hepsikolonya31456

Becerikli
Cihaz
redmi note 10x/redmi note 9merlin
Merhaba, IMEI tamiri için Redmi Note 9 India Hindistan modeli engineer ROM yükledim. Hiç ENG ROM'da cihazı açmadım. Yüklendiği gibi recovery moda girip recovery modda Samsung/Google saf Android cihazlarla aynı enter fastboot'a bastım, fastbootd diye bir ekran geldi. NVRAM ve NVDATA'yı sildim. Yeniden başlatıp ses açma ve ses kısmaya bastım, BROM moda girdi. Geri çıkmadı, tüm kombinasyonları denedim, olmadı.

Yarın aklıma daha yeni SP Flash Tool'dan ROM atmak geldi, bypass uygulamasını açtım handshake hatası verdi. MTKClient GUI'yi açtım, preloader handshake hatası verdi. MTKClient terminal sürümünü açıp preloader flaşlamayı denedim, preloader hatası verdi, flaşlamaya geçmedi. Android Utility'i denedim, DFT Pro'yu denedim, hiçbiri olmadı. Cihaz 3 gündür BROM modda. SP Flash Tool’da sıkıntı yok ama bypass yapmadığım için işleme başlamıyor. Acil yanıt bekliyorum.

Bu arada cihazın arkasında CE yazmıyor, kutusu da çakma ama ithalatçı garantili. e-Devlet’teki ile cihazdaki seri numarası eşleşiyor. Cihaz TWRP sonrası brick olmuştu. SP Flash Tool'dan sonra IMEI gitmişti. Modem META ile çift SIM flaşladım, nvdata is corrupted hatası aldım ama Çin cihazlarında olan Çince kurtarma menüsüne girip cihaz bilgilerine bastığımda iki IMEI de eksiksiz yazıyordu. O yüzden sadece IMEI 2'ye IMEI 2'yi yazdım. Ama artık DFT Pro’m olduğu için o hatayı vermeyecek çünkü DFT Pro NVDATA Security dosyası da oluşturuyor. Cevap bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba cihazın açma kapam düğmesine azıcık bastım boş siyah ama beyazımsı bir ekran gelip gelip gitti şarja taktım şarjı yokmuş bataryada bir sıkıntı var helande şu an cihaz eng ROM'da açıldı bu cihaza DFT Pro ile IMEI repair nasıl yapacağım ve çift SIM olur değil mi Android Utility ve modem meta ile çift SIM yaptığımda Çince test menüsünde IMEI'ler gözüküyordu ama açılırken MIUI logosu geldikten 1dk sonra logonun parlaklığı azalıp nv data is corrupted hatası vermişti.

Dft pro üzerinden xiaomi sekmesinin altından mediatek sekmesine gir, redmi note 9 (merlin) seç, imei repair seç, kırmızı yazılı tiki aç, sim 1 ve sim 2 tiklerini de aç, cihazın kendi imeilerini yaz, start de ve cihazı brom'a sok.

Bunları yapmadan önce format all seçeneği ile stock rom at.

Not: Herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum. Risk alarak devam ediniz.

Eğer Preloader zarar gördüyse, cihaz BootROM'a düşer.
Eğer bu işlemlerden önce Preloader yedeği aldıysanız, MTKClient ile Preloader'ınızı tekrar cihaza flashlayabilirsiniz.

Sonrasında da yedekte bulunan LK'yı flashlayın.