Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Cihaz
Xiaomi Redmi Note 8
Merhaba, sıfır Android bilgisi ile Redmi Note 8 telefona Custom ROM yükleme işine koyuldum. Öncelikle en başta telefonun Bootloader kilidini açtım, ondan sonra TWRP yükleyerek rootladım ve kalıcı hâle getirdim. Şu an da sanırım telefon rootlu ve TWRP kendiliğinden gitmedi. Magisk adı verilen (ne olduğunu bilmiyorum) uygulama ile bunu başardım sanırım.

Şimdi aklıma takılan birkaç soru oldu, sırayla sorular:
1- Adımları doğru izleyip doğru mu yaptım?
2- Şu anda direkt bir Custom ROM yükleyebilir miyim?

Bu konu hakkında detaylı zibilyon tane kaynaktan video izledim. Tane tane, adım adım gittim ve birçok yerde hata da yaptım. En sonunda başardım başaramadım mı pek bilemiyorum. Bu yüzden Android delisi hocalarıma soruyorum. İşlemler başarılı oldu mu? Şu anda telefonu açıp/kapasam bile yeniden başlatsam bile TWRP'ye sıkıntısız şekilde erişiyorum. Yan taraftan Pixel OS yüklüyorum ve önümde TWRP yüklü cihaz açık. Tüm uygulamaları, klasörleri ve indirdiğim ZIP olarak Magisk'i görüyorum. İnşallah yanlış bir şey yapmamışımdır. Deneyim edinmek istediğimden bu işlere giriştim umarım da başıma bela gelmez :D.

Android'i inciği cinciği gibi bilen hocalarım bana akıl verip yol yordam gösterebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Ekleme: TWRP sürümü 3.7.1.-12.0'mış. Sanırım buna uygun ve cihaza uygun bir Custom ROM mu kurmam gerek?

Yeni ekleme: Yanlışlıkla MIUI'ı sildim. Ve telefonu yeniden başlatmayı denediğimde sürekli Redmi logosuna kalıp duruyor. Bunun artık bir OS kalmadığından kaynaklandığını düşünüyorum. Yeni bir OS kurduktan sonra geçecektir ancak nasıl kuracağımı bilemiyorum. Ekstra buna da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :D.

Son düzenleme:
Çözüm
Google Play uygulamalarını atmak için GApps flash'laman gerekiyor. The Open GApps Project

Paketlerin yanlarındaki ok işaretlerine tıklarsan seni GitHub'a atacak ve tıkladığın pakete ait komponentlerin listesini önüne çıkaracak. Ben mümkün olduğunca az Google uygulaması istediğim için Nano kurmuştum. Daha küçük olan Pico ile sadece Google Play hizmetlerini kurup sonrasını da kendin halledebilirsin. Super ise Google Pixel telefonlardaki gibi dolu bir Google uygulama seti veriyor.

Onun dışında araştırıp yaparak öğrenmen çok güzel bir şey. Kimsenin yardım etmemesi de ayrı değişik olmuş açıkçası.
Birisi Custom ROM ve Xiaomi mi dedi?

Buyurun, ben çat pat bi'şeyler biliyorum.

Açın bir tane konu ve etiketleyin beni kesin çözerim.

Bana durum raporu verin ne oldu?
Magisk rootdur sizin kök erişimi almanızı sağlar.

Herkese yanıtları için teşekkür ediyorum hocalarım, geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Sabaha kadar yazılım vs. ile uğraştım.

Bu olayların üstüne olan olaylar şu şekilde:

-Dün her şeyden bağımsız olarak crDroid 10.4 kurdum cihaza. Her şey çok güzel iyi çalıştı ancak Google servisleri olmadığından yeniden formatlamak zorunda kaldım. Çeşitli kaynaklardan araştırmam sonucu GApps denilen bir zımbırtı kurmam gerektiğini öğrendim ve ''Android 14 GApps'' yazdığımda karşıma gelen ilk GApps olan NikGApps'ten indirdim. İndirdiğim link kendi orijinal linki:

-Ondan sonra telefonu yeniden formatlayarak üstüne siteden indirdiğim NikApps zip dosyasını yazdırdım ve başarıyla Google servislerini de kurarak Custom ROM'a geçiş yaptım. Dün geceden beri kurcalıyorum, uygulama indiriyorum bir kasma/donma vs. görmedim. Yanıtlar için yine herkese teşekkür ediyorum ve bunu kurcalayarak araştırdığım için mutluyum.

İşte son durum:
-Cihazda şu anda crDroid 10.4 & Android 14 yüklü.
-Google Servisleri aktif ve bir sıkıntı çıkarmadan stabil şekilde çalışıyorlar.
-Tüm uygulama güncellemelerini vs. başarıyla yaptım. Ayrıca bir oyun da kurdum test amaçlı deneyeceğim.
-Kamera, parmak izi, yüz tanıma, mesajlar vb. basic özelliklerde sıkıntısız şekilde çalıştı.

Şimdi aklıma takılan birkaç konu var.
  • Bunlardan birisi telefonu artık bu şekilde MIUI'sız kullanabilir miyim?
  • Telefonu sıfırladığımda işletim sistemi vs. gitmez değil mi?
  • Ayrıca Android 14 olmasına rağmen, Android 11'deki MIUI'dan nasıl daha akıcı olabiliyor? ROM'u kurduğumdan beri hayretle merak ettiğim şey bu oldu. Nasıl? Nasıl oluyor da arayüz geçişleri ve genel kullanım hissiyatı bu kadar smooth ve akıcı? MIUI ile acı çekmişim resmen ben.

Herkese yeniden teşekkür ediyorum efenim.
Herkese yanıtları için teşekkür ediyorum hocalarım, geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Sabaha kadar yazılım vs. ile uğraştım.

Bu olayların üstüne olan olaylar şu şekilde:

-Dün her şeyden bağımsız olarak crDroid 10.4 kurdum cihaza. Her şey çok güzel iyi çalıştı ancak Google servisleri olmadığından yeniden formatlamak zorunda kaldım. Çeşitli kaynaklardan araştırmam sonucu GApps denilen bir zımbırtı kurmam gerektiğini öğrendim ve ''Android 14 GApps'' yazdığımda karşıma gelen ilk GApps olan NikGApps'ten indirdim. İndirdiğim link kendi orijinal linki:

-Ondan sonra telefonu yeniden formatlayarak üstüne siteden indirdiğim NikApps zip dosyasını yazdırdım ve başarıyla Google servislerini de kurarak Custom ROM'a geçiş yaptım. Dün geceden beri kurcalıyorum, uygulama indiriyorum bir kasma/donma vs. görmedim. Yanıtlar için yine herkese teşekkür ediyorum ve bunu kurcalayarak araştırdığım için mutluyum.

İşte son durum:
-Cihazda şu anda crDroid 10.4 & Android 14 yüklü.
-Google Servisleri aktif ve bir sıkıntı çıkarmadan stabil şekilde çalışıyorlar.
-Tüm uygulama güncellemelerini vs. başarıyla yaptım. Ayrıca bir oyun da kurdum test amaçlı deneyeceğim.
-Kamera, parmak izi, yüz tanıma, mesajlar vb. basic özelliklerde sıkıntısız şekilde çalıştı.

Şimdi aklıma takılan birkaç konu var.
  • Bunlardan birisi telefonu artık bu şekilde MIUI'sız kullanabilir miyim?
  • Telefonu sıfırladığımda işletim sistemi vs. gitmez değil mi?
  • Ayrıca Android 14 olmasına rağmen, Android 11'deki MIUI'dan nasıl daha akıcı olabiliyor? ROM'u kurduğumdan beri hayretle merak ettiğim şey bu oldu. Nasıl? Nasıl oluyor da arayüz geçişleri ve genel kullanım hissiyatı bu kadar smooth ve akıcı? MIUI ile acı çekmişim resmen ben.

Herkese yeniden teşekkür ediyorum efenim.
1. Evet.
2. Hayır.
3. Her Android sürümünde çeşitli iyileştirmeler olduğu için yavaşlamaz, aksine hızlanır ama elbette bunun da donanımsal bir sınırı var. crDroid, AOSP yani saf Android arayüzü sunarken, MIUI fazlasıyla ağırdır. Dolayısıyla şu anda saf Android deneyimi yaşıyorsunuz. Güvenlik güncellemelerini de ihmal etmeyin, önümüzdeki günlerde bu ayın güvenlik güncellemesi gelebilir. Aynı cihazı ve aynı ROM'u kullanıyorum, bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.