servisleri olmadığından yeniden formatlamak zorunda kaldım. Çeşitli kaynaklardan araştırmam sonucu GApps denilen bir zımbırtı kurmam gerektiğini öğrendim ve ''Android 14 GApps'' yazdığımda karşıma gelen ilk GApps olan NikGApps'ten indirdim. İndirdiğim link kendi orijinal linki:
-Ondan sonra telefonu yeniden formatlayarak üstüne siteden indirdiğim NikApps zip dosyasını yazdırdım ve başarıyla Google servislerini de kurarak Custom ROM'a geçiş yaptım. Dün geceden beri kurcalıyorum, uygulama indiriyorum bir kasma/donma vs. görmedim. Yanıtlar için yine herkese teşekkür ediyorum ve bunu kurcalayarak araştırdığım için mutluyum.
İşte son durum:
-Cihazda şu anda crDroid 10.4 & Android 14 yüklü.
-Google Servisleri aktif ve bir sıkıntı çıkarmadan stabil şekilde çalışıyorlar.
-Tüm uygulama güncellemelerini vs. başarıyla yaptım. Ayrıca bir oyun da kurdum test amaçlı deneyeceğim.
-Kamera, parmak izi, yüz tanıma, mesajlar vb. basic özelliklerde sıkıntısız şekilde çalıştı.
Şimdi aklıma takılan birkaç konu var.
- Bunlardan birisi telefonu artık bu şekilde MIUI'sız kullanabilir miyim?
- Telefonu sıfırladığımda işletim sistemi vs. gitmez değil mi?
- Ayrıca Android 14 olmasına rağmen, Android 11'deki MIUI'dan nasıl daha akıcı olabiliyor? ROM'u kurduğumdan beri hayretle merak ettiğim şey bu oldu. Nasıl? Nasıl oluyor da arayüz geçişleri ve genel kullanım hissiyatı bu kadar smooth ve akıcı? MIUI ile acı çekmişim resmen ben.
Herkese yeniden teşekkür ediyorum efenim.